Dino Ciccarelli Panthers TDIH 13017

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 3.2.
1944: Detroit Red Wingsin Syd Howe isku kuusi maalia, kun Red Wings voitti New York Rangersin Olympia Stadiumissa 12-2. Howe teki kaksi maalia ottelun jokaisessa erässä ja kirjautti samalla NHL-uransa viimeisen hattutempun.

• Minulla oli hyvä mahdollisuus rikkoa kaikkien aikojen ennätyskin, mutta en pystynyt siihen, Howe sanoi viitaten Quebec Bulldogsin Joe Malonen 31. tammikuuta 1920 tekemiin seitsemään maaliin.
    Howe oli ensimmäinen yhdessä ottelussa kuusi maalia tehnyt pelaaja sen jälkeen kun NHL:stä tuli ainoa Stanley Cupista pelaava jääkiekkoliiga vuonna 1926.
    NHL-pelaajista vain St. Louis Bluesin Red Berenson (7.11.1968) ja Toronto Maple Leafsin Darryl Sittler (7.2.1976) ovat pystyneet Howen tavoin tekemään kuusi maalia yhdessä pelissä.
    MUITA MERKKIPAALUJA
    1977: Richie Hansenista tuli ensimmäinen Long Islandilla syntynyt pelaaja, joka on tehnyt maalin New York Islandersin paidassa. Hansen teki osumansa kolmannen erän puolivälissä, kun Islanders voitti New York Rangersin Nassau Coliseumissa 6-3.
    1982: Grant Mulveysta tuli ensimmäinen Chicago Blackhawksin pelaaja, joka on tehnyt viisi maalia yhdessä ottelussa. Mulvey iski neljä osumaa toisessa erässä ja yhden kolmannessa, kun Blackhawks voitti St. Louis Bluesin Chicago Stadiumissa 9-5. Mulvey kaunisteli pistesaldoaan vielä kahdella syötöllä, joten hän sivusi seitsemällä tehopisteellään Max Bentleyn seuraennätystä (28.1.1943).
    1998: Dino Ciccarellista tuli NHL-historian yhdeksäs pelaaja, joka on tehnyt urallaan 600 maalia. Ciccarelli osui ylivoimalla, kun Florida Panthersin ja Detroit Red Wingsin välisen mittelön kolmatta erää oli jäljellä 5.09. Ottelu päättyi tasan 1-1.
    1999: Washington Capitals otti nimiinsä NHL:n ennätykset tekemällä toisessa erässä kahdeksan maalia ajassa 9.34 ja yhdeksän maalia ajassa 11.32 (mukaan lukien 1.18 kolmannesta erästä), kun se voitti vierasjoukkue Tampa Bay Lightningin 10-1. Peter Bondra laukoi kaksi maalia 35 sekunnissa ja kolme ajassa 4.47,
    2000:Blackhawks-luotsi Bob Pulfordista tuli NHL:n ensimmäinen valmentaja, joka on ollut penkin takana 800 ottelussa pelattuaan sitä ennen 800 NHL-ottelua. Pulford saavutti merkkipaalun, kun Blackhawks ja Calgary Flames pelasivat 5-5 tasapelin.
    2015: Buffalo Sabres katkaisi 14 ottelun tappioputken voittamalla Montreal Canadiensin Bell Centressä 3-2. Drew Stafford, Matt Moulson ja Brian Gionta tekivät osuman mieheen ensimmäisessä erässä. Jhonas Enrothille kirjattiin 32 torjuntaa. Buffalon tappioputki jäi yhden päähän NHL-historian kolmanneksi pisimmästä. Philadelphia Quakers hävisi 15 peliä putkeen kaudella 1930-31.