Tampa Bay Lightningin ja Boston Bruinsin välisen toisen kierroksen playoff-sarjan neljäs ottelu päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen Lightningin 4-3 voittoon jatkoerässä. Kamppailun voittomaalista vastasi puolustaja Dan Girardi, jolle osuma oli tämän kevään pudotuspeleissä toinen. Tampa siirtyi ottelusarjassa 3-1 johtoon.

Varsinaisella peliajalla edettiin hyvin tasaisissa merkeissä. Lightning meni avauserässä johtoon Brayden Pointin erinomaisella yksilösuorituksella. Jatkoa seurasi hetkeä myöhemmin, kun vieraat pelasivat ylivoimalla. Kiekko pelattiin hienosti lopulta Nikita Kutsheroville, joka naulasi tarkalla laukauksellaan tilanteeksi 2-0.
- Playoffeissa pärjätäkseen jokaisen pelaajan täytyy olla mukana toiminnassa. Braydenin (Point) kenttä oli tänään hyvä, samoin Stammerin (Stamkos). Me tarvitsemme onnistumisia laajalla rintamalla, Lightningin päävalmentaja Jon Cooper totesi.
Erän lopussa David Pastrnak toi isännät niin ikään ylivoimalla maalin päähän. Syöttäjiksi merkattiin Brad Marchand (0+2) sekä Torey Krug (0+2).
Patrice Bergeron (2+0) onnistui tasoittamaan kamppailun heti toisen erän alkuminuuteilla Bruinsin pelatessa ylivoimaa. Erä oli kokonaisuudessaan muutenkin isäntien heiniä. Bruins painoi aktiivisesti hyökkäyksiään kohti Andrei Vasilevskin vartioimaa Tampan maalia. Dominoinnista kertovat erän laukaukset, jotka olivat Bruinsille peräti 14-4.
Päätöserässä Bergeron sai alivoimalla nappisyötön Marchandilta ja vei illan toisella osumallaan Bruinsin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.
Lightning näytti kuitenkin hienoa taisteluilmettään erän puolivälissä. Bruins-puolustaja Charlie McAvoy joutui Kutsherovin ahdistelemana vaikeuksiin oman maalin takana ja menetti kiekon J.T. Millerille. Yhdysvaltalaishyökkääjä löysi syötöllään Steven Stamkosin (1+1), jonka tulinen one-timer painui ohi Tuukka Raskin.
- Tiesin, että pystymme nousemaan tappioasemasta. Teimme ottelussa paljon töitä kiekollisena ja annoimme painetta vastustajien puolustajille. Tunsimme, että ennemmin tai myöhemmin kiekot alkavat pomppia meille, Stamkos kommentoi.
Jatkoerän sankaria ei tarvittu kauan hakea. Ylitöitä oli ehditty paiskia reilut kolme minuuttia, kun Alex Killorn piti kiekkoa Bruinsin puolustusalueella ja pelasi sen lopulta maalille, josta Girardi ohjasi pelivälineen ohi hölmistyneen Raskin. Suomalaisvahdille kertyi ottelussa kaiken kaikkiaan 24 torjuntaa.
- Totta kai tappio tuntuu tällä hetkellä erittäin karvaalta. Meillä oli omat paikkamme iskeä ratkaiseva osuma, mutta se jäi tekemättä. Meidän täytyy keskittyä huolella seuraavaan otteluun, sillä nyt ei ole sopiva aika turhautua tilanteeseen, Rask analysoi.
Lightningilla on erinomainen sauma katkaista ottelusarja kotiyleisönsä edessä sunnuntaina ja edetä idän konferenssifinaaleihin.