NYR-EDM: Kakko taituroi ensimmäisen NHL-osumansa

Lauantain kierroksella nähtiin jälleen suomalaisittain hienoja hetkiä. Boston Bruinsin Tuukka Rask pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä New Jersey Devilsin kustannuksella. Kaapo Kakko taas pamautti NHL-uransa ensimmäisen maalin, kun New York Rangers kohtasi Edmonton Oilersin.

New York Rangers - Edmonton Oilers 1-4
Oilersin hurja kauden aloitus sai jatkoa, kun joukkue kylvetti lauantaina Rangersia selvin lukemin. Leon Draisaitl (2+1) ja Connor McDavid (1+1) olivat jälleen isossa roolissa vieraiden menestyksessä. Rangersin ainoan osuman iski Kaapo Kakko, jolle maali oli NHL-uran ensimmäinen. Mike Smith pysäytti Oilersin maalilla 20 kiekkoa. Oilersin Markus Granlund jäi ottelussa ilman tehopisteitä.
Boston Bruins - New Jersey Devils 3-0
Tuukka Rask pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä, kun Bruins kaatoi Devilsin kotikaukalossaan. Rask pysäytti ottelussa 31 laukausta. Bruins karkasi jo ottelun avauserässä kahden maalin johtoon Brad Marchandin ja Joakim Nordströmin maaleilla, eikä Devils tästä enää toipunut. New Jerseyn Sami Vatanen jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

Los Angeles Kings - Nashville Predators 7-4
Mikael Granlundin maali oli Predatorsille lauantaina laiha lohtu. Juuse Saros pysäytti Kingsiä vastaan 31 laukausta, mutta jäi loppujen lopuksi isäntien tulivoiman jyräämäksi. Parhaassa tehovireessä ottelussa olivat Kingsin Dustin Brown (1+2) ja Anze Kopitar (1+1).
Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets 2-3
Hurricanes kärsi lauantaina kauden ensimmäisen tappionsa, kun Blue Jackets kaatoi kotijoukkueen maalein 2-3. Joonas Korpisalo pysäytti Columbuksen maalilla 30 laukausta ja antautui ottelussa vain kaksi kertaa. Erik Haula vastasi Hurricanesin avausosumasta. Maali oli hänelle jo kauden viides. Blue Jacketsin Markus Nutivaara iski ottelussa kauden avausosumansa. Hurricanesin Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho jäivät ilman tehopisteitä.

CAR-CBJ: Nutivaara osuu Murrayn syötöstä

Montreal Canadiens - St. Louis Blues 6-3
Artturi Lehkonen iski voittomaalin, kun Canadiens kaatoi kotikaukalossaan Bluesin. Lehkonen vei Montrealin päätöserässä 4-3 johtoon, jonka jälkeen isännät menivät menojaan. Canadiensin tehomies oli Brendan Gallagher, joka keräsi ottelussa tehot 1+2. Joel Armia pääsi yrittämään päätöserässä maalintekoa rangaistuslaukauksesta, mutta epäonnistui yrityksessään. Montrealin Jesperi Kotkaniemi jäi ottelussa ilman tehopisteitä.
Colorado Avalanche - Arizona Coyotes 3-2 ja.
Mikko Rantanen syötti Andre Burakovskyn voittomaalin jatkoajalla, kun Avalanche kellisti kojootit kotonaan. Antti Raanta pelasi Arizonan maalilla vahvan ottelun ja pysäytti 29 kiekkoa. Illan tehokkain pelaaja oli Coloradon puolustaja Cale Makar, joka syötti kaksi täysosumaa. Avalanchen Joonas Donskoi jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

COL-ARI: Burakovskyn komea voittomaali jatkoajalla

Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 2-5
Kasperi Kapanen syötti joukkueensa toisen osuman, kun Maple Leafs kaatoi Red Wingsin. Vaahteranlehtien kannalta ottelussa käänteentekevä ketju oli Trevor Mooren (1+0), Alexander Kerfootin (1+0) ja Ilja Mihejevin (1+1) muodostama trio, joka ratkaisi ottelun toisessa erässä. Red Wingsin Valtteri Filppula jäi lauantaina ilman tehopisteitä.
Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets 2-3 ja.
Jets osoitti jälleen sisukkuutensa ja nousi vaikeuksien kautta voittoon. Winnipegiläisten avauserästä muodostui todella haastava, sillä isännät karkasivat ottelussa kahden maalin johtoon Brandon Saadin ja Brent Seabrookin täysosumilla. Jets nousi ottelussa kuitenkin tasoihin Nikolaj Ehlersin ja Andrew Coppin maaleilla. Jatkoajalla voittomaalista vastasi Mark Scheifele. Jetsin Patrik Laine ja Blackhawksin Olli Määttä jäivät lauantaina kiikaritehoille. Ville Heinola ei ollut Winnipegin pelaavassa kokoonpanossa.

CHI-WPG: Scheifele osuu Wheelerin esityöstä

Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 4-2
Senators järjesti kierroksen suurimman yllätyksen, kun nuori joukkue kaatoi Lightningin kotikaukalossaan. Isännät karkasivat toisessa erässä 2-1 johtoon Colin Whiten ja Jean-Gabriel Pageaun osumilla, mutta Tampa nousi ottelussa tasoihin Luke Witkowskin maalilla. Senatorsin sankariksi nousi ottelun loppuhetkillä Vladislav Namestnikov, joka ratkaisi pelin kahdella maalillaan.
New York Islanders - Florida Panthers 3-2 vl.
Panthersin tappioputki venyi jo kolmeen otteluun, kun Islanders kaatoi pantterit lauantaina voittolaukauskilpailussa. Islanders oli jo kiinni täydessä pistepotissa, kun Anders Lee ja Josh Bailey veivät isännät ottelun toisessa erässä 2-1 johtoon. Jevgeni Dadonov (1+1) venytti tasoitusosumallaan pelin kuitenkin jatkoajalle, jonka aikana ei saatu voittajaa selville. Voittolaukauskilpailussa Islanders oli parempi Brock Nelsonin osumalla. New Yorkin Leo Komarov ja Floridan Aleksander Barkov jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

DAL-WSH: Kuznetsov ohittaa Hudobinin

Dallas Stars - Washington Capitals 1-4
Starsin vaikea alkukausi sai lauantaina jatkoa, kun Capitals ryösti pisteet mukaansa selvin lukemin. Vieraat karkasivat ottelussa jo kolmen maalin johtoon Tom Wilsonin, John Carlsonin ja Jevgeni Kuznetsovin osumilla. Radek Faksa iski Starsin ainokaisen päätöserässä Miro Heiskasen esityöstä, mutta tähtipaitojen kiri jäi vajaaksi. Aleksandr Ovetshkin viimeisteli loppulukemat tyhjään rysään. Starsin Roope Hintz ja Esa Lindell jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.
Minnesota Wild - Pittsburgh Penguins 4-7
Penguinsin hurja toinen erä oli liikaa Wildille. Pingviinit takoivat toisessa erässä neljä maalia ja karkasivat jo 5-1 johtoon. Wild viritteli vielä pienimuotoista kiriä päätöserässä, mutta kokeneen Penguinsin puolustus kesti loppuun asti. Vieraiden tehomiehenä hääri Sam Lafferty (1+2), joka iski ottelussa NHL-uransa ensimmäiset tehopisteet. Minnesotan Mikko Koivu jäi ilman tehopisteitä.

LAK-NSH: Granlund iskee ottelun avausmaalin

Vegas Golden Knights - Calgary Flames 6-2
Vegasin ritarit eivät jättäneet Flamesille mitään mahdollisuuksia lauantain kohtaamisessa. Flames karkasi toisen erän pikamaaleillaan nopeaan johtoon, mutta sen jälkeen Golden Knights meni menojaan. Isäntien tähdet Mark Stone (1+1), Paul Stastny (1+0) ja Max Pacioretty (0+2) nousivat jälleen esiin, kun joukkue sitä tarvitsi. Marc-Andre Fleury pysätti ritareiden maalilla 33 laukausta.
Vancouver Canucks - Philadelphia Flyers 3-2 vl.
Flyers kärsi lauantaina kauden ensimmäisen tappion, kun Canucks vei ottelun nimiinsä voittolaukauskilpailussa. Isännät pääsivät kolmanteen erään maalin johtoasemasta, mutta Oskar Lindblomin tasoitusosuma venytti ottelun aina voittolaukauskilpailuun asti. Siellä Canucks oli loppujen lopuksi vahvempi Elias Petterssonin ja Tanner Pearsonin osumilla.

VAN-PHI

Kaapo Kakko iski lauantaina NHL-uransa ensimmäisen maalin, kun New York Rangers pelasi Edmonton Oilersia vastaan. Tulokashyökkääjä iski joukkueensa ainoan osuman varsin komealla tavalla.
- Tein viime vuonna ensimmäisen maalin Liigassa melko samalla tavalla, tuli heti maalin jälkeen mieleen, että oli aika samanlaiset liikkeet, muisteli Kakko ottelun jälkeen.
Maali jäi Rangersin kannalta laihaksi lohduksi, sillä tulikuuma Oilers meni sen jälkeen menojaan Leon Draisaitlin ja Connor McDavidin johdolla.
- Vastustajan ykköskenttä on kyllä aika tehokas. Sai katsella valotaululta muutamaan kertaan heidän maalejaan. Ylivoimalla ei saatu tänään mitään aikaiseksi, se on aika huono homma, pohti Kakko.
Columbus Blue Jackets ja Joonas Korpisalo aiheuttivat Carolina Hurricanesille kauden ensimmäisen tappion. Korpisalo pelasi vahvan ottelun sinitakkien maalilla.
- Minun ei tarvinnut tehdä viimeisessä erässä mitään isoja urotekoja. Näin kiekot koko ajan, ja irtokiekot siivottiin hyvin muualle. Minusta pelasimme johtoasemassa todella hyvää jääkiekkoa, kehui Korpisalo.