mb_kd020816_169c

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 21.12.
2009: New Jersey Devilsin Martin Brodeur pelasi NHL-uransa 104. nollapelin, kun Devils voitti Pittsburgh Penguinsin Mellon Arenalla 4-0. Brodeur torjui ottelussa 35 kertaa ja vei NHL:n nollapeliennätyksen nimiinsä vuonna 1970 uransa lopettaneelta Terry Sawchukilta (103). Brodeurilla oli jo aiemmin nimissään NHL-veskareiden otteluvoittojen sekä pelattujen minuuttien ennätykset. Tuossa vaiheessa urallaan ainoastaan Devilsiä edustanut Brodeur saavutti merkkipaalun 1 032. NHL-ottelussaan. Voitto oli hänen uransa 580.

MUITA MERKKIPAALUJA
1937: Chicago Blackhawksin Paul Thompsonista tuli NHL-historian ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt maalin veljensä taakse. Hän laukoi kiekon Boston Bruinsin maalia vartioineen veljensä Tiny Thompsonin ohi, kun ottelua oli jäljellä yhdeksän sekuntia. Blackhawks hävisi Boston Gardenissa pelatun ottelun 2-1.
1972:Bobby Orr saalisti uransa 541. tehopisteen ja nousi sillä NHL-puolustajien kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen. Orr alusti yhden maalin, kun Bruins voitti Detroit Red Wingsin Boston Gardenissa lukemin 8-1. Orr tarvitsi merkkipaalun saavuttamiseen vain 423 ottelua, kun ennätyksen entinen haltija Doug Harvey teki 540 pistettään 1 113 ottelussa.
1975:Buffalo Sabres teki seuraennätyksensä yhden ottelun maalimäärässä rökittäessään Washington Capitalsin Memorial Auditoriumissa lukemin 14-2. Buffalon Rick Martin teki neljä osumaa, Fred Stanfield kolme, ja Danny Gare keräsi viisi tehopistettä. Sabres johti kahden erän jälkeen 6-2 ja latoi murskaavat kahdeksan maalia päätöserässä, jossa se voitti laukaukset 22-3.

Mogila_1217

1991: Buffalo Sabresin Aleksandr Mogilny sivusi NHL:n ennätystä laukomalla kiekon Toronto Maple Leafsin verkkoon, kun ottelua oli ehditty pelata vain viisi sekuntia. Buffalo voitti Toronton Maple Leaf Gardensissa lopulta maalein 4-1. Yhtä nopean maalin olivat aiemmin tehneet Winnipeg Jetsin Doug Smail 20. joulukuuta 1981 sekä New York Islandersin Bryan Trottier 22. maaliskuuta 1984.
Samana iltana Wayne Gretzky teki NHL-uransa 732. maalin ja siirtyi sillä Marcel Dionnen ohi kakkoseksi Gordie Howen (801) kantaan kaikkien aikojen listalla. Gretzkyn osumasta huolimatta Los Angeles Kings hävisi Detroit Red Wingsille Inglewoodin Forumissa lukemin 2-5.
2014: Philadelphia Flyersin maalivahti Rob Zepp voitti NHL-debyyttiottelunsa 33-vuotiaana, kun Jakub Voracek iski 4-3 voittomaalin Winnipeg Jetsin verkkoon MTS Centressä pelatun ottelun jatkoajalla. Zeppistä tuli vanhin NHL-debyyttinsä voittanut veskari sitten 41-vuotiaan Hugh Lehmanin, joka torjui Chicago Blackhawksin maalilla vuonna 1926.
2015: Tappiot ensimmäisissä neljässä ottelussaan kärsinyt Mike Sullivan saavutti vihdoin ensimmäisen voittonsa Pittsburgh Penguinsin valmentajana, kun pingviinit peittosivat Columbus Blue Jacketsin Consol Energy Centerissä maalein 5-2. Phil Kessel teki toisessa erässä Pensin neljästä maalista kaksi. Tahmean alun jälkeen Sullivan johdatti Penguinsin Stanley Cupin voittoon kuusi kuukautta myöhemmin.