CAR-DET: Aho iskee illan toisen maalinsa

Perjantain NHL-kierroksella pelattiin kahdeksan ottelua. Sebastian Aho vietti kolmen tehopisteen iltaa, kun Carolina Hurricanes jyräsi Detroit Red Wingsin. Roope Hintz iski kaksi maalia, kun Dallas Stars kaatoi Colorado Avalanchen. Buffalo Sabresin Henri Jokiharju teki ensimmäisen NHL-maalinsa.

Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings 7-3
Hurricanesin rutiini oli loppujen lopuksi liikaa Red Wingsille perjantain kierroksella. Isännät ratkaisivat ottelun lopullisesti toisessa erässä, kun joukkue takoi vierailijoiden verkkoon peräti neljä täysosumaa. Hurricanesin orkesterin tahtipuikkoa heilutti etunenässä Sebastian Aho, joka iski ottelussa tehot 2+1. Dougie Hamilton ja Jaccob Slavin keräsivät tililleen kolme syöttöpistettä mieheen, ja Slavin saavutti sadan syöttöpisteen rajan. Teuvo Teräväinen teki Hurricanesin seitsemännen osuman tyhjään rysään. Detroitin Valtteri Filppula keräsi tililleen yhden syöttöpisteen. Carolinan Erik Haula jäi ottelussa ilman tehopisteitä.
Colorado Avalanche - Dallas Stars 1-2
Roope Hintz nousi Starsin sankariksi, kun joukkue nappasi arvokkaat vieraspisteet Coloradosta. Hän vastasi tähtipaitojen molemmista osumista, joista toinen syntyi alivoimalla. Nathan MacKinnon toi Avalanchen maalin päähän ottelun toisen erän puolivälissä, mutta isännät eivät pystyneet sen jälkeen enää ohittamaan 37 kiekkoa pysäyttänyttä Anton Hudobinia. Avalanchen Joonas Donskoi sekä Starsin Miro Heiskanen ja Esa Lindell jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

COL-DAL: Hintz onnistuu maalinteossa alivoimalla

New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 3-4 vl.
Devilsin ja Flyersin väännöstä muodostui melkoinen taistelu. Isännät johtivat ottelua kahteen otteeseen ja kävivät päätöserässä lähellä voittoa, kun Taylor Hall vei Devilsin 3-2 johtoon ajassa 49.58. Flyers nousi kuitenkin tasoihin Joel Farabeen osumalla ja venytti ottelun jatkoajalle. Ratkaisu nähtiin vasta voittolaukauskilpailussa, jossa Flyers oli parempi Sean Couturierin osumalla. Sami Vatanen vastasi Devilsin toisesta osumasta ylivoimalla.

NJD-PHI: Hall taituroi Devilsin johtoon

Washington Capitals - Buffalo Sabres 6-1
Capitals ei jättänyt Sabresille mitään mahdollisuuksia perjantain kierroksella. Isännät karkasivat jo avauserässä 4-0 johtoon, eivätkä vierailijat siitä enää toipuneet. Henri Jokiharju iski Sabresin ainokaisen ottelun toisessa erässä ja teki samalla NHL-uransa ensimmäisen maalin. Capitalsin tehomiehinä häärivät Michal Kempny (0+3), Tom Wilson (1+2) ja Jakub Vrana (2+0). Sabresin Rasmus Ristolainen jäi ottelussa ilman tehopisteitä.
New York Islanders - Tampa Bay Lightning 5-2
Islanders venytti voittoputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun joukkue kaatoi kotikaukalossaan Tampan. Isäntien voiton takuumiehenä hääri maalivahti Thomas Greiss, joka koppasi ottelussa 33 laukausta. Islanders ratkaisi ottelun kolmannessa erässä, kun joukkue takoi Tampan reppuun kolme täysosumaa. Vierailijoille tappio oli jo kolmas viimeiseen neljään otteluun.
St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets 4-3 ja.
Hallitseva mestari osoitti sitkeytensä perjantain kierroksella. Blues oli ottelussa jo 1-3 tappiolla, mutta se nousi vielä Blue Jacketsin rinnalle ja ohi. Nuottipaidat tarvitsivat kahteen osumaan vain 26 sekuntia, kun Brayden Schenn ja Oskar Sundqvist onnistuivat maalinteossa. Ottelun ratkaisi David Perron, joka huudatti kotiyleisöä, kun jatkoaikaa oli ehditty pelata vain kahdeksan sekuntia. Perron saavutti 300 syöttöpisteen rajan alustaessaan Schennin maalin. Columbuksen Oliver Björkstrand puolestaan merkkautti 100. pisteensä, kun hän syötti Sonny Milanon osuman.

STL-CBJ: Perron ratkaisee voiton Bluesille

Anaheim Ducks - Vancouver Canucks 2-1 ja.
Ducksin ja Canucksin taistelusta muodostui melkoinen yhden miehen show. Ankkalauma nappasi arvokkaat pisteet ja saa kiittää niistä maalivahtiaan John Gibsonia, joka pysäytti perjantaina 39 laukausta. Adam Gaudette onnistui lopulta rikkomaan kuparisen kolmannessa erässä, mutta Ducks nappasi itselleen lisäpisteen Ryan Getzlafin jatkoaikaosumalla.

ANA-VAN: Getzlaf ratkaisee voiton Ducksille

San Jose Sharks - Winnipeg Jets 2-3
Sharks hävisi jo neljännen peräkkäisen ottelun, kun Jets kävi kaupungissa ryöstöretken merkeissä. Haipaidat olisivat ansainneet ottelusta enemmän, sillä koko ilta vietettiin melko vahvasti kotijoukkueen hallinnassa. Jetsin Connor Hellebuyck joutui venymään illan aikana kiekon tielle peräti 51 kertaa. Sharksin taistelu ei kuitenkaan riittänyt, sillä Nikolaj Ehlers iski voittomaalin ajassa 58.36. Patrik Laine oli sivussa Jetsin kokoonpanosta.
Sebastian Aho pelaa vahvaa syksyä, vaikka se ei näkynytkään kauden alussa pistetilastoissa. Hän iski Detroit Red Wingsiä vastaan tehot 2+1, mutta joukkuekaveri Brock McGinn uskoo, että se on vasta alkusoittoa.
- Kun hän pääsee vauhtiin, sen näkee. Minusta tuntuu, että tämä on vasta alkua sille, mitä on tulossa, McGinn kehui.
Buffalo Sabresin Henri Jokiharju iski Washington Capitalsin verkkoon uransa ensimmäisen NHL-maalin, mutta se jäi laihaksi lohduksi, kun Capitals pöllytti Sabresia maalein 6-1.
- Luonnollisesti sillä hetkellä olin iloinen, on aina hauskaa tehdä maaleja. Tällaisen pelin jälkeen se ei silti tunnu kovin hienolta muistolta, mutta ehkä tulevaisuudessa, Jokiharju harmitteli.
New Jersey Devilsin kurimus sai jatkoa perjantaina, kun joukkue hukkasi jälleen johtoaseman ja hävisi ottelun Philadelphia Flyersille voittolaukauskilpailussa.
- Meidän täytyy löytää keinot johtojen säilyttämiseen. Tämä on todella raskasta meille ja faneille, Devilsin Taylor Hall ruoski.