Sawchuk_TDIH

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 11.11.
1943:Chicago Blackhawksin keskushyökkääjä Clint Smith teki tempun, jota kukaan muu NHL-pelaaja ei ollut tehnyt ennen häntä.

Smith oli tehnyt jo yhden maalin ottelussa Boston Bruinsia vastaan, kun Bruinsin valmentaja Art Ross veti maalivahti Bert Gerdinerin maalilta, ja heitti kentälle kuudennen kenttäpelaajan hakemaan 5-5 -tasoitusta.
Bruins ei saanut tasoitusta, sillä Smith lennätti kiekon Bruinsin tyhjään maalin 48 sekuntia ennen ottelun päättymistä. Se oli ensimmäinen tyhjään maaliin tehty osuma NHL:n historiassa.
MUITA MERKKIPAALUJA
1962:Detroit Red Wingsin maalivahti Terry Sawchukille merkitään uran 350:s voitto. Hän saavutti virstanpylvään Detroitin 3-2 -voitossa New York Rangersista Madison Square Gardenissa. Alex Delvecchio teki Red Wingsin maaleista kaksi.
1981: Bobby Smith teki 4+3=7 pistettä, kun Minnesota north Stars jyräsi Winnipeg Jetsin 15-2 Met Centerissä. Dino Ciccarelli nakutti 1+4=5 tehopistettä. Smithin maaleista kaksi syntyi toisessa erässä, jossa Minnesota teki peräti kahdeksan maalia. Jetsin Bengt Lundholm kavensi tilanteeksi 4-2 kun toista erää oli pelattu 5.02, mutta sen jälkeen North Stars teki 11 maalia.

Bobby Smith_NorthStars

1986: Minnesotan Dino Ciccarelli teki kaksi maalia kauden viidennessätoista ottelussaan, ollen modernin ajan nopein 20 maalia tehnyt pelaaja, kauden alusta laskettuna. North Starsin ottelu Washington Capitalsia vastaan päättyi 2-2. Joe Malone teki 20 maalia kahdeksassa ottelussa kaikkien aikojen ensimmäisellä NHL-kaudella 1917-18.
1989:Guy Lafleur teki uransa 544:nnen maalin, kun Quebec Nordiques voitti Vancouver Canucksin 3-2 kotikentällään Le Colisee -hallissa. Maali nosti hänet tasoihin Maurice Richardin kanssa, sijalle kahdeksan kaikkien aikojen maalipörssissä.

Guy_Lafleur_1989

2009:Valmentaja Ken Hitchcock saavutti tuhannen NHL-ottelun rajapyykin ottelussa, jonka hän varmaankin muuten mieluiten unohtaisi. Red Wings teki neljä maalia ensimmäisessä erässä ja tyrmäsi Hitchcockin Columbus Blue Jacketsin lopulta 9-1.