Senators-Win

Ottawa Senators voitti lauantai-iltana pelatussa pudotuspelien toisen kierroksen ottelussa New York Rangersin maalein 5-4 (1-2, 2-1, 1-1, 1-0) ja siirtyi ottelusarjassa johtoon voitoin 3-2.
Itäisen konferenssin välieräsarjan viidennen ottelun ratkaisijaksi nousi ensimmäisessä jatkoerässä voittomaalin tehnyt Senatorsin hyökkääjä Kyle Turris.

Puolustaja Erik Karlssonin omalta maalilta asti lähtenyt syöttö tavoitti keskialueelta Alexandre Burrowsin, joka jatkoi kiekon Turrisille. Hyökkääjä nousi röyhkeästi vastustajan alueelle, haastoi puolustajan ja puijasi lopulta maalivahti Henrik Lundqvistinkin viimeistellessään ratkaisevan maalin.
- Pystyin nousemaan Girardin ohi ja ajattelin kokeilla längistä. Se on ollut tapani. Sain sen onnistumaan, pudotuspelikevään kolmannen täysosumansa viimeistellyt Turris kertoi NHL.comin Chris Stevensonin haastattelussa.
- Tiedän, että on Kentucky Derby -päivä. Arvattavasti hän oli meidän hevosemme tänä iltana, Senatorsin päävalmentaja Guy Boucher viittasi tunnettuun laukkakilpailuun kehuessaan Turrisia.
- Hän oli ehdottomasti yksi niistä pelaajista, joiden saattoikin odottaa nousevan esiin ja puskevan eteenpäin. Se oli hyvin innostavaa, Boucher jatkoi.
Rangersin puolustaja Dan Girardi sai voittomaaliin johtaneessa tilanteessa jo kosketuksen kiekkoon ja hidastettua hyökkäystä, mutta Turris poimi pelivälineen uudestaan mukaansa sen hetkeksi menetettyään. Tilanne kuvasti koko ottelua. Kummallakin oli mahdollisuutensa, mutta toinen kuittasi karkumatkat ja lopulta Senators voitti.
Rangers sai loistavan alun vierasotteluunsa, kun Jesper Fast ja Nick Holden veivät viidennellä ja kuudennella minuutilla syntyneillä täysosumillaan joukkueensa kahden maalin johtoon.
Fast iski avausmaalin suorasta hyökkäyksestä napakoiden syöttöjen jälkeen. Esityön tekivät Brendan Smith ja Kevin Hayes. Holdenin täysosuma syntyi Jimmy Veseyn keskialueella tapahtuneen kiekonriiston jälkeen. Vesey nappasi kiekon ja syötti Holdenille, joka nousi vastustajan alueelle ja laukoi pelivälineen ohi Senatorsin maalivahti Craig Andersonin.
Kaksi edellistä ottelua kotonaan voittaneen Rangersin kannalta asiat näyttivät sujuvan nytkin hyvin, mutta kuten pelin luonteeseen kuului, mikään ei ollut vielä selvää. Senatorsin Mark Stone pääsi kaventamaan 50 sekuntia Holdenin maalin jälkeen.
Henrik Lundqvist avasi maalin takaa ränniin, mutta Senatorsin Zack Smith pääsi katkaisemaan. Hän pelasi siniviivalle Chris Widemanille, joka laukoi maalille. Kiekko jäi pomppimaan maalin eteen, mistä Stone iski tärkeän kavennusosuman.
- Pelasimme kaksi hienoa ottelua, ja he nousivat nyt mukaan todella hyvällä asenteella. Meidän täytyy jatkossa tehdä samalla tavalla eli palata kotihalliin ja pelata parasta jääkiekkoamme, Rangersin puolustaja Marc Staal harmitteli hukattua johtoasemaa.
Myös toisessa erässä maaleja syntyi nopeaan tahtiin, ja Senators karkasi minuutin sisällä tekemillään maaleilla 3-2 johtoon. Erik Karlsson käynnisti Senatorsin hyökkäyksen ja syötti pitkän nousunsa päätteeksi Clarke MacArthurille. Hän tarjoili kiekon Mike Hoffmanille, jonka tulinen laukaus yllätti Lundqvistin.
Vain puolisen minuuttia tämän jälkeen Tom Pyatt teki vastahyökkäyksen päätteeksi johtomaalin ohjattuaan Zack Smithin kudin verkkoon Lundqvistin längistä. Senators piti kiinni johtoasemastaan erän loppupuolelle saakka, mutta Rangers nousi ajassa 37.49 tasoihin Ryan McDonaghin maalilla. Syöttöpisteet osumaan saivat Michael Grabner ja Jesper Fast.
Päätöserän puolivälin jälkeen oli Rangersin vuoro nousta johtoon, kun pisteet 1+1 ottelussa kerännyt Jimmy Vesey yllätti Senatorsin maalivahti Andersonin (29 torjuntaa).
Rangers oli viitisen minuuttia kiinni ottelusarjan ensimmäisessä vierasvoitossa, mutta sisukas Senators kampesi tasoihin. Kotijoukkue haki tasoitusta ilman maalivahtia pelaten ja pyöritti kuudella kenttäpelaajalla tilanteen maalin edustalle. Derick Brassard survoi lopulta kiekon verkkoon Lundqvistin (32 torjuntaa) taakse ja venytti pelin jatkoerään. Syöttöpisteet maaliin saivat MacArthur ja ottelussa kolme pistettä rohmunnut tehopuolustaja Karlsson.
Jatkoerässä ratkaisu tuli nopeasti, kun Kyle Turris viimeisteli loppulukemat ajassa 66.28. Senatorsilla on mahdollisuus varmistaa Itäisen konferenssin finaalipaikka jo seuraavassa ottelussa.
- Näköjään otamme täällä takkiin, mutta nyt tämä saa riittää. Meillä oli mahdollisuutemme ratkaista ottelu eduksemme, mutta emme kyenneet tekemään sitä. Meidän täytyy voittaa kotiottelumme, Rangersin puolustaja Staal pohdiskeli.
Kaksi edellistä kotiotteluaan Rangers hoiti mallikkaasti ja nousi ottelusarjassa 0-2-takaa-ajoasemasta 2-2:een. Tiistaina sarja pitäisi tasoittaa 3-3:een tai muuten joukkueella alkaa kesäloma.
- Näytimme, mihin pystymme. Pelasimme hienon ottelun ja hienoa joukkuepeliä. Nyt meidän täytyisi saada nämä asiat mukaamme vieraskaukaloon ja pitää hauskaa siellä. Mielestäni olimme siellä (New Yorkissa) liian tiukkoja ja vakavia, Senatorsin Derick Brassard totesi peräänkuuluttaen peli-iloa ja rentoutta myös vierasotteluihin.
Rangersin kakkosmaalivahti Antti Raanta toimi lauantain ottelussa tuttuun tapaan luukkuvahtina. Senatorsin puolustaja Jyrki Jokipakka ei mahtunut joukkueensa pelaavaan kokoonpanoon.