jets_021417

Patrik Laine teki kauden kolmannen hattutemppunsa ja ratkaisi pelin Jetsin eduksi. Minnesota Wild jäi maaleitta Anaheim Ducksia vastaan. Iiro Pakarinen saalisti syöttöpisteen paluuottelussaan.

Winnipeg Jets - Dallas Stars 5-2
Jetsin suomalaiskaksikko Patrik Laine - Joel Armia oli kovassa vireessä. Laine teki 1-0, Armia 2-0, Laine 3-2 ja Laine jälleen 5-2 maalin. Kauden kolmannen hattutemppunsa iskenyt Laine on tehnyt tällä kaudella jo 26 maalia. Suomalaispelaajista hattutempun ovat tällä kaudella tehneet myös Mikael Granlund, Mikko Rantanen ja Sebastian Aho.
Laine laukoi voittomaaliksi jääneen osuman Starsin maalivahti Antti Niemen (19 torjuntaa) taakse, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä viisi minuuttia. Laine viimeisteli hattutemppunsa osumalla tyhjään maaliin, kun Stars tavoitteli kavennusta ilman maalivahtia. Starsin suomalaisista kenttäpelaajista Lauri Korpikoski ja Esa Lindell jäivät pisteittä.
Minnesota Wild - Anaheim Ducks 0-1
Minnesotan viime aikojen tehokas hyökkäyskalusto törmäsi Anaheimin maalivahti John Gibsoniin, joka torjui peräti 37 laukausta ja piti maalinsa puhtaana. Devan Dubnykin (23 torjuntaa) vartioimalla Wildin maalilla oli liikennettä huomattavasti vähemmän.
Ottelun ainoan maalin teki avauserässä Joseph Cramarossa. Ducksin suomalaispuolustaja Sami Vatanen oli yhä sivussa loukkaantumisen vuoksi. Wildin Mikko Koivu pelasi 20.21, Mikael Granlund 21.59 ja Erik Haula 12.24. .
Edmonton Oilers - Arizona Coyotes 5-2
Oilers katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa kukistamalla Coyotesin. Oilers ratkaisi pelin kolmannessa erässä, kun Oscar Klefbom (1+2) ja Pat Maroon tekivät 4-2 ja 5-2 maalit. Suomalaishyökkääjä Iiro Pakarinen pelasi kauden ensimmäisen NHL-ottelunsa loukkaantumisensa jälkeen. Pakarinen nappasi syöttöpisteen Matt Hendricksin 2-1-johtomaaliin.
Toronto Maple Leafs - New York Islanders 7-1
Leo Komarovin (0+1) Maple Leafs otti arvokkaan voiton pudotuspelipaikkansa kannalta, kun joukkue murskasi kanssaan samoista sijoituksista taistelevan Islandersin. Maple Leafsin tehomiehiä olivat muun muassa Josh Leivo (1+2), Auston Matthews (2+0), William Nylander (1+1) ja Nazem Kadri (1+1). Maalivahti Frederik Andersen (33 torjuntaa) otti NHL-uransa 100. voiton.
New Jersey Devils - Colorado Avalanche 3-2
Mikko Rantanen nappasi syöttöpisteen Avalanchen 1-1-maaliin, mutta joukkue taipui lopulta Devilsin käsittelyssä. Avalanchelle tappio oli jo neljäs peräkkäinen. Devilsille voitto oli tärkeä taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista.
Pittsburgh Penguins - Vancouver Canucks 4-0
Sidney Crosby saalisti NHL-uransa 999. tehopisteen, kun hän syötti Jake Guentzelin tekemän 2-0-maalin. Penguins marssi lopulta selkeään voittoon, ja maalivahti Matt Murray piti maalinsa puhtaana 29 torjunnallaan. Penguinsin Olli Määttä merkkautti syöttöpisteen joukkueensa avausmaaliin, mutta Canucksin Markus Granlundin ottelu jäi pakkaselle yhden miinuksen verran.
Ottawa Senators - Buffalo Sabres 2-3
Rasmus Ristolainen nappasi syöttöpisteen joukkueensa voittomaaliin, joka syntyi vähän ennen kolmannen erän puoliväliä. Yksi Sabresin voiton takuumiehistä oli 39 kertaa torjunut maalivahti Robin Lehner.
Omin sanoin:
Winnipeg Jetsin Patrik Laine oli tuttuun tapaansa tyytyväinen peliinsä, kun maaleja syntyy:
- On aina kiva tehdä maali. Tämä oli hyvä ottelu minulta, ketjukavereiltani ja koko joukkueelta. Edelliset neljä peliä eivät olleet kovin hyviä, joten nyt oli mukava pelata tällainen ottelu, Laine kertoi NHL.comin Scott Billeckille.
Buffalo Sabres käänsi ottelun edukseen päätöserässä, kun Matt Moulson ja Justin Bailey onnistuivat maalinteossa:
- Emme lannistuneet, vaan tulimme mukaan peliin toisen erän jälkeen. Tiesimme pelimme olevan kunnossa ja teimme hyviä asioita koko illan ajan. Me vain pysyimme pelisuunnitelmassamme, Bailey kertasi lopulta kaivatut maalit tuonutta taktiikkaa NHL.comin Chris Stevensonin haastattelussa.
Poimintoja keskiviikon otteluista:
Keskiviikkoiltana NHL:ssä pelataan neljä ottelua. Markus Nutivaaran Columbus Blue Jackets saa vastaansa Leo Komarovin Toronto Maple Leafsin, Jori Lehterän St. Louis Blues haastaa Detroit Red Wingsin ja Jyrki Jokipakan Calgary Flames Philadelphia Flyersin. Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen Florida Panthers kohtaa Joonas Donskoin San Jose Sharksin.