Richard

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 5.5.
1966: Henri Richardin uran ainoa pudotuspelien jatkoaikamaali ratkaisee Stanley Cupin.

Montreal Canadiensin ja Detroit Red Wingsin kuudennen finaaliottelun jatkoaikaa on pelattu 2.20, kun Richardin 3-2 maali ratkaisee Canadiensille sen toisen peräkkäisen Stanley Cupin.
Canadiens häviää finaalisarjan kaksi ensimmäistä ottelua kotona, mutta voittaa kolme seuraavaa kohtaamista.
Kun mestaruus on katkolla, Canadiens johtaa kahden erän jälkeen 2-1. Ottelu menee kuitenkin jatkoajalle, kun Floyd Smith ohittaa Gump Worsleyn kolmannen erän puolivälissä. Richard ei ole tähän mennessä tehnyt kevään pudotuspeleissä yhtään maalia, mutta hän ratkaisee ottelun voiton ja mestaruuden Canadiensille. Hänet kaadetaan, ja hän liukuu maaliin. Myös hänen allaan oleva kiekko painuu maaliin.
Detroit ei voita Stanley Cupia, mutta joukkueen maalivahti Roger Crozier voittaa pudotuspelien parhaan pelaajan Conn Smythe Trophyn.
MUITA MERKKIPAALUJA:
1974: Philadelphia Flyers kukistaa New York Rangersin semifinaalin seiskaottelussa 4-3 ja on ensimmäinen vuoden 1967 jälkeen liigaan liittynyt joukkue, joka on voittanut pudotuspelien ottelusarjan Original Six -joukkuetta vastaan. Gary Dornhoeferin ottelun toinen osuma kolmannessa erässä on Flyersin voittomaali, ja joukkue etenee Stanley Cup -finaaliin, jossa se kukistaa Boston Bruinsin.
1981: New York Islanders jyrää arkkivihollisensa New York Rangersin semifinaalissa puhtaasti otteluvoitoin 4-0 viedessään ratkaisevan ottelun nimiinsä lukemin 5-2. Mike Bossy tekee ensimmäisessä erässä kaksi maalia ja rikkoo Reggie Leachin yhden kauden NHL:n maaliennätyksen. Bossyn 81. maali on uusi ennätys runkosarjan ja pudotuspelien osumat laskettuna yhteen.
1985: Quebec Nordiquesin Peter Stastny tekee jatkoerässä maalin ajassa 6.20 ja ratkaisee joukkueelleen 2-1 voiton Philadelphia Flyersista Walesin konferenssin ensimmäisessä finaaliottelussa. Stastny tekee toisessa peräkkäisessä ottelussa voittomaalin jatkoajalla, sillä kolme päivää aikaisemmin hän ratkaisee Montreal Canadiensia vastaan pelatun konferenssin seiskaottelun jatkoajalla Quebecin hyväksi 3-2.
2000: Joe Sakicin ylivoimamaali on hänen sadas pudotuspelipisteensä, ja Colorado Avalanche pudottaa Detroit Red Wingsin jatkosta 4-2 voitollaan Läntisen konferenssin viidennessä semifinaaliottelussa. Sakic osuu toisessa erässä ajassa 2.46, ja Stephane Yelle, Peter Forsberg sekä Shjon Podein tekevät Avalanchen muut maalit.
2010:Dustin Byfuglien iskee hattutempun Chicago Blackhawksin kaataessa Vancouver Canucksin 5-2 Läntisen konferenssin kolmannessa semifinaaliottelussa. Byfuglien tekee yhden maalin kussakin erässä, ja hattutemppu on valmis kolmannessa erässä ajassa 13.58. Hän on ensimmäinen Chicagon pelaaja sitten Bobby Hullin, joka on tehnyt vähintään kolme maalia pudotuspelien vierasottelussa. Hull teki osumansa Pittsburghia vastaan neljännesfinaalissa vuonna 1972.
2013: Tulokas Jean-Gabriel Pageau tekee uransa kolme ensimmäistä pudotuspelimaalia, kun Ottawa Senators voittaa vierailevan Montreal Canadiensin 6-1 Itäisen konferenssin neljännesfinaalin kolmannessa ottelussa. 20-vuotias Pageau on viides pelaaja, joka on tehnyt pudotuspeleissä hattutempun ennen 21. syntymäpäiväänsä laajentuneen NHL:n aikakaudella. Muut samaan tekoon pystyneet pelaajat vuoden 1968 jälkeen ovat Wayne Gretzky (kaksi pudotuspelien hattutemppua 20-vuotiaana, 1981), Peter Zegel (20-vuotiaana, 1986), Patrick Kane (20-vuotiaana, 2009) ja Sean Couturier (19-vuotiaana, 2012).