Predators_Win_Game5

Nashville Predators siirtyi Läntisen konferenssin loppuotteluissa johtoon voitoin 3-2. Predators kukisti lauantaina pelatussa loppuottelusarjan viidennessä kamppailussa Anaheim Ducksin maalein 3-1 (0-0, 1-1, 2-0).
Predatorsin voittomaaliksi jääneen osuman teki päätöserän puolivälin jälkeen Pontus Åberg. Ottelussa 32 kertaa torjunut suomalaismaalivahti Pekka Rinne oli yksi voiton takuumiehistä. Rinne valittiin ottelun ykköstähdeksi.

• Mielestäni emme taistelleet sillä tasolla kuin olisi tarvinnut. He nostivat tasoaan ja tekivät kovemmin hommia toisessa sekä kolmannessa erässä. Se oli ero tässä jääkiekko-ottelussa, Ducksin kapteeni Ryan Getzlaf harmitteli seuran tiedotteessa.
    Predatorsin taisteluilme oli kohdallaan, ja joukkue osoitti jälleen venymiskykyään.
    - Avainsana on joukkue. Se on asia, joka tarvitaan voittamiseen pudotuspeleissä ja ammattilaisurheilussa. Meillä on ehjä joukkue, jossa on myös syvyyttä, Predatorsin puolustaja P.K. Subban tuumi seuran tiedotteessa.
    Avauserässä kumpikin joukkue laukoi kymmenen kertaa kohti vastustajan maalia, mutta Nashvillen Rinne ja Anaheimin John Gibson eivät olleet ohitettavissa. Ducks pääsi pelaamaan neljä ja Predators kaksi minuuttia ylivoimalla, mutta erikoistilanteetkaan eivät tuottaneet avausosumaa.
    Toiseen erään kotijoukkue Anaheim vaihtoi yllättäen maalivahdin, kun avauserässä kymmenen kertaa torjuneen Gibsonin tilalle tolppien väliin saapui Jonathan Bernier. Ottelun jälkeen ei heti ollut tiedossa, miksi Gibson jätti pelin kesken. Myöhemmin selvisi, että hän kärsii loukkaantumisesta.
    Anaheimin menoa tämä ei kuitenkaan haitannut, vaan joukkue iski avausmaalin erän puolivälin jälkeen. Ducksin Jakob Silfverberg käynnisti hyökkäyksen, jonka päätteeksi Chris Wagner ampui Brandon Montourin laukauksesta syntyneen paluukiekon verkkoon. Syöttöpisteet kirjattiin Silfverbergille ja Montourille.
    Nopeasti johto-osumansa jälkeen Ducks sai tilaisuuden ylivoimapeliin Predatorsin Filip Forsbergin koukattua Sami Vatasta. Ducksin ylivoima pyöri hyvin, ja edellisen ottelun ratkaissut Corey Perry pääsi laukomaan peräti viisi kertaa. Pekka Rinne oli kuitenkin vahvassa vireessä ja torjui kolme Perryn yritystä. Kaksi hänen laukauksistaan meni ohi.
    - Pekka voitaisiin valita parhaaksi pelaajaksemme jokaisessa ottelussa. Hän on joukkueemme selkäranka. Kun voitamme, hän on aina paras pelaajamme, P.K. Subban kehui suomalaismaalivahtia.
    Erän lopussa Predators sai oman tilaisuutensa ylivoimapeliin ja onnistui vihdoin avaamaan maalitilinsä 41 sekuntia ennen erän loppua. Colin Wilson nosti maalin edestä kiekon rystyltä verkkoon ohi Jonathan Bernierin (16 torjuntaa). Syöttöpisteet nappasivat Colton Sissons ja P.K. Subban.
    Päätöserässä kumpikin joukkue loi muutaman tilanteen, mutta maalinteossa onnistui vain Predators. Erän puolivälissä Predators sai aikaan nopean hyökkäyksen, joka lähti liikkeelle Calle Järnkrokin avauksesta. Hän syötti Mattias Ekholmille, joka jatkoi hyökkäysalueella Filip Forsbergille.
    Maaliahne Forsberg laukoi kohti Bernierin vartioimaa maalia, ja Anaheim-veskari onnistui torjumaan. Pontus Åberg oli kuitenkin valppaana, ja iski paluukiekon maaliin. Åbergille maali oli ensimmäinen NHL:n pudotuspeleissä.
    - Emme laittaneet jalkojamme kunnolla liikkeelle. Turhauduimme, emme saaneet kiekkoa hyökkäysalueelle, emmekä saaneet tulosta aikaan, Anaheimin Chris Wagner kertoi.
    Tämän jälkeen Ducks tavoitteli tasoitusmaalia, mutta sitä ei kuitenkaan syntynyt. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Anaheim pelasi ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla. Joukkue sai aikaan pyörityksen, mutta Nashville kesti ja Austin Watson laukoi omasta kenttäpäädystä kiekon tyhjään Ducksin maaliin.
    - Emme päässeet sille tasolle, johon olemme tottuneet. Pelin ensimmäisellä puoliskolla vaikutti siltä, että olemme kunnossa, mutta sitten päästimme jalan kaasulta, Anaheimin päävalmentaja Randy Carlyle sanoi.
    Nashvillen maalivahti Pekka Rinne valittiin ottelun ykköstähdeksi, ja hyökkääjä Miikka Salomäki sai peliaikaa 8.39. Salomäen plus-miinuslukemaksi kevään viidennessä pudotuspeliottelussaan jäi -1, kun hän oli kentällä Ducksin tehdessä ainoan maalinsa.
    Anaheimin puolustaja Sami Vatanen pelasi 20.53, ja hänkin jäi pakkaselle yhden maalin verran. Vatanen oli kaukalossa Predatorsin tehdessä 3-1-maalin. Lisäksi hän oli kaukalossa Predatorsin ylivoimalla tekemän 1-1-tasoituksen aikaan.
    Ottelusarja jatkuu maanantaina, jolloin Nashvillessä pelataan sarjan kuudes ottelu. Predatorsilla on tuolloin kotiyleisönsä edessä mahdollisuus edetä Stanley Cupin loppuotteluihin.
    - Tässä on vielä paljon jääkiekkoa pelattavana. Momentum näyttää vaihtuneen, ja tunteet vaihtuvat paljon. Edellisessä kotiottelussa meillä oli paikka laittaa homma 3-1:een, mutta emme pystyneet siihen. Nyt keskittyminen on ensimmäisessä vaihdossa ja hyvässä alussa, P.K. Subban päätti.