Bryan-Trottier-TDIH 12-23

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 23.12.
1978: Mikäli New York Islandersin faneilta kysytään, niin Bryan Trottier valitsi juuri oikean vastustajan historialliseen iltaansa.

Trottier teki NHL:n yhden erän piste-ennätyksen rohmuamalla toisessa erässä kuusi tehopistettä, kun Isles kaatoi paikallisvastustajansa New York Rangersin Nassau Coliseumissa lukemin 9-4. Trottier merkkautti ottelussa lopulta viisi maalia ja kolme syöttöä.
Trottier vei Islandersin 1-0 johtoon avauserässä, teki kolme maalia ja syötti niin ikään kolme ottelun toisessa erässä, ja kruunasi iltansa vielä päätöserän ylivoimaosumalla. Mike Bossy jäi ketjukaverinsa varjoon, vaikka hänkin laukoi kaksi maalia ja saalisti kaikkiaan viisi tehopistettä.
Kyseessä oli Islandersin viimeinen ottelu ennen joulutaukoa. Isles lähti joulun viettoon 16 ottelun tappiottomassa putkessa (12-0-4).
MUITA MERKKIPAALUJA
1933: Montreal Canadiensin Howie Morenz teki 249. NHL-maalinsa ja nousi kaikkien aikojen maalipörssin kärkeen, kun Canadiens voitti Detroit Red Wingsin Forumissa 3-0. Morenz ohitti maalipörssissä Cy Dennenyn, joka teki urallaan 248 osumaa. Morenz teki pelivuosinaan lopulta 271 maalia.
1967: Tulokasmaalivahti Wayne Rutledge torjui 21 kertaa ja piti ensimmäisen kerran nollan NHL-urallaan, kun Los Angeles Kings päihitti St. Louis Bluesin lukemin 4-0. Kyseessä oli myös Kingsin seurahistorian ensimmäinen nollapeli. Brian Campbell teki kaksi maalia Kingsille, joka pelasi viimeisen ottelunsa Los Angeles Sports Arenassa. Kahden vierasottelun jälkeen Kings siirtyi uuteen kotihalliinsa Forumiin Inglewoodissa.

Wayne-Rutledge-TDIH 12-23

1980: Winnipeg Jets voitti kotonaan Colorado Rockiesin 5-4 ja katkaisi 30 ottelun voitottoman putkensa (0-23-7). Willy Lindström teki ottelun voittomaalin ylivoimalla, kun peliaikaa oli jäljellä 1.50. Jets oli voittanut viimeksi 17. lokakuuta, kun se kukisti Chicago Blackhawksin maalein 6-2. Voitottoman putken aikana Jetsin penkin takana nähtiin kolme eri valmentajaa (Tommy McVie, Bill Sutherland ja Mike Smith).
1988: Wayne Gretzky nousi NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä neljänneksi ohi Bobby Hullin. Gretzky teki kaksi maalia tyhjiin, kun Kings voitti Vancouver Canucksin Pacific Coliseumissa lukemin 5-2. Noiden osumien myötä Gretzkyllä oli uransa ajalta koossa 611 maalia eli yksi enemmän kuin Hullilla. Gretzky kirjautti ottelussa myös kaksi syöttöpistettä.
1999: Carolina Hurricanesin Paul Coffeysta tuli NHL-historian ensimmäinen puolustaja (ja kahdeksas kenttäpelaaja), joka on yltänyt urallaan 1 500 tehopisteeseen. Coffey saavutti merkkipaalunsa alustamalla Sami Kapasen ylivoimamaalin toisessa erässä, kun Hurricanes kohtasi Ottawa Senatorsin. Carolina hävisi ottelun 3-4.
2006: Mike Sillingeristä tuli NHL-historian ensimmäinen pelaaja, joka on yltänyt urallaan kaksinumeroisiin maalilukemiin yhdeksässä eri joukkueessa. Sillinger tavoitti rajapyykin tekemällä kauden 10. maalinsa, kun Islanders voitti Columbus Blue Jacketsin Nassau Coliseumissa maalein 4-0.