Wayne Gretzky Edmonton Oilers

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 4.11.
1987: Wayne Gretzky kiri Marcel Dionnen ohitse syöttötilastossa ja saavutti tuhannen pisteen rajan ottelussa juuri Dionnen Rangersia vastaan. Molemmilla oli ennen Oilers-Rangers -ottelua kasassa 998 syöttöpistettä, mutta Gretzky ehti tuhannen syötön rajaan ennen Dionnea, kun hän teki 3+2=5 tehopistettä 7-2 päättyneessä ottelussa. Ottelu oli Gretzkylle uran 645:s.

Dionne sai yhden syöttöpisteen. Hän ylitti tuhannen syöttöpisteen rajan seuraavassa ottelussaan Los Angeles Kingsiä vastaan.
MUITA MERKKIPAALUJA
1962: Bill Gadsbystä tuli ensimmäinen 500 tehopistettä urallaan tehnyt puolustaja. Historiallinen piste syntyi kolmannessa erässä, kun Detroit-pakille merkittiin syöttöpiste Red Wingsin 3-1 -voitossa Chicago Blackhawksista.
1977: New York Rangersin keskushyökkääjä Phil Esposito saavutti 600 maalin rajapyykin kolmantena pelaajana kautta aikojen. Hän nousi Gordie Howen ja Bobby Hullin kerhoon Vancouverissa tehtyään ensimmäisessä erässä ylivoimamaalin. Rangers kukisti Canucksin 5-1.
1998: Mike Vernon torjui 21 kertaa, kun San Jose Sharks voitti Dallas Starsin 4-0. Sharks laukoi vain yhdeksän kertaa kohti Dallasin maalia, mikä oli pienin voittaneen joukkueen laukausmäärä sitten kauden 1955-56, jolloin laukaustilastoja alettiin pitää.

110116Messier

2003:Mark Messier teki kaksi maalia, kun Rangers voitti Starsin kotonaan 3-0. Samalla Messier nousi kaikkien aikojen pistepörssissä kakkoseksi (1851 pistettä), ohi Gordie Howen, edellään vain Wayne Gretzky.
2014: Aleksandr Ovetshkinista tuli Washington Capitalsin kaikkien aikojen paras pistemies, kun hän nappasi kaksi syöttöpistettä ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Hän oli ollut tasapisteissä (825) Peter Bondran kanssa ennen ottelua. Capitals hävisi ottelun jatkoajalla 4-3.