gilbert tdih

KIEKKOHISTORIASSA 19. HELMIKUUTA:
2008:Montreal Canadiens siirtyy yhden ottelun suurimaalisimman kirin jaetulle kärkisijalle. Se nousee 0-5 tappioasemasta vierailevaa New York Rangersia vastaan ja voittaa ottelun lopulta 6-5 voittolaukauskilpailussa.

Ottelun toista erää on pelattu runsaat viisi minuuttia, kun New York siirtyy 5-0 johtoon Chris Druryn ylivoimamaalilla. Michael Ryder aloittaa takaa-ajon ja osuu kaksi kertaa ennen erän loppua. Alex Kovalev ja Mark Streit kaventavat tilanteeksi 4-5, kun kolmatta erää on jäljellä runsaat 13 minuuttia.
Kovalev tasoittaa ottelun tehtyään ylivoimamaalin runsaat neljä minuuttia ennen ottelun loppua. Ottelun ratkaisija on Saku Koivu, joka tekee voittomaalin voittolaukauskilpailun toisella kierroksella.
MUITA MERKKIPAALUJA:
1977:Rod Gilbert iskee tehot 1+1, ja hänestä tulee NHL-historian 11:s ja New York Rangersin ensimmäinen tuhannen pisteen rajan saavuttanut pelaaja. Raja menee rikki hänen 1027. NHL-ottelussaan, joka päättyy Rangersin 2-5 tappioon New York Islandersille Nassau Coliseumissa.
1979: Mike Bossy tekee 100. NHL-maalinsa ja New York Islanders voittaa Los Angeles Kingsin 8-3 Kalifornian Inglewoodissa. Hän tarvitsi rajapyykin saavuttamiseen 129 ottelua eli viisi ottelua vähemmän kuin Maurice Richard, joka piti nopeimmin saavutetun sadan maalin ennätystä (134 ottelua) pitkään nimissään.
1980: Edmonton Oilersin tulokas Wayne Gretzky ja Hartford Whalersin Gordie Howe pelaavat neljännen ja viimeisen kerran vastakkain NHL:ssä. Kumpikaan ei tee maalia, kun Whalers ottaa 6-2 voiton Hartford Civic Centerissä pelatussa ottelussa.
Samana iltana Washington Capitals kaataa Montreal Canadiensin 3-1 Capital Centerissä. Joukkueet ovat kohdanneet 35 kertaa sen jälkeen kun Capitals liittyi NHL:ään vuonna 1974, ja Capitals voittaa nyt ensimmäisen kerran. Bengt Gustafsson ohittaa Denis Herronin ja vie Capitalsin 2-1 johtoon, kun kolmatta erää on jäljellä vajaat kahdeksan minuuttia. Mike Gartner viimeistelee loppunumerot tyhjään maaliin 50 sekuntia ennen ottelun loppua. Montrealin tappioton putki (31-0-3) Capitalsia vastaan päättyy.
2007: Pittsburgh Penguinsin Ryan Malone on NHL:n ensimmäinen pelaaja, joka on merkkauttanut hattutempun tehtyään maalin kunkin erän ensimmäisellä minuutilla. Malonen ennätyksestä huolimatta Penguins häviää 5-6 New York Islandersille Nassau Coliseumissa.