DAL recap 5-25

Dallas Stars pystyi kaatamaan Edmonton Oilersin lauantaina Läntisen konferenssin finaalisarjan toisessa ottelussa maalein 3-1. Molemmat joukkueet iskivät kiekon verkkoon ottelun ensi minuuteilla, mutta Dallas pystyi kääntämään ottelun edukseen vasta kolmannessa erässä.

Stars meni johtoon neljännellä peliminuutilla, kun Jamie Bennin jäätä nuollut terävä laukaus painui ohi Oilersin maalia vartioineen Stuart Skinnerin. Yhdysvaltalaishyökkääjän laukaus oli Dallasin ensimmäinen lauantain ottelussa. Puolustaja Miro Heiskanen kirjautti syöttöpisteen Bennin maaliin.

Edmonton ei kuitenkaan jäänyt voivottelemaan takaiskua, sillä Connor Brown tasoitti ottelun jo seuraavassa vaihdossa, kun American Airlines Centerin kuuluttaja kertasi vielä Bennin maalin tilastofaktoja yleisölle. Maali oli Brownille NHL-uran toinen pudotuspeleissä. Edellisen kerran hän heilutti verkkoa playoff-ottelussa vuonna 2018 edustaessaan vielä Toronto Maple Leafsia.

– On mukavaa osallistua myös hyökkäyspeliin. Pelaamiseni on mennyt eteenpäin siitä saakka kun pääsin mukaan kokoonpanoon Oilersissa. Olen pitänyt hauskaa, ja totta kai maalinteko on aina mukavaa, Brown sanoi.

Ensimmäisellä kaksikymmenminuuttisella Oilers pääsi kertaalleen myös ylivoimalle, kun Lindell komennettiin kahdeksi minuutiksi jäähyaitioon hänen mailansa osuttua Oilersin tähtipakki Evan Bouchardin kasvoihin. Dallasin alivoima pystyi kuitenkin pitämään Edmontonin tähdet kurissa, ja ensimmäiselle erätauolle poistuttiin tasatilanteessa 1-1. Avauserä oli Oilersin hallintaa, ja laukaukset kirjattiin öljymiesten hyväksi 16-4.

Stars oli lähellä maalintekoa heti toisen erän alussa, mutta hyökkääjäkomeetta Wyatt Johnstonin rystynosto kilahti yläputkesta ulos. Tasaisen keskimmäisen kaksikymmenminuuttisen aikana myös Stars pääsi kokeilemaan ylivoimaansa kertaalleen, mutta Oilersin alivoimamiehet jättivät vastustajansa maaleitta jo 19. kerran peräkkäin. Hyvistä maalipaikoista huolimatta toinen erä ei tarjonnut lisäosumia, joten ottelun alussa syntyneet Bennin ja Brownin maalit olivat 40 peliminuutin jälkeen edelleen ottelun ainoat.

Starsin ja Oilersin toisen konferenssifinaalin huippuhetket

Kolmannen erän alussa Dallas siirtyi viimein uudelleen kuskin paikalle, kun hyökkääjä Mason Marchment ohjasi konkaripuolustaja Ryan Suterin laukauksen ohi Skinnerin. Dallas oli kolmannessa erässä hyvä ja hallitsi kenttätapahtumia, mutta Edmontonilla oli paikkansa tasoittaa vielä erän loppupuolella järjestämänsä kirin aikana.

Oilersin pyristely loppui kuitenkin reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Lindell laukoi kiekon tarkasti kaukaa tyhjään maaliin. Benn otti vielä Lindellin maalin jälkeen kaksiminuuttisen koukkaamisesta, mutta Edmonton saanut kavennusta aikaan kuudella kenttäpelaajallakaan. Lopullisesti Oilersin kiri vesittyi, kun hyökkääjä Evander Kane otti jäähyn viimeisellä peliminuutilla.

– Onnistuimme pitämään heidän kärkipelaajansa kurissa kokemuksella, sillä olemme olleet vastaavissa tilanteissa useasti aiemminkin tällä ja viime kaudella. Meidän piti vain pelata oikealla tavalla, kun menimme johtoon. Siinä onnistuimme tänään, Marchment summasi.

Starsin suomalaispuolustajat Lindell (1+0) ja Heiskanen (0+1) ylsivät molemmat tehopisteille. Maalivahti Jake Oettinger oli jälleen mainiolla pelipäällä ja pysäytti 28 laukausta.

– ”Otter” pelasti meidät ottelun alussa. Emme saaneet juurikaan mitään aikaiseksi ja menetimme paljon kiekkoja. Pelin edetessä olimme parempia heidän puolustusalueellaan, Suter kiitteli Oettingeria.

Loukkaantumisestaan toipuva Dallasin ykkössentteri Roope Hintz ei pelannut vielä toisessa konferenssifinaalissakaan. Paluu tositoimiin on kuitenkin jo lähellä, sillä päätös Hintzin jättämisestä pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle tehtiin vasta lauantain ottelun alla. Myös puolustaja Jani Hakanpää oli edelleen sivussa Dallasin kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi.

Voitot ovat nyt tasan 1-1, kun sarja siirtyy Edmontoniin. Lännen kolmas loppuottelu pelataan maanantaina. Oilersin ruotsalaispuolustaja Mattias Ekholm sanoo, että ottelusarja tulee olemaan äärimmäisen tasainen myös jatkossa.

– Tänään oli tasaista, ja ensimmäinen peli meni toiseen jatkoerään. Tänään ottelu ratkesi ohjaukseen, joka meni maaliin ”Stun” (Skinner) kainalosta, ja se oli taas yksi räkämaali. Olemme Läntisen konferenssin finaaleissa, joten peli on kovaa ja tiukkaa, Ekholm paalutti.