Mikita0126

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 19.4.
2012: New Jersey Devilsin maalivahti Martin Brodeur otti jälleen yhden ennätyksen plakkariinsa, kun Devils voitti Florida Panthersin Prudential Centerissä pelatussa Itäisen konferenssin neljännessä puolivälieräottelussa 4-0. Brodeur torjui 26 kertaa, piti maalinsa puhtaana ja nappasi nimiinsä NHL:n pudotuspelien nollapeliennätyksen. Kyseessä oli Brodeurin uran 24. (ja viimeinen) nollapeli eli hän ohitti kaikkien aikojen tilastossa Patrick Royn yhdellä. Brodeurille kirjattiin ottelussa myös syöttöpiste Steve Bernierin maaliin kolmannessa erässä (2.02).

Jälkeenpäin Brodeur vähätteli ennätystään.
- Olen pelannut paljon otteluita, ja playoffeissa pelit ovat tiukkoja. Joskus on pidettävä maali puhtaana, että saa voiton. Olen ollut onnekas saadessani pelata loistavissa joukkueissa, jotka ovat uhrautuneet ja tehneet töitä nollapelieni eteen. Syy ennätykseeni on siinä.
Brodeur teki nollapeliennätyksensä päivälleen 10 vuotta sen jälkeen kun hänestä oli tullut NHL-historian toinen maalivahti, joka oli pelannut 100 peräkkäistä playoff-ottelua samassa seurassa.
MUITA MERKKIPAALUJA
1947: Keskushyökkääjä Ted Kennedy, 21, iski Stanley Cupin kohtalon ratkaisseen osuman, kun Toronto Maple Leafs voitti Montreal Canadiensin Maple Leaf Gardensissa pelatussa kuudennessa loppuottelussa 2-1. Kennedy laukoi maalinsa, kun päätöserää oli jäljellä 5.21. Kyseessä oli ensimmäinen Maple Leafsin voittamasta kolmesta peräkkäisestä mestaruudesta matkalla ensimmäiseksi NHL:n modernin aikakauden dynastiaksi.
1962: Tulevat Hall of Fame -kiekkoilijat, puolustaja Tim Horton ja keskushyökkääjä Stan Mikita, tekivät NHL:n playoff-ennätykset, kun Toronto voitti Chicago Blackhawksin Maple Leaf Gardensissa pelatussa viidennessä cup-finaalissa 8-4. Toronton kolme maalia syöttänyt Horton kasvatti playoffien pistepottinsa 15:een, mikä oli NHL-puolustajien ennätys. Mikita puolestaan alusti kaksi osumaa toisessa erässä ja rikkoi Gordie Howen nimissä olleen playoffien yhden kauden piste-ennätyksen 21 tehopisteellään. Mikitan 15 syöttöpistettä oikeuttivat myös NHL:n ennätykseen.

Tony & Phil Esposito on ice 1970s.2

1970: Phil Esposito vei voiton pikkuveljestään Tony Espositosta välierien avausottelussa, kun vierasjoukkue Boston Bruins kukisti Blackhawksin 6-3. Runkosarjan maalipörssin voittanut Phil iski ottelussa hattutempun. Maaleista kaksi syntyi avauserässä ja kolmas toisessa erässä ajassa 14.59. Bruins voitti Blackhawksin suoraan neljässä ottelussa ja toisti tempun St. Louis Bluesille Stanley Cup -finaaleissa.
2004: Montreal Canadiensin maalivahti Jose Theodore torjui 32 kertaa ja kirjautti NHL-uransa ensimmäisen nollapelin playoffeissa, kun Montreal voitti Bruinsin Fleet Centerissä pelatussa Itäisen konferenssin seitsemännessä puolivälieräottelussa 2-0. Richard Zednik teki päätöserässä Canadiensin molemmat maalit. Theodoresta tuli NHL-historian neljäs maalivahti, joka on pitänyt nollan vieraskaukalossa pelatussa seiskapelissä.
Myös Calgary Flames eteni välieriin vain muutama tunti sen jälkeen kun Canadiens oli varmistanut jatkopaikkansa. Flames voitti Vancouver Canucksin GM Placessa pelatussa Läntisen konferenssin seitsemännessä puolivälieräottelussa jatkoerässä 3-2. Martin Gelinas laukoi ratkaisun, kun jatkoaikaa oli pelattu 1.25. Kyseessä oli kaikkien aikojen nopein seiskapeleissä nähty jatkoaikaratkaisu. Flames voitti ensimmäisen ottelusarjansa pudotuspeleissä sitten vuoden 1989.
2011: San Jose Sharksista tuli 26 vuoteen ensimmäinen joukkue, joka on noussut playoff-ottelun voittoon neljän maalin takaa-ajoasemasta. Los Angeles Kings johti Läntisen konferenssin puolivälieräottelua toisessa erässä jo 4-0, mutta San Jose rynnisti vielä 6-5 jatkoaikavoittoon. Ratkaisumaalin tykitti Jonathan Quickin taaksen Devin Setoguchi, kun jatkoerää oli pelattu 3.09. Viimeksi neljän maalin takaa-ajoasemasta oli voittoon noussut Minnesota North Stars, joka voitti Blackhawksin 28. huhtikuuta 1985 lukemin 5-4.