Rangers Gretzky goal

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 7.3.
1998: Wayne Gretzky tekee 1000. NHL-maalinsa (878 runkosarjan otteluissa ja 122 pudotuspeleissä), kun New York Rangers häviää 3-6 New Jersey Devilsille Continental Airlines Arenalla.
Hän saavuttaa merkkipaalun ohittamalla Martin Brodeurin ylivoimalla ottelun toisessa erässä ajassa 15.29.

Tasan 17 vuotta aikaisemmin Gretzkystä tulee ensimmäinen NHL-pelaaja, joka on tehnyt NHL:ssä kuusi hattutemppua ennen 21-vuotissyntymäpäiväänsä. Hän tekee neljä maalia, kun Edmonton Oilers kaataa Philadelphia Flyersin Spectrumissa maalein 5-3. Noiden neljän maalin ansiosta Gretzky saa sata maalia täyteen ensimmäisissä 145 NHL-ottelussaan.
Kymmenen vuotta sen jälkeen Gretzky merkkauttaa sadannen syöttöpisteensä, kun Los Angeles Kings häviää vieraissa Pittsburgh Penguinsille 2-3. Kyseessä on 11:s peräkkäinen kausi, kun Gretzky on rikkonut sadan syöttöpisteen rajan.
MUITA MERKKIPAALUJA:
1921: Cy Denneny tekee kuusi maalia ja auttaa Ottawa Senatorsia ottamaan vierailevasta Hamilton Tigersista 12-5 -voiton. Hän on osa ensimmäistä veljessarjaa, joiden jokainen jäsen tekee NHL-maalin; hänen veljensä Corbett Denneny tekee kuusi viikkoa aikaisemmin kuusi maalia Hamiltonia vastaan.
1939:Boston Bruins on runkosarjan paras joukkue, kun ensimmäistä kertaa pelataan seitsemällä joukkueella yhden divisioonan NHL-kausi. Bruins kaataa Detroit Red Wingsin kotona 3-0. Tulokasmaalivahti Frankie Brimsek pelaa kauden 10. nollapelinsä. Bruins voittaa kauden päätteeksi Stanley Cupin.
1951: 18-vuotiaan Scotty Bowmanin pelaajaura päättyy, kun hän saa vakavan päävamman junioreiden ottelussa. Koska pelit ovat ohi, Bowman siirtyy pian valmentajaksi. Hänestä tulee NHL:n kaikkien aikojen voittotilastoa johtava valmentaja (1 244 voittoa runkosarjassa ja 223 pudotuspeleissä) sekä eniten Stanley Cup -voittoja kerännyt valmentaja (9).
1988: St. Louis Blues hankkii oikean laitahyökkääjän Brett Hullin ja hyökkääjä Steve Bozekin Calgary Flamesistä ja lähettää toiseen suuntaan puolustaja Rob Ramagen sekä maalivahti Rick Wansleyn. Ramage on ratkaiseva pelaaja, kun Flames voittaa Stanley Cupin vuonna 1989. Hull puolestaan tekee 741 NHL-maalistaan 527 Bluesissa.
1992: Pittsburghin Kevin Stevensistä tulee ensimmäinen NHL-pelaaja, joka on samalla kaudella tehnyt sata pistettä ja saanut 200 jäähyminuuttia. Stevens merkkauttaa kauden sadannen pisteensä, kun hän antaa syötön 3-5 -tappiossa Los Angelesille. Hän tekee kauden aikana yhteensä 123 pistettä ja saa 254 jäähyminuuttia.
1994: Bostonin Cam Neely pelaa kauden 44. ottelunsa ja tekee 49. sekä 50. maalinsa. Hänestä tulee Mario Lemieuxin kanssa NHL-historian kolmanneksi nopeimmin 50 maalin rajan saavuttanut pelaaaja. 49. maali syntyy ensimmäisessä erässä ylivoimalla ajassa 6.16 ja 50. maali kolmannessa erässä, kun hän ohittaa Don Beaupren ajassa 11.03. Neely saa myös syöttöpisteen, kun Bruins voittaa Washington Capitalsin 6-3.