hornqvist

Pittsburgh Penguins voitti Washington Capitalsin vahvan erikoistilannepelaamisensa turvin. Penguins teki kolme ylivoimamaalia eikä antanut alivoimalle joutuessaan vastustajan rokottaa kertaakaan. New Jersey Devils katkaisi Toronto Maple Leafsin voittoputken.

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 2-3
Kris Letang osui avauserässä Penguinsille, ja Patric Hörnqvist tuplasi johdon ennen toisen erän puoliväliä. Christian Djoos kavensi minuutti ennen toisen erän päättymistä, mutta Conor Sheary vei päätöserän alussa Penguinsin jälleen kahden maalin karkumatkalle. Puolustaja Olli Määttä nappasi kakkossyötön Shearyn maaliin. Penguinsin kaikki maalit syntyivät ylivoimalla.
Erän puolivälin jälkeen Capitalsin Aleksandr Ovetshkin teki kauden kahdeksannen maalinsa, kun hän kavensi tilanteen 2-3:een. Tasoihin asti Capitalsin kiri ei taaskaan riittänyt. Ovetshkin laukoi ottelussa peräti seitsemän kertaa maalia kohti.
Joukkueet kohtasivat viime kevään pudotuspelien toisella kierroksella, ja Penguins eteni tiukkojen vaiheiden jälkeen jatkoon voitoin 4-3. Lukemat olivat tasaiset myös tämän kauden ensimmäisessä runkosarjakohtaamisessa, vaikka Penguins veikin laukaustilaston selkeästi nimiinsä lukemin 36-22.

Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils 3-6
Devils katkaisi Maple Leafsin kolmen ottelun voittoputken ja venytti oman voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi. Miles Wood ja Pavel Zacha tekivät kumpikin Devilsille kaksi maalia. Maalivahti Cory Schneider torjui 47 kertaa. Maple Leafsin Leo Komarov pelasi 12.51, mutta ei päässyt tehopisteiden makuun.
Colorado Avalanche - Boston Bruins 6-3
Avalanche jatkoi vahvassa vireessä ja kukisti Bruinsin jo toisen kerran peräkkäin. Avalanche karkasi toisessa erässä Nail Jakupovin, Sven Andrighetton ja Matt Duchenen maaleilla 4-1-johtoon. Päätöserän puolivälissä Bruins nousi vielä maalin päähän, mutta Andrighetto kasvatti jälleen Avalanchen johtoa Mikko Rantasen esityöstä. Ottelun loppulukemat viimeisteli Coloradon Tyson Jost. Tuukka Rask vaihdettiin pois Bostonin maalilta kahden erän jälkeen. Hänelle ehti kertyä 22 torjuntaa ja neljä päästettyä maalia.

Anaheim Ducks - New York Islanders 3-2
Ducksin Andrew Cogliano kirjautti tehot 1+1=2, Josh Manson 0+2=2 ja maalivahti John Gibson 39 torjuntaa, kun Ducks kukisti Islandersin. Vierasjoukkue Islanders nousi kerran tasoihin ja vielä päätöserässä maalin päähän, mutta Coglianon, Rickard Rakellin ja Patrick Eavesin maalit riittivät tuomaan voiton Ducksille.
Los Angeles Kings - Calgary Flames 3-4 ja.
Flames hukkasi kahden maalin johtoasemansa varsinaisella peliajalla. Kings nousi tasoihin ja lopulta 3-2-johtoon kaksi osumaa iskeneen Dustin Brownin johdolla. Kings ei kuitenkaan onnistunut pitämään johtoaan loppuun saakka, vaan Calgaryn Matthew Tkachuk tasoitti päätöserän puolivälin jälkeen. Jatkoajalla Flamesin kauden kolmannen voiton varmisti Sean Monahan, joka viimeisteli kauden toisen maalinsa. Monahan nappasi ottelussa myös syöttöpisteen Michael Frolikin (1+1) tekemään 2-0-maaliin.
Viime keskiviikkona vuoden sopimuksella Calgaryn miehistöön liittynyt Jaromir Jagr, 45, nähtiin ensimmäisen kerran tositoimissa Flamesin paidassa. Jagr sai peliaikaa 13.38 mutta ei päässyt laukomaan kertaakaan Kingsin maalia kohti. Plus-miinustilastossa tshekkikonkari jäi yhden pykälän pakkaselle.

Omin sanoin:
Pittsburgh Penguins on pelannut peräkkäin 17 alivoimaa päästämättä maaliakaan.
- Se on iso asia. Ylivoimamme on myös ollut hyvää. Capitalsin tapaista joukkuetta vastaan nämä ovat avainasioita. Teimme todella hyvin hommia, Penguinsin maalivahti Matt Murray tiivisti NHL.comin Brian McNallylle.
New Jersey Devilsin maalivahti Cory Schneider oli kovassa vireessä. Hän torjui 47 kertaa ja sai kehut Toronto Maple Leafsin puolustaja Morgan Riellyltä.
- Schneider oli suurenmoinen ja teki paljon todella tärkeitä torjuntoja. Pelin puolivälissä meillä oli paljon paikkoja, mutta hän auttoi joukkuettaan hienoilla pelastuksillaan, Rielly kertoi NHL.comin Dave McCarthylle.