Gretzky_Kings_vs_Whalers

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 21.1.
1989:Wayne Gretzky nousi NHL:n kaikkien aikojen pistepörssissä toiseksi kirjauttamalla tehot 1+3, kun Los Angeles Kings hävisi Hartford Whalersille Civic Centerissä 4-5. Gretzky oli tehnyt 743 ottelussa kaikkiaan 1 771 pistettä, joten hän ohitti Marcel Dionnen, jolla oli tuolloin 1 770 pistettä 1 343 ottelusta. Gretzkyn edellä oli enää Gordie Howe 1 850 pisteellään.

Gretzky saavutti myös 100 pisteen rajapyykin 10. peräkkäisellä kaudella, joten hän paransi omaa ennätystään.
MUITA MERKKIPAALUJA
1945:Boston Bruins otti nimiinsä nopeimmin tehtyjen neljän maalin NHL:n ennätyksen, kun se kaatoi New York Rangersin Boston Gardenissa lukemin 14-3. Bruins iski neljä maalia toisessa erässä minuuttiin ja 20 sekuntiin. Bill Cowley teki ottelussa neljä osumaa, ja Ken Smith kirjautti tehot 3+1.
1985: Marcel Dionne teki NHL-uransa 611. maalin avauserässä ottelussa Edmonton Oilersia vastaan. Osuma nosti Dionnen kaikkien aikojen maalipörssissä kolmannelle sijalle ohi Bobby Hullin. Dionne oli yksi seitsemästä Kingsin pelaajasta, jotka onnistuivat maalinteossa ottelun ensimmäisessä erässä. Oilers kuitenkin nousi vielä Northlands Coliseumissa pelatun ottelun päätöserässä 3-7 tappioasemasta 8-7 voittoon.
1986:Denis Potvin sivuutti Bobby Orrin nimissä ollutta NHL-puolustajien ennätystä laukomalla uransa 270. maalin. Potvin teki ottelun voittomaaliksi jääneen osumansa toisessa erässä ajassa 15.48. New York Islanders kukisti Nassau Coliseumissa pelatussa ottelussa Philadelphia Flyersin lopulta lukemin 7-3.
1995: Mats Sundin teki ensimmäisen maalinsa Toronto Maple Leafsin paidassa, kun Leafs hävisi vieraissa San Jose Sharksille 2-3. Torontoon 28. kesäkuuta 1994 Quebec Nordiquesista treidattu Sundin teki Maple Leafsissa pelaamiensa 13 kauden aikana seuraennätykseen oikeuttavat 420 maalia. Sundin valittiin Hockey Hall of Fameen vuonna 2012.

Sundin_MapleLeafs_shoots

1997: Pittsburgh Penguinsin tulokasmaalivahti Patrick Lalime torjui 49 kertaa, kun Penguins kaatoi vierasjoukkue Calgary Flamesin 4-2. Voiton myötä Lalime jatkoi NHL-historian pisintä tulokasmaalivahdin tappiotonta putkea. Hänen saldonsa oli ottelun jälkeen 14-0-2.
2001:NHL:ssä pelattiin ensimmäinen ottelu, jossa vastakkain olivat eurooppalaiset päävalmentajat. Ivan Hlinkan valmentama Penguins voitti Alpo Suhosen luotsaaman Chicago Blackhawksin maalein 4-0. Pittsburghin maalit kirjattiin neljälle eri pelaajalle, ja Garth Snow torjui nollapelissään 24 kertaa.
2004:Minnesota Wild otti haltuunsa yhden joukkueen tekemien kahden maalin nopeusennätyksen, kun Richard Park upotti kiekon maaliin vain kolme sekuntia Jim Dowdin osuman jälkeen. Wild voitti Xcel Energy Centerissä pelatussa ottelussa Blackhawksin 4-2. Dowd vei joukkueensa 3-2 johtoon laukomalla kiekon Craig Andersonin taakse päätöserässä ajassa 19.44. Park iski limpun tyhjiin ajassa 19.47.