Dale Hawerchuk TDIH

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 6.3.
1984: Dale Hawerchuk teki yhä voimassa olevan NHL-ennätyksen syöttämällä viisi maalia yhdessä erässä, kun Winnipeg Jets voitti Los Angeles Kingsin Inglewoodin Forumissa 7-3.

Jets johti ottelua 1-0, kun Hawerchuk alusti Morris Lukowichin ajassa 3.31 tekemän 2-0 osuman. Kings tasoitti pelin pian, mutta Hawerchuk auttoi Jetsin jälleen johtoon tekemällä esityön puolustaja Wade Campbellin 3-2 maaliin, joka syntyi ajassa 7.45.
Seuraavat kaksi syöttöpistettään Hawerchuk sai ketjukaveri Paul MacLeanin tekemiin maaleihin. Ensin MacLean yllätti Markus Mattsonin ylivoimalla ajassa 9.29 ja sitten alle neljän minuutin kuluttua tasakentällisin. Hawerchuk päätti ennätyseränsä syöttämällä Lukowichin toisen maalin vain yhdeksän sekuntia ennen erän loppua.
MUITA MERKKIPAALUJA
1971: Boston Bruins voitti Pittsburgh Penguinsin Civic Arenassa 6-3 ja otti nimiinsä NHL:n yhden kauden voittoennätyksen. Bruins oli voittanut tuolla kaudella 47 ottelua, kun aiempi ennätys oli Montreal Canadiensin 46 voittoa kaudella 1968-69. Phil Esposito iski kolme maalia ja otti haltuunsa NHL:n ennätyksen kauden kuudella hattutempullaan.
1979:Robbie Mooresta tuli NHL-historian 15. maalivahti, joka on pitänyt nollan ensimmäisessä NHL-ottelussaan, kun Philadelphia Flyers voitti Colorado Rockiesin Spectrumissa 5-0. Moore pelasi Flyersissa kaudella 1978-79 viisi ottelua saldolla 3-0-1 ja piti maalinsa puhtaana kahdesti, mutta hänet lähetettiin seuraavaksi kaudeksi farmiin. Hän pelasi urallaan vielä yhden NHL-ottelun Washington Capitalsin paidassa kaudella 1982-83.
1982: Sittemmin Hall of Fameen valittu maalivahti Rogie Vachon torjui 355. ja viimeisen voittonsa NHL:ssä, kun Bruins kukisti Kingsin Boston Gardenissa 4-0. Vachon piti nollan 51. ja viimeisen kerran NHL-urallaan.
1996: Detroit Red Wingsin Chris Osgoodista tuli NHL-historian toinen maalin laukonut veskari, kun hän ampui kiekon koko kentän läpi tyhjään maaliin 11 sekuntia ennen loppusummeria. Red Wings voitti Civic Centerissä pelatussa ottelussa Hartford Whalersin 4-2.
1997: Mike Gartner teki kaksi maalia, kun Phoenix Coyotes voitti Tampa Bay Lightningin vieraissa 5-0. Gartner puhkaisi 30 maalin rajan jo 17. kerran urallaan, mikä oli NHL:n ennätys. Toisen tekemänsä osuman myötä Gartner saavutti 1 300 NHL-tehopisteen merkkipaalun.
2000: Boston Bruins kauppasi puolustaja Ray Bourquen sekä laitahyökkääjä Dave Andreychukin Colorado Avalancheen ja sai vaihdossa laitahyökkääjä Brian Rolstonin, puolustaja Martin Grenierin, keskushyökkääjä Sammy Påhlssonin sekä ensimmäisen kierroksen varausvuoron. Bruinsin vuonna 1979 varaama Bourque pelasi Bostonissa 21 vuotta ja voitti siellä Norris Trophyn viidesti, mutta ei koskaan Stanley Cupia. Pelaajakauppa tehtiin vajaa viikko sen jälkeen kun Bourque oli pyytänyt siirtoa joukkueeseen, jolla olisi mahdollisuuksia mestaruuteen.