mcd101416_169b

Kolmen ottelun kierros NHL:ssä. Nashville Predators voitti keskiviikkona St. Louis Bluesille hävinneen Chicago Blackhawksin kotiavauksessaan. Albertan taistelu jatkui Calgaryn Saddledomessa Edmonton Oilersin toisella peräkkäisellä voitolla. Philadelphia Flyers aloitti kautensa Los Angelesissa voitolla.
Pelatut ottelut

Nashville Predators - Chicago Blackhawks 3-2
Nashville Predators otti arvokkaan voiton kiivaassa keskisen divisioonan kamppailussa, ja aloitti kauden voitokkaasti kotiyleisönsä edessä. Nashvillen ylivoimapeli teki kaikki kolme maalia. Chicagon alivoima vieraissa oli viime kaudella NHL:n 26. paras. Uusi kausi ei alkanut paremmissa merkeissä Blackhawksin erikoistilanneryhmältä.
P.K. Subban sai Nashvillen yleisön antamaan joukkueen uudelle puolustajatähdelle suosiota seisaaltaan onnistuttuaan tekemään maalin heti ensimmäisellä laukauksellaan Predatorsin paidassa. Subban tasoitti pelitilanteen numeroihin 1-1 ensimmäisessä erässä laukomalla kovan lyöntilaukauksen siniviivalta ruuhkan takaa ohi Hawksin maalivahti Corey Crawfordin.
Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews merkkautti NHL-uransa kuudennen tappeluviitosen pudotettuaan hanskansa James Nealin kanssa.
Predatorsin ykkössentteri Ryan Johansen antoi ykkössyötön Subbanin ja Roman Josin maaleihin ensimmäisessä erässä ja oli kakkossyöttäjänä Mike Fisherin voittomaaliin toisessa. Predatorsin uusi kapteeni Mike Fisher ohjasi voittomaalin sisään toisen erän lopussa Roman Josin laukauksesta. Pekka Rinne piti pintansa ottelun viimeisen 1:46 minuutin aikana Blackhawksin yrittäessä tasoittaa peliä ylivoimalla. Rinne sai hienosti olkapäänsä kiekon eteen kolmannen erän lopulla Blackhawksin Vinnie Hinostrozan päästyä yrittämään aivan maalin edestä.
Chicago oli viime kauden runkosarjan keskinäisissä otteluissa Nashvilleä vastaan parempi otteluvoitoin 3-2. Tämä keskisen divisioonan kamppailu jatkuu heti lauantaina, kun Predators matkustaa Chicagoon Blackhawksin vieraaksi. 499 maalia urallaan tehnyt Chicagon Marian Hossa merkkautti yhden laukauksen kohti maalia. Seuraava maali tekee hänestä NHL-historian 44:n 500-maalia tehneen pelaajan.

Calgary Flames - Edmonton Oilers 3-5
Albertan taistelun osa 2 - ensimmäinen pelattiin keskiviikkona Edmontonissa - alkoi vauhdikkaalla ensimmäisellä erällä. Kotihalliinsa Calgaryn Saddledomeen taistelun siirtänyt Flames vei ensimmäisen erän laukaukset 24-12, joukkueitten lentäessä vuorotellen kaukalon päästä päähän. Calgary Flames on koko seurahistoriansa aikana merkkauttanut enemmän kuin 24 laukausta ensimmäisessä erässä vain kahdesti.
Oilersin kapteeni Connor McDavid oli taas illan tähti kolmella tehopisteellä. Tällä kertaa yksi maali läpiajosta ja kaksi syöttöpistettä. McDavid nousee kuudella pisteellään kahdesta ensimmäisestä runkosarjaottelusta pistepörssin ykköseksi, ohi Auston Matthewsin. Tilastoihin erikoistuneen Elias Sports Bureaun mukaan McDavid on ensimmäinen Oilers-pelaaja, joka on tehnyt 6 pistettä kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa sitten Wayne Gretzkyn, joka teki saman kaudella 1987-88.
Cam Talbot Edmontonin maalilla torjui kiekon yhteensä 74 kertaa kauden kahdessa Flames-ottelussa. Jyrki Jokipakka pääsi kokoonpanoon Nicklas Grossmannin jäädessä pois. Hän laukoi Talbotin yli yläkulmaan, kun peliä oli jäljellä 7:44 kaventaen Oilersin johdon yhteen maaliin.
Albertan taistelu jatkuu vasta tammikuussa, jolloin pelataan molemmat vielä pelattavat runkosarjaottelut Oilersin ja Flamesin välillä.

Los Angeles Kings - Philadelphia Flyers 2-4
Los Angeles Kingsin 50-vuotisjuhlakausi on alkanut kahdella tappiolla. Perjantaina Kings hävisi kotiavauksensa samoja vuosirenkaita juhlivalle Philadelphia Flyersille. Flyersin sentteri Sean Couturier viimeisteli kaksi maalia. Viime kaudella Couturier teki kauden toisen maalinsa vasta marraskuun lopussa 18. ottelussaan. Peliä tekevä vasen laituri Travis Konecny teki erinomaisen NHL-debyytin järkkäämällä molemmat Couturierin maalit. Nivusvamman takia useamman viikon ajaksi syrjään joutuneen Jonathan Quickin tilalla Kingsin maalilla pelasi Jeff Zatkoff.
Flyersin maalivahti Michail Neuvirth piti joukkueensa hyvin pelissä kunnes se teki toisessa erässä neljä maalia ja meni menojaan. Philadelphia vei toisen erän laukaukset 21-9.
Philadelphian puolustaja Shayne Gostisbehere sai pahannäköisen haavan kasvoihinsa maalittomassa ensimmäisessä erässä Kingsin Kyle Cliffordin luistimesta. Gostisbehere sai hoitoa nenän ja oikean posken läpi kulkeneeseen haavaansa ja palasi peliin myöhemmin samassa erässä.

161006_DL

Illan huippuhetket
29. kesäkuuta NHL-kesää kohauttaneessa pelaajakaupassa Montrealista Nashvilleen tullut P.K. Subban teki uuden kotiyleisönsä riemuksi kauden ensimmäisen maalinsa. Edmonton Oilersin kapteeni Connor McDavid johti joukkueensa taas voittoon kolmen pisteen illalla.
Illan kolme tähteä
Ykköstähti:
Connor McDavid, Edmonton Oilers
Yksi maali, 2 syöttöpistettä, plus 2, 2 jäähyminuuttia, 2 laukausta, 22:09.
Kakkostähti:
Ryan Johansen, Nashville Predators
3 syöttöpistettä, 2 laukausta, 19:10.
Kolmostähti:
Sean Couturier, Philadelphia Flyers
2 maalia, 2 laukausta, 17:51.
- Jos sen haluaa kuvata yhdellä sanalla, tässä pukukopissa on niin paljon taitoa. Eri kaveri voi nousta minä iltana tahansa esiin ja olla sen pelin paras. Tämä oli mielenkiintoinen avaus. Kiekot pomppivat ja löysivät jotenkin tiensä meidän maalillemme, mutta me emme antaneet periksi. Toinen maali etenkin oli mielestäni tärkeä ja Mike Fisher ohjasi voittomaalissa kiekon sisään. - Pekka Rinne.
- En todellakaan tiedä, mitä sanoa. Hän on yksinkertaisesti ilmiömäinen. Hän on vain niin hyvä. Hän saa jotain tapahtumaan tyhjästä joka ikisessä vaihdossa. Kun ajattelet, ettei mitään ole tapahtumassa hän luo A-luokan maalipaikkoja. Hän on todella spesiaali. On mukavaa, että hän on meidän puolellamme. - Oilersin Leon Draisaitl Connor McDavidistä.
- Suunnitelmana on voittaa 80 ja hävitä 2. - Los Angeles valmentaja Darryl Sutter Kingsin hävittyä kaksi ensimmäistä sarjaotteluaan.
Poimintoja lauantain otteluista
Lauantain NHL-kierroksesta tulee erittäin kiireinen peräti 13 ottelulla. Ensimmäisessä ottelussaan uuden modernien aikojen NHL:n ennätyksen neljä maalia tehnyt Auston Matthews esittäytyy ensimmäistä kertaa Toronton kotiyleisölle, kun kauden ensimmäisessä sarjaottelussaan viisi pistettä tehnyt Brad Marchand tuo Boston Bruinsin Maple Leafsin vieraaksi.
Kolme viimeistä NHL-joukkuetta avaa kautensa lauantaina; Colorado Avalanche kotonaan Dallasia vastaan, Vancouver Canucks vieraissa Calgaryä vastaan, ja Arizona Coyotes kotonaan Philadelphia Flyersia vastaan.