Kings Ducks TDIH

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 25.1.
2014: Ensimmäisestä lämpimässä ilmanalassa pelatusta ulkoilmaottelusta tuli totta, kun Anaheim Ducks kohtasi Los Angeles Kingsin Dodger Stadiumilla. Paikalle saapunut 54 099 hengen yleisö näki, kun Ducks voitti Kingsin puhtaasti 3-0.

Kauniissa eteläkalifornialaisessa illassa pelatun ottelun seremoniamestareina toimivat Hall of Fame -selostajat Vin Scully (Los Angeles Dodgers) ja Bob Miller (Kings). Ilta oli Ducksin ja etenkin maalivahti Jonas Hillerin, jolle kirjattiin 36 torjuntaa. Hiller torjui myös Kingsin Anze Kopitarin rangaistuslaukauksen avauserässä. Anaheim meni jo ottelun alkuvaiheessa johtoon Corey Perryn ja Matt Beleskeyn osumilla, ja Hiller hoiteli loput. Andrew Cogliano kaunisteli loppulukemat tyhjiin, kun peliaikaa oli jäljellä 1.29.
- Ottelussa oli mahtavasti energiaa. Ääneni on miltei lähtenyt, kun jouduin huutamaan pelaajille vaihtovuoroja. He eivät meinanneet kuulla minua, vaikka olin vain parin metrin päässä, kertoi Ducksin valmentaja Bruce Boudreau pelin jälkeen.
MUITA MERKKIPAALUJA
1964: Chicago Blackhawksin tulokassentteri Phil Esposito sai tililleen ensimmäisen NHL-maalinsa, kun Detroit Red Wingsin maalivahti Terry Sawchuk joutui antautumaan toisessa erässä ajassa 16.01. Blackhawks hävisi Olympia Stadiumissa pelatun ottelun lopulta lukemin 3-5.
1972: Boston Bruinsin puolustaja Bobby Orr alusti joukkuetoverinsa Espositon päätöserässä tekemän osuman, jolla Itäisen divisioonan tähdistö voitti Läntisen divisioonan tähdistön lukemin 3-2 Minnesotan Bloomingtonissa pelatussa NHL:n All Star -ottelussa. Itä nousi voittoon 0-2 tappioasemasta. Ottelun arvokkaimman pelaajan pystin pokkasi Orr.
1986: Paul Coffey teki NHL-puolustajien ennätyksen pääsemällä pisteille 28 peräkkäisessä ottelussa. Coffey jatkoi putkeaan nappaamalla syöttöpisteen ottelun toisessa erässä, kun Edmonton Oilers voitti Kingsin Northlands Coliseumissa 5-2.

All-Star Game TDIH

1991: Brett Hull laukoi kauden 49. ja 50. maalinsa St. Louis Bluesin 49. ottelussa, jossa Red Wings joutui taipumaan kotonaan Joe Louis Arenassa lukemin 4-9. Hullista tuli NHL-historian kolmas pelaaja, joka on tehnyt 50 maalia alle 50 pelissä. Hullin 49. osuma tuli toisen erän lopulla, ja 50. maalinsa hän laukoi tulokasveskari Dave Gagnonin taakse, kun päätöserää oli pelattu 1.30.
1995: Chicago Blackhawks voitti United Centerin avajaisottelussa Oilersin 5-1. Chicagon Joe Murphy sai kunnian olla ensimmäinen maalintekijä Blackhawksin uudessa kotihallissa. Blackhawksin otteluita seurasi kaudella 1994-95 keskimäärin 20 833 katsojaa, mikä oli NHL:n yleisöennätys. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun NHL-joukkueen yleisökeskiarvo ylitti 20 000 katsojan rajan.
2015:Team Toews päihitti Team Folignon maalein 17-12 Columbuksessa pelatussa vuoden 2015 All Star -ottelussa. Yhteenlaskettu maalimäärä 29 oli uusi tähdistöottelujen ennätys. Edellinen ennätys (26) oli vuodelta 2001. Team Toewsin tehomies oli kolme maalia iskenyt ja kolme syöttänyt Jakub Voracek. Myös John Tavares kunnostautui tekemällä neljä maalia.