Edmonton Oilers järjesti keskiviikon kierroksen maalijuhlat pommittaessaan Philadelphia Flyers -maalivahti Carter Hartin vaihtoon. Oilersin Mikko Koskinen torjui peräti 49 kertaa.
Colorado Avalanche puolestaan kärsi kauden ensimmäisen tappionsa, eikä yksikään joukkue ole näin ollen enää voittamaton. Pittsburgh Penguins kukisti Avalanchen jatkoajalla, ja Juuso Riikola pelasi Penguinsin hyökkäyksessä.

Edmonton Oilers - Philadelphia Flyers 6-3
Flyers sortui Rogers Placessa perisyntiin eli antoi Oilersin supertähtien rellestää tahtonsa mukaan. Tuloksena oli suurimaalinen ottelu, joka päättyi kuitenkin selkeään kotivoittoon.
Illan teema tehtiin selväksi jo toisella peliminuutilla, kun Leon Draisaitl maalasi Connor McDavidin syötöstä. Välillä oli muidenkin vuoro, mutta kaksikko piinasi Flyersin puolustusta kahteen pekkaan loppusummeriin asti.
McDavid oli illan varsinainen tehomies ja keräsi maalinsa lisäksi peräti neljä syöttöpistettä. Draisaitlin tehot jäivät kolmeen, joista kaksi oli maaleja. Supermiesten lisäksi Edmontonin pelaajista ainoastaan Ryan Nugent-Hopkins (1+1) teki enemmän kuin yhden pisteen, joten Oilersin maali-iloittelun salaisuus oli sama kuin lähes aina ennenkin.

EDM-PHI: McDavid käyttää vauhtiaan ja taitoaan

Maalijuhlasta huolimatta Mikko Koskinen urakoi Oilersin maalilla pitkän illan ja torjui peräti 49 kertaa. Se on kautta aikojen viidenneksi eniten Oilers-vahdin torjuntoja yhdessä ottelussa. Hyökkääjä Markus Granlund jäi ilman tehoja.
Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche 3-2 ja.
Coloradon tappioton putki tuli tiensä päähän, kun Penguins väänsi voiton kotikentällään. Vierailijat menivät varhain johtoon Matt Calvertin maalilla, mutta sortuivat sen jälkeen jäähyilyyn ja puntit tasoittuivat.
Pittsburghin noususta vastasi sen ykkösketju. Sidney Crosby tasoitti vielä ennen ensimmäistä erätaukoa ja alusti toisessa erässä Jake Guentzelin 2-1 osuman. Coloradon Mikko Rantanen ei tällä kertaa päässyt heiluttamaan verkkoa, mutta kirjautti syöttöpisteen Nathan MacKinnonin tekemään toiseen Avalanche-maaliin.

PIT-COL: Crosby vie kiekon rystylle ja neppaa maalin

Jatkoajalla Colorado sai ratkaisun avaimet käsiinsä päästessään ylivoimalle, mutta verkko heiluikin toisessa kenttäpäädyssä. Brandon Tanev viimeisteli loppulukemat alivoimamaalilla, ja Penguins nappasi jo neljännen peräkkäisen voittonsa. Tanev on Penguinsin seurahistorian toinen pelaaja, joka on tehnyt alivoimamaalin jatkoajalla. Häntä ennen sen on tehnyt vain Mario Lemieux tammikuussa 1996. Avalanchen Joonas Donskoi ei saanut tehopisteitä.
Columbus Blue Jackets - Dallas Stars 3-2
Starsin alakulo sai jatkoa Ohiossa. Columbus oli tyly isäntä alusta alkaen ja iski kiekon Ben Bishopin taakse kahdesti heti avauserässä. Maalinteon aloitti Zach Werenski, ja 2-0 osumasta vastasi Alex Wennberg.
Miro Heiskanen toi Dallasin mukaan otteluun kaventamalla vielä ennen avauserän päättymistä. Maali oli Heiskasen kauden toinen ja piste neljäs. Tämän jälkeen Bishop ja 31 kertaa torjunut Blue Jackets -kollega Joonas Korpisalo pitivät ovet kiinni kolmanteen erään asti.

CBJ-DAL: Heiskanen maalaa Radulovin syötöstä

Sonny Milano teki ratkaisevantuntuisen 3-1 osuman reilut kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, eikä Starsista ollut enää kirimään rinnalle. Joe Pavelski onnistui kyllä ohittamaan Korpisalon vielä toistamiseen, mutta siinä vaiheessa kellossa oli enää viisi sekuntia.
Starsin Roope Hintz ja Esa Lindell sekä Blue Jacketsin Markus Nutivaara jäivät ilman tehopisteitä.
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 4-3
Mike Babcock tuskin katselee keskiviikon toista erää kovin innokkaasti Toronton hukattua johtonsa Washingtonin vieraana.
Kasperi Kapasen tekemä alivoimamaali ja syöttämä 2-0 osuma antoivat Maple Leafsille huippuluokan lähdön, mutta sen jälkeen peli alkoi hiljalleen valua vierailijoiden otteesta. Jakub Vranan kavennuksen aikaan ei vielä ollut hätää, mutta toisessa erässä koittikin erityisen synkkä hetki. Capitals maalasi kolme kertaa peräkkäin ja käänsi 1-2 tilanteen 4-2 johdoksi 78 sekunnissa.

WSH-TOR: Kapanen hiipii paikkaan ja onnistuu vajaalla

John Carlson jatkoi tehokasta syksyään tehoin 1+2, joiden myötä puolustaja on kerännyt jo neljätoista pistettä. Menossa on myös neljän ottelun pisteputki.
Carlsonin maali osoittautui lopulta myös ottelun voittomaaliksi. Kapanen teki illan kolmannen pisteensä alustaessaan John Tavaresin tasoituksen, jonka jälkeen Capitals kuitenkin puolusti viimeiset kaksi ja puoli minuuttia matkalla kauden ensimmäiseen kotivoittoonsa.
Anaheim Ducks - Buffalo Sabres 5-2
Tiiviiden peräpäiden kohtaamisessa Honda Centerissä nähtiin hurja määrä tulikuumaa tunnetta.
Sabres sai varhain yliotteen Jack Eichelin ja Victor Olofssonin maaleilla. Se riitti John Gibsonille, joka päästi yli kaksi maalia ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Amerikkalaisvahti löysi tutun torjuntavireensä Olofssonin ylivoimamaalin jälkeen ja nappasi kaikkiaan 30 koppia.
Samalla Ducks aloitti nousunsa Adam Henriquen ja Rickard Rakellin maaleilla. Ryan Getzlafin ylivoimamaali vei ankat ensimmäisen kerran johtoon, ja Henriquen illan toisella isännät pääsivät päätöserään kahden maalin karkumatkalla. Toisessa erässä myös tunteet läikkyivät yli ja erässä tuomittiin yhteensä 13 kaksiminuuttista ja yksi 2+2 -minuuttinen rangaistus.
Kolmas erä oli näiden tapahtumien jälkeen maltillinen, eikä Sabres päässyt enää juhlimaan. Kolme pistettä tehnyt Jacob Silfverberg viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Sabresin Henri Jokiharju ja Rasmus Ristolainen eivät saaneet tehopisteitä.
San Jose Sharks - Carolina Hurricanes 5-2
Evander Kane oli piikki Carolinan lihassa SAP Centerissä. Hyökkääjän nappi-ilta paketoi Sharksin voiton käytännössä jo ensimmäisessä erässä.
Kane onnistui ensimmäisen kerran kahdeksan minuutin kohdalla tehdessään ottelun avausmaalin. Dougie Hamilton tasoitti Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon esityöstä hetkeä myöhemmin, mutta sitten Hurricanes otti kaksi rangaistusta, jotka päättyivät samaan tulokseen - Kanen maaliin Brent Burnsin syötöstä. Näistä jälkimmäinen tarkoitti hattutemppua 11 minuuttiin ja seitsemään sekuntiin.
Carolina ei näyttänyt missään kohtaa toipuvan Kanen tehokkaasta erästä, ja Barclay Goodrow tukevoitti San Josen johtoa toisen erän lopulla entisestään. Hurricanesille lohtua toi vielä Erik Haulan kavennus, jonka myötä porilaishyökkääjä on neljän ottelun pisteputkessa ja iskenyt kahdeksassa ottelussa jo kuusi maalia.
Penguinsille Avalanche-voitto maistuu tavallistakin paremmalta paitsi Coloradon voittoputken katkaisemisen vuoksi, niin myös pingviinien loukkaantumistilanteen huomioiden. Tilanne eteni nyt siihen pisteeseen, että puolustaja Juuso Riikola joutui pelaamaan keskiviikon ottelussa hyökkääjänä.
- Kuulin tästä pelipäivän aamuna. Olin silti aika lailla valmistautunut. Jo vierasotteluissa tuli puheeksi, että jos joku ei ole pelikunnossa, nousisin hyökkääjän paikalle. Peliaikaa ei tullut paljon, mutta yritin kyllä parhaani, suomalainen sanoi.
Ottelu oli Riikolalle vasta kauden ensimmäinen, joten kaikenlainen vastuu todennäköisesti kelpaa. Suomalainen kellotti noin kuusi ja puoli minuuttia jääaikaa.