stars011717_169

New York Rangers ja Dallas Stars iskivät tiistain ottelussaan yhteensä 13 maalia. Dallasin maalille kesken kolmannen erän vaihdettu Kari Lehtonen sai pysäytetyksi Rangersin kirin. Minnesotan suomalaiset tehoilivat jälleen, mutta Wild hävisi.
New York Rangers - Dallas Stars 6-7

Maanantai-illan kierroksella Penguins ja Capitals iskivät kohtaamisessaan yhteensä 15 maalia. Tiistai-illan kierroksella Rangers ja Stars jäivät kaksi maalia tästä, mutta silti keskinäisestä ottelusta muodostui maalivahtien painajainen. Stars johti parhaimmillaan 4-1, mutta Rangers kiri toisessa erässä maalin päähän. Vastustajien tultua lähelle Stars painoi jälleen lisää kaasua ja johti erän lopussa 7-3. Tämä riitti Rangersin maalivahti Henrik Lundqvistille (20 torjuntaa), jonka tilalle päätöserään luisteli Magnus Hellberg (4 torjuntaa).
Päätöserässä Rangers iski kolme maalia, mutta ei vieläkään noussut Starsin rinnalle. Kolmen peräkkäisen takaiskumaalin jälkeen Antti Niemi (22 torjuntaa) väistyi Dallasin maalilta, ja paikan otti Kari Lehtonen (12 torjuntaa). Lehtonen ei ollut ohitettavissa, ja Rangersin kiri pysähtyi maalin päähän Starsista. Dallasin suomalaisista kenttäpelaajista Lauri Korpikoski saalisti ottelussa kaksi syöttöpistettä ja Esa Lindell plus-miinuslukeman +2.
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes 4-1
Sebastian Aho teki Carolinalle ottelun avausmaalin Teuvo Teräväisen esityöstä. Columbus iski kuitenkin tasoituksen vain 11 sekunnin kuluttua ja siirtyi puolen minuutin päästä johtoon. Toisessa erässä Blue Jackets ratkaisi pelin lopullisesti. Markus Nutivaara ja Markus Hännikäinen eivät mahtuneet Blue Jacketsin kokoonpanoon.
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 4-3
Leo Komarov iski Toronton nousun alkutahdit kaventaessaan toisen erän alussa 1-2:een. Muutamaa minuuttia myöhemmin Maple Leafs nousi tasoihin ja johtoon. Kolmannessa erässä Toronto teki jo neljännen maalinsa, ja peli alkoi olla selvä. Reilut kaksi minuuttia ennen loppua Buffalo vielä säikäytti 3-4-kavennuksellaan, mutta pisteet jäivät Torontoon. Buffalon alakerrassa Rasmus Ristolainen (+1) kellotti joukkueen isoimmat peliminuutit 26.05.

Leo Komarov-11717-2

Minnesota Wild - New Jersey Devils 3-4
Mikko Koivu saalisti kaksi ja Mikael Granlund yhden syöttöpisteen kahden ensimmäisen erän aikana. Kolmannessa erässä Erik Haula teki Wildille 3-2-johtomaalin, mutta Devils selvisi tästäkin Kyle Palmierin tasoittaessa vain 22 sekuntia Haulan johtomaalin jälkeen. Reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Beau Bennett teki Devilsille voittomaaliksi jääneen osuman aiheuttaen Wildille kirvelevän kotitappion.
St. Louis Blues - Ottawa Senators 6-4
Ottawan Mark Stone teki kolmannessa erässä joukkueelleen 4-3 ja 6-3-maalit, joiden myötä Senators karkasi voittoon. Joukkueen toinen kahden maalin mies oli Mike Hoffman, joka teki 2-1 ja 5-3-maalit. St. Louisin Jori Lehterä jäi pisteittä.
Calgary Flames - Florida Panthers 5-2
Vincent Trocheck teki Panthersille kaksi maalia avauserässä, mutta tämän jälkeen alkoi Flamesin Mikael Backlundin show. Hän nappasi ensin syöttöpisteen Mark Giordanon 2-2-maaliin ja iski tuon jälkeen itse kaksi maalia. Päätöserässä Flamesin pelaajista vielä Sean Monahan teki yhden maalin viimeistellen loppulukemat. Flamesin Jyrki Jokipakka ja Floridan Jussi Jokinen jäivät kumpikin pisteittä.

Backlund-11717-2

Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 4-6
Blackhawks lähti päätöserään maalin takaa-ajoasemassa, mutta Vinnie Hinostroza nosti maaleillaan joukkueen tasoihin ja ohi. Tanner Kero lisäsi vielä joukkueensa johtoa, ja Blackhawks palasi voittokantaan kahden tappiollisen ottelun jälkeen.
Anaheim Ducks - Tampa Bay Lightning 2-1 ja.
Tampa Bayn Valtteri Filppula teki toisessa erässä ottelun avausmaalin, mutta Anaheimin Ryan Getzlaf kuittasi vain 21 sekuntia Filppulan maalin jälkeen. Ottelu eteni jatkoajalle, ja ratkaisijaksi nousi Rickard Rakell. Hän teki voittomaalin jatkoajan ensimmäisellä minuutilla. Sami Vatanen jäi pisteittä Anaheimin alakerrassa.

OTWinner

Vancouver Canucks - Nashville Predators 1-0
Henrik Sedinin kolmannen erän puolivälin jälkeen tekemä ottelun avausmaali jäi myös voittomaaliksi. Maalivahtien taistelussa Pekka Rinteelle kertyi Nashvillen maalilla 25 torjuntaa, ja Vancouverin Ryan Miller torjui 30 kertaa. Canucks-hyökkääjä Markus Granlund jäi pisteittä.