WIlliams_527

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 28.5.
2013: Justin Williams on taas mies paikallaan seiskapelissä.
Williams tekee kaksi maalia, kun Los Angeles Kings kaataa San Jose Sharksin 2-1 Läntisen konferenssin semifinaalin seiskapelissä. Kyseessä on Williamsin NHL-uran neljäs seiskapeli; hän on joka kerta tehnyt vähintään yhden maalin ja hänen joukkueensa on voittanut kaikki neljä Williamsin seiskapeliä. Williams on myös ensimmäinen NHL-pelaaja, joka on osunut kaikissa neljässä ensimmäisessä seiskapelissään.

Williams tekee maalinsa 2.57 minuutin aikana toisessa erässä ja Jonathan Quick torjuu 25 kertaa. Hänen ohitseen livahtaa vain San Josen puolustajan Dan Boylen laukaus kolmannessa erässä.
- Joskus kiekko vain löytää sinut, Williams sanoi.
- Tein kaksi maalia, mutta minusta tuntui kuin olisin voinut iskeä kolme tai neljä. Minulla oli paljon paikkoja toisessa erässä, ja toisinaan löydät kiekon mentävät aukot ja kiekko pomppii sinulle.
MUITA MERKKIPAALUJA:
1992: Mario Lemieux tekee pudotuspelien 14. ja 15. maalinsa ja siivittää Pittsburgh Penguinsin 3-1 voittoon Chicago Blackhawksista Stanley Cup -finaalin toisessa ottelussa. Toista erää on pelattu 12.55, kun Lemieux ohittaa Ed Belfourin ja vie joukkueensa 2-1 johtoon. Toinen maali syntyy ajassa 12.55. Penguins siirtyy voitollaan 2-0 johtoon ottelusarjassa.
1999:Colorado Avalanchen tulokas Chris Drury tekee voittomaalin, kun Läntisen konferenssifinaalin neljännen ottelun jatkoerää on pelattu 19.29. Dallas Stars kaatuu lukemin 3-2. Stars pakottaa ottelun jatkoerään, kun Brett Hull tasoittaa ottelun 3.53 minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Druryn lämäri vilahtaa Patrick Royn ohi ja tasoittaa otteluvoitot 2-2:een.
2007: Anaheim Ducks tekee kaksi maalia kolmannessa erässä ja lyö Ottawa Senatorsin 3-2 Stanley Cup -finaalin ensimmäisessä ottelussa. Ryan Getzlaf tasoittaa ottelun 2-2:een ajassa 5.44 ja Travis Moen vie Ducksin ensimmäistä kertaa johtoon, kun ottelua on jäljellä 2.51.
2008:Pittsburgh Penguins voittaa Detroit Red Wingsin 3-2 Stanley Cup -finaalin kolmannessa ottelussa. Sidney Crosby osuu kahdesti Penguinsille, mutta ehkä kaikkein vaikuttavimman vaihdon pelaa Penguinsin puolustaja Brooks Orpik. Hän merkkauttaa neljä mojovaa taklausta ja pysäyttää 15 sekunnin aikana Kris Draperin, Dallas Draken kahdesti sekä Dan Clearyn.
2014:Patrick Kane alustaa neljä maalia, mukaanlukien Michal Handzusin voittomaalin, joka syntyy, kun toista jatkoerää on pelattu 2.04. Chicago Blackhawks kukistaa Los Angeles Kingsin 5-4 Läntisen konferenssifinaalin viidennessä ottelussa. Kane on toinen pelaaja sitten vuoden 1999, joka kirjauttaa neljä syöttöpistettä konferenssifinaalin tai Stanley Cup -finaalin ottelussa. Edellinen neljän syötön pelaaja on Vancouver Canucksin Henrik Sedin, jonka pistepotti karttui Läntisen konferenssifinaalin neljännessä ottelussa vuonna 2011.