ovechkin2006

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 16.1.
2006: Washington Capitalsin tulokashyökkääjä Aleksandr Ovetshkin teki yhden NHL-historian näyttävimmistä maaleista ottelun kolmannessa erässä, kun Capitals kukisti Phoenix Coyotesin Glendale Arenalla lukemin 6-1.

Ovetshkin luisteli vauhdilla Phoenixin päätyyn, ja puolustaja Paul Mara nykäisi hänet kumoon. Ovetshkin liukui selällään maalin vasemmalta puolelta ja pystyi kuin ihmeen kaupalla kääntämään kiekon yhdellä kädellä ohi maalivahti Brian Boucherin.
- Se oli urani paras maali. Kaaduin, mutta yritin vielä laukoa maalia kohti, Ovetshkin sanoi tehtyään ottelun toisen ja kauden 32. maalinsa.
MUITA MERKKIPAALUJA
1934: Ken Doraty iski NHL-historian ainoan jatkoajalla tehdyn hattutempun, kun Toronto Maple Leafs haki 7-4 vierasvoiton Ottawa Senatorsista. Jatkoaikaa pelattiin tuolloin täydet 10 minuuttia. Toisen maailmansodan puhjettua jatkoaikakäytännöstä luovuttiin, mutta se otettiin jälleen käyttöön viisiminuuttisena ja maalista poikki -periaatteella vuonna 1983.
1960: Gordie Howe suisti pitkäaikaisen kilpakumppaninsa Maurice Richardin NHL:n kaikkien aikojen pistetilaston ykköspaikalta kirjattuaan maalin ja syöttöpisteen, kun Detroit Red Wings voitti vierasjoukkue Chicago Blackhawksin 3-1.
Howe teki esityön ketjukaverinsa Alex Delvecchion osumaan toisessa erässä ja laukoi itse maalin päätöserän alkupuolella. Howe oli tehnyt tuossa vaiheessa 947 pistettä 888 NHL-ottelussa, joten hän ohitti yli kuusi vuotta tilaston kärkipaikkaa pitäneen Richardin yhdellä pisteellä.
Richard lopetti peliuransa kauden 1959-60 jälkeen, mutta Howe jatkoi pelaamista vielä vuosikausia. Kun hän pelasi viimeisen NHL-ottelunsa 6. huhtikuuta 1980, hän oli tehnyt urallaan 801 maalia ja 1 850 pistettä. Howen ennätykset pysyivät voimassa, kunnes Wayne Gretzky astui mukaan kuvioihin 1980-luvulla.
1966:Blackhawksin Bobby Hull mätti neljä maalia yhdessä ottelussa jo toisen kerran kaudella 1965-66. NHL-uransa 17. hattutempun myötä Hullista tuli ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt Chicagon paidassa 300 maalia. Vaikka Hullilla oli hurja ilta - hän teki päätöserässä kolme maalia seitsemän minuutin sisään - Blackhawks hävisi Chicago Stadiumissa New York Rangersia vastaan pelatun ottelun 6-5.
1968:Maple Leafs kaatoi NHL All Starsin Maple Leafs Gardensissa maalein 4-3. Kyseessä oli viimeinen kerta, kun All Star -ottelussa kohtasivat liigan hallitseva mestari ja muista seuroista koottu tähdistöjoukkue. Mukana oli pelaajia myös vuoden 1967 kuudesta laajennusjoukkueesta.
1990: Glenn Healy torjui 51 kertaa ja pelasi NHL-uransa toisen nollapelin, kun New York Islanders voitti Vancouver Canucksin Nassau Coliseumissa maalein 3-0. Healyn torjuntamäärä oli tuolloin kaikkien aikojen toiseksi korkein NHL-maalivahtien pelaamissa nollapeleissä. Nollapelien torjuntaennätystä piti hallussaan Montrealin Jacques Plante, joka venyi kiekon tielle 52 kertaa Canadiensin kohdatessa Blackhawksin Chicago Stadiumissa 13. marraskuuta 1955.
1996: Mario Lemieux saavutti 100 tehopisteen rajapyykin yhdeksännen kerran NHL-urallaan. Vain Gretzkyllä on enemmän 100 pisteen kausia (14). Lemieux'n 100 tehopiste oli hänen kauden 40. maalinsa. Pittsburgh Penguins kuitenkin hävisi ottelun vierasjoukkue Colorado Avalanchelle 2-5.
2004:Steve Yzerman syötti yhden maalin, kun Detroit pelasi Phoenixin kanssa 3-3 tasapelin Joe Louis Arenalla. Yzermanista tuli syöttöpisteensä myötä NHL-historian seitsemäs 1 700 tehopisteeseen yltänyt pelaaja. Kun Yzerman lopetti uransa vuonna 2006, hänellä oli koossa kaikkiaan 1 755 tehopistettä. Hän edusti koko uransa ajan Red Wingsiä.