summit series tdih 96

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 6.9.
1972: Neuvostoliitto pelaa Kanadan kanssa tasan 4-4 Summit Seriesin kolmannessa ottelussa Winnipeg Arenalla.
Lopputulos on pettymys Kanadalle, joka johti ottelua 4-2, mutta antoi sitten vastustajan maalata kahdesti toisen erän viiden viimeisen minuutin aikana. Kanadan maalivahti Tony Esposito pelasti joukkueelleen tasapelin, sillä hän pysäytti Neuvostoliiton tähden Alexander Maltsevin, kun ottelua oli jäljellä vajaat 15 sekuntia.

Tasapelin jälkeen tilanne ottelusarjassa on 1-1-1 ja edessä on vielä yksi Kanadassa pelattava ottelu ennen kuin pelit jatkuvat Moskovassa. Kanadalaiset ovat hyvin pettyneitä tasapeliin voitettuaan kaksi päivää aikaisemmin Torontossa pelatun ottelun.
- Meistä tuntui, että meidän olisi pitänyt voittaa, hyökkääjä Paul Henderson sanoi.
- Meillä oli pari heikkoa hetkeä toisessa erässä, ja vastustaja käytti ne hyväkseen. Me saatoimme olla hieman liian itsevarmoja.
MUITA MERKKIPAALUJA:
1967: Laajennusjoukkue Los Angeles Kingsin ensimmäinen harjoitusleiri käynnistyy Kanadan Guelphissa. Kings harjoittelee paikkakunnalla kaksi kautta ennen kuin harjoitusleirin paikaksi vaihtuu Victoria. Vuodesta 1974 lähtien harjoitusleirit pidetään Los Angelesissa.
1991: San Jose Sharks on jäällä ensimmäisen kerran, ja heti samana päivänä tehdään pelaajakauppoja. Kerry Toporowski ja varausvuoro siirtyvät Chicago Blackhawksiin ja Sharks saa puolustaja Doug Wilsonin, joka välittömästi lisää laajennusjoukkueen uskottavuutta ja saa pian kapteenin C-kirjaimen paitaansa. Wilson pelaa kaksi kautta Sharksissa ja jää eläkkeelle vuonna 1993. Hänestä tulee San Josen toimitusjohtaja vuonna 2003.