Ed Giacomin

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 19.3.
1933: NHL:n johtaja Frank Calder on paikalla, kun Detroit Red Wings ottaa Chicago Blackhawksista 4-2 vierasvoiton liigahistorian ensimmäisessä iltapäiväottelussa. Noin 5 500-päinen yleisö todistaa, kuinka Chicagon hyökkääjä Mush March tekee toisessa erässä kaksi maalia ja kaventaa Detroitin johdon 3-2:een. Eddie Wiseman kuitenkin sinetöi Detroitin voiton kolmannessa erässä.

MUITA MERKKIPAALUJA:
1929: Boston Bruinsin Tiny Thompson on NHL-historian toinen tulokasmaalivahti, joka on torjunut nollapelin ensimmäisessä pudotuspelissään. Montreal Canadiens kaatuu 1-0 semifinaalin ensimmäisessä ottelussa. Cooney Weiland tekee ainoan maalin, kun Boston Gardenissa pelataan kaikkien aikojen ensimmäinen pudotuspeliottelu.

Bill Durnan Canadiens Rangers 1949

1944: Montreal Canadiens hakee 6-1 voiton New York Rangersista Madison Square Gardenissa ja päättää kauden 1943-44 25 pistettä edellä toisena ollutta Detroit Red Wingsiä. Ykkösen ja kakkosen välinen piste-ero on NHL:n ennätys. Tulokasmaalivahti Bill Durnan torjuu 38. voittonsa ja jakaa näin Tiny Thompsonin kaudella 1929-30 tekemän yhden kauden voittoennätyksen.
1960: Maalivahti Johnny Bower tekee Toronto Maple Leafsin seuraennätyksen torjuessaan 1-0 kotivoiton Chicago Blackhawksista. Bower merkkauttaa kauden 33. voittonsa. Maple Leafsin aikaisempi yhden kauden voittoennätys on 32, jonka ovat saavuttaneet Turk Broda (1947-48) ja Harry Lumley (1953-54).
1972: New York Rangersin maalivahti Ed Giacomin on ensimmäinen NHL-maalivahti, joka merkkauttaa ottelussa kaksi syöttöpistettä. Rangers kaataa Toronto Maple Leafsin 5-3 Madison Square Gardenissa.
1991:St. Louis Bluesin Brett Hull ohittaa Washington Capitalsin maalivahdin Don Beaupren ensimmäisessä erässä ylivoimalla, kun Blues voittaa 2-1 Marylandin Landoverissa pelatun ottelun. Hull on NHL-historian kolmas pelaaja, joka on tehnyt yhden kauden aikana 80 maalia. Hän liittyy samaan maalikerhoon Wayne Gretzkyn ja Mario Lemieux'n kanssa.
1992: Pittsburgh Penguinsin Kevin Stevens kirjaa syöttöpisteen, kun Penguins ottaa 6-3 voiton Quebec Nordiquesista. Syöttö on hänen kauden 111. pisteensä, ja se on suurin pistemäärä, jonka amerikkalaissyntyinen pelaaja on tehnyt yhdellä kaudella. Edellinen ennätys, 110, oli Stevensin entisen joukkuekaverin Joe Mullenin nimissä.
2007: Jaromir Jagr on ensimmäinen NHL-pelaaja, joka on tehnyt vähintään 25 maalia jokaisella ensimmäisellä 16 kaudellaan. Jagrin maali syntyy 33.8 sekuntia ennen ottelun loppua ja siivittää New York Rangersin 2-1 voittoon Pittsburgh Penguinsista Madison Square Gardenissa.