TDIH-11-15

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 16.11.
1926: New York Rangers oli hitti heti ensimmäisessä ottelussaan.
New York Americans oli osoittanut jo edellisellä kaudella, että jääkiekko houkuttelee kansaa halliin, ja kun Madison Square Gardenin omistajataho luistelutti jäälle Rangersin, yli 13 000 katsojaa saapui joukkueen ensimmäiseen kotiotteluun Montreal Maroonsia vastaan.

Rangersin kapteeni Bill Cook johdatti joukkueensa 1-0 -voittoon Stanley Cup -mestarista ja Hal Winkler pelasi ensimmäisenä maalivahtina nollapelin uransa ensimmäisessä NHL-ottelussa.
Kolmannessa erässä nähtiin harvinainen tilanne, kun Rangersin Frank Boucher ja Montrealin Bill Phillips tappelivat. Se oli harvinainen siksi, että tappelu oli Boucherin uran ainoa. Hän voitti Lady Byng -palkinnon seitsemän kertaa kahdeksan vuoden sisällä ja Lady Byng lahjoitti alkuperäisen palkinnon hänelle ja valmistutti uuden kiertopalkinnon.
MUITA MERKKIPAALUJA
1969:Bobby Orr keräsi neljä syöttöpistettä yhdessä ottelussa ensimmäisen kerran, kun Bruins voitti Los Angeles Kingsin 7-4. Orr syötti Bruinsin toisen erän neljästä maalista kolme ja nappasi Phil Espositon ylivoimamaalista pisteen kolmannessa erässä.

TDIH-11-16-Bobby-Orr

1986: New York Islandersin Mike Bossy teki uransa 545:nnen maalin ja nousi kaikkien aikojen maalipörssissä kuudenneksi, ohittaen Canadiens-legenda Maurice Richardin. Islandersin kannalta oli harmillista, että Bossyn maali oli joukkueen ainoa. Se hävisi ottelun Jetsille 3-1.

TDIH-11-16-Mike-Bossy

2001:Peräti kaksi Detroit Red Wingsin pelaajaa saavutti merkittävän rajapyykin, kun joukkue voitti Minnesota Wildin 8-3. Steve Yzerman teki kaksi maalia ja nousi 650 maalin kerhoon, Brett Hull puolestaan nousi 1200 tehopisteeseen kahden syöttöpisteensä ansiosta.
2003: Calgary Flames hankki Miikka Kiprusoffin San Jose Sharksista, vaihdossa vuoden 2005 toisen kierroksen varausoikeuteen. Kiprusoffin päästettyjen maalien keskiarvo oli kaudella 2003-04 liigan paras (1,69) ja Flames voitti Kiprusoffin pelaamista 38 ottelusta 24. Kiprusoff johdatti Flamesin Stanley Cup -finaaliin 2004, mutta joukkue hävisi ratkaisevan seitsemännen ottelun. Kiprusoff voitti Vezina-pokaalin vuonna 2006, ensimmäisenä suomalaisena.

TDIH-11-16-Kiprusoff

2014:Troy Grosenick torjui 45 kertaa, kun Sharks voitti Carolina Hurricanesin 2-0. Hänestä tuli samalla kaikkien aikojen kolmas amerikkalaissyntyinen maalivahti, joka piti nollan ensimmäisessä NHL-ottelussaan. Grosenickia ei oltu koskaan varattu NHL:ään.