Ullmark

Buffalo Sabres pääsi vihdoin voiton makuun ja katkaisi viiden ottelun tappioputkensa Columbus Blue Jacketsin kustannuksella. Washington Capitalsin kymmenen ottelun kotivoittoputki puolestaan katkesi, kun Carolina Hurricanes kävi vierailulla pääkaupungissa. Calgary Flames murskasi Tampa Bay Lightningin 5-1, mutta Lightningin kannalta tappiotakin pahempi asia oli puolustaja Victor Hedmanin loukkaantuminen.

Buffalo Sabres - Columbus Blue Jackets 3-1
Sabres katkaisi viiden ottelun tappioputkensa. Yksi avainpelaajista oli Buffalon maalivahti Linus Ullmark, jolle kertyi 44 torjuntaa. Ullmark joutui antautumaan ainoastaan kolmannessa erässä, kun Blue Jacketsin Artemi Panarin pääsi kaventamaan lukemat 1-2:een.
Sabresin avausmaalin teki Benoit Pouliot, joka yllätti ensimmäisessä erässä Blue Jacketsin Sergei Bobrovskin (26 torjuntaa). Pouliot'n maalin syöttänyt Kyle Okposo tuplasi johdon päätöserän alkupuolella. Jack Eichel viimeisteli loppulukemat.
Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen sekä Blue Jacketsin suomalaiset hyökkääjä Markus Hännikäinen ja puolustaja Markus Nutivaara jäivät pisteittä.

Washington Capitals - Carolina Hurricanes 1-3
Hurricanes otti erittäin makean voiton, kun se kukisti Metropolitan-divisioonan kärkijoukkue Capitalsin. Samalla Hurricanes nousi itse pudotuspeliviivan yläpuolelle. Jordan Staal teki alivoimalla Carolinan 1-0-maalin toisessa erässä, mutta Lars Eller tasoitti viitisen minuuttia myöhemmin.
Päätöserän puolivälissä Victor Rask vei Hurricanesin uudestaan johtoon, ja reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä Sebastian Aho viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Hurricanesin toinen suomalaispelaaja Teuvo Teräväinen jäi tällä kertaa pisteittä.

Tampa Bay Lightning - Calgary Flames 1-5
Flames otti viidennen peräkkäisen voittonsa, mutta aiemmista otteluista poiketen voitto ei irronnut tällä kertaa yhden maalin erolla. Hyökkääjä Johnny Gaudreau nappasi syöttöpisteen Micheal Ferlandin 1-0-maaliin ja iski itse 2-1-osuman toisen erän lopussa. Gaudreau on merkkauttanut viidessä viimeisimmässä ottelussa pisteet 1+9=10.
Gaudreaun ja Ferlandin lisäksi kahden tehopisteen iltaa vietti myös Mark Jankowski, joka myös teki maalin ja nappasi yhden syöttöpisteen. Ottelussa 33 kertaa torjunut Flamesin maalivahti Mike Smith oli vahvassa vireessä.
Itäisen konferenssin kärkijoukkue Lightning koki tappion lisäksi toisenkin kolauksen, kun joukkue menetti ykköspakkinsa Victor Hedmanin. Ruotsalaispuolustaja sai toisessa erässä tällin polveensa.

Lightningilla on edessään kuuden päivän tauko otteluista, mutta päävalmentaja Jon Cooper ei alkanut spekuloida Victor Hedmanin sairausloman pituudella.
- Olemme huolissamme, koska emme vielä tiedä, miten pahasti Victorille kävi. Nyt ei ole syytä spekuloida, vaan odotetaan huomista. Tauko tulee kuitenkin kannaltamme hyvään paikkaan. Meidän on vain odotettava ja seurattava tilanneta. Emme voi tehdä sille mitään, Cooper kertoi NHL.comille.
Hurricanesin Sebastian Aho oli tyytyväinen voittoon.

• Capitals on ollut hyvässä vireessä kotonaan. Heillä on hyvä joukkue, ja heitä vastaan on vaikea pelata. Mutta niin on meitäkin vastaan, Aho sanoi NHL.comin Brian McNallyn haastattelussa.
    Linus Ullmark torjui kauden ensimmäisen NHL-ottelunsa ja oli heti tärkeässä roolissa, kun Sabres voitti Blue Jacketsin.
    - Pelaaminen Sabresin riveissä on ollut unelmani siitä asti kun kokoonnuimme viime kesänä. Suhtaudun voittoon nöyrästi, mutta olen myös todella iloinen siitä, AHL:ssä kauden tähän asti torjunut Ullmark sanoi NHL.comin Joe Yerdonin haastattelussa.