Broduer retirment TDIH

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 29.1.
2015: Martin Brodeur ilmoittaa virallisesti jäävänsä eläkkeelle. Hän on eniten voittoja torjunut maalivahti NHL:n historiassa.

42-vuotias Brodeur päättää NHL-uransa komeisiin tilastoihin 691-397-105-49. Päästettyjen maalien keskiarvo on 2,24 ja torjuntaprosentti 91,2. 1266 ottelussa hänelle merkattiin ennätykselliset 125 nollapeliä, joista New Jersey Devilsissä kaikki muut paitsi viimeiset 7. Hänellä on NHL:n runkosarjan ennätykset voitoissa, nollapeleissä, pelatuissa otteluissa ja pelatuissa minuuteissa (74 439). Hänellä on myös pudotuspelien ennätykset aloitetuissa otteluissa (204) sekä nollapeleissä (24), ja hän on toisena voitoissa (113). Hän voitti Stanley Cupin Devilsissä vuosina 1995, 2000 ja 2003.
- Kun kerran pelaat jääkiekkoa, niin voit saman tien voittaakin, hän sanoi.
- Minulle merkittävin ennätys on hallussani oleva voittojen ennätys.
Brodeur lopettaa uransa pelattuaan seitsemän ottelua (3-3-0) St. Louis Bluesissa. Päästettyjen maalien keskiarvo on 2,87 ja torjuntaprosentti 89,9. Nollapelejä on yksi. Hän jää peliuransa jälkeen Bluesille töihin, ja hänestä tulee apulaistoimitusjohtaja.
MUITA MERKKIPAALUJA:
1953:Montreal Canadiensin Maurice Richard tekee NHL-historiaa, sillä hänestä tulee ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt kaikilla 10 ensimmäisellä kaudellaan vähintään 20 maalia. Hän saavuttaa ennätyksen ensimmäisellä maalillaan New York Rangersia vastaan Madison Square Gardenissa. Hän tekee yhteensä kaksi maalia Montrealin voittaessa 5-2.
1985: Sentteri Bryan Trottierista tulee NHL:n historian 19. pelaaja, joka on tehnyt tuhat pistettä. Hän tekee kaksi maalia, joiden ansiosta New York Islanders nousee neljän maalin takaa tasatilanteeseen 4-4, kun joukkue pelaa Minnesota North Starsia vastaan Nassau Coliseumissa. Trottier on ensimmäinen pelaaja, joka saavuttaa tuhannen pisteen rajan alivoimamaalilla.

Trottier_Bryan_hero_uncropped2_2568x1444

1998: Luc Robitaille saavutti tuhannen pisteen rajan kahdella syöttöpisteellään, kun Los Angeles Kings otti 5-3 kotivoiton Calgary Flamesista. Robitaille on NHL:n kuudes vasen laitahyökkääjä, joka on koonnut tuhat pistettä.
Samana iltana Pittsburgh Penguinsin Ron Francisista tulee 11. NHL-pelaaja, joka on rikkonut 1400 pisteen rajan. Hän merkkauttaa kaksi syöttöpistettä, kun Penguins ottaa 4-2 vierasvoiton Boston Bruinsista. Kolme vuotta myöhemmin Francis pelaa Carolina Hurricanesissa ja saa kolme syöttöpistettä 5-2 kotivoitossa Tampa Bay Lightningia vastaan. Hänestä tulee viides pelaaja, joka on takonut 1600 NHL-pistettä.
2004: Detroit Red Wingsin Steve Yzerman ohittaa Mario Lemieux'n ja siirtyy kuudenneksi NHL:n kaikkien aikojen pistepörssissä. Hän saa 1702. pisteensä kolmannen erän syötöllään, kun Detroit voitti New Jersey Devilsin 5-2 Joe Louis Arenalla.
2015: Arizona Coyotesin puolustaja Oliver Ekman-Larsson tekee ottelun tasoittavan maalin alivoimalla Toronto Maple Leafsiä vastaan Air Canada Centressä, kun kolmatta erää on pelattu viisi sekuntia. Se on kaikkien aikojen nopeimmin erän alussa tehty alivoimamaali NHL:n historiassa ja vauhdittaa Coyotesin 3-1 voittoon.