Bernie Geoffrion Stanley Cup Final

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 16.3.
1961:Montreal Canadiensin Bernie Geoffrion on toinen 50 maalin rajan yhden kauden aikana rikkonut NHL-pelaaja. Maurice Richard iskee ensimmäisenä 50 maalia kaudella 1944-45, ja Geoffrion jakaa hänen ennätyksensä tehdessään maalin Toronto Maple Leafsin kaatuessa 5-2 Forumissa.
Geoffrion ohittaa kolmannessa erässä Cesare Maniagon ajassa 14.15, ja se on Canadiensin erän neljäs maali. Gilles Tremblayn sokkosyöttö tavoittaa vapaana olleen Geoffrionin, eikä Maniago ehdi hänen vetoonsa.

Forum on ääriään myöten täynnä, sillä penkeille on pakkautunut 15 011 fania, ja seuran mukaan 2 500 ihmistä jouduttiin käännyttämään pois ovelta. Geoffrionin maali villitsee niin yleisön kuin hänen joukkuekaverinsa.
Canadiensillä on vielä kaksi ottelua jäljellä, mutta Geoffrion ei pysty enää kasvattamaan maalipottiaan. Hän voittaa liigan pistepörssin ja Art Ross Trophyn toisen kerran peräkkäin kerättyään 95 pistettä 70 ottelussa.
MUITA MERKKIPAALUJA:
1923:Veljekset kohtaavat ensimmäisen kerran Stanley Cupin pudotuspeleissä. Cy ja Corbett Denneny sekä Georges ja Frank Boucher ovat vastakkain Ottawa Senatorsin ja Vancouver Maroonsin kohtaamisessa. Corbett Denneny ja Frank Boucher edustavat Vancouveria, kun taas Cy Denneny ja Georges Boucher Ottawaa, joka voittaa ottelun 1-0. Kukaan veljeksistä ei tee maalia.
1935:Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Charlie Conacher tekee NHL-uransa 12. hattutempun, kun vierasjoukkue Montreal Canadiens kaatuu 5-3. Mutta tämä saavutus kalpenee myöhemmin ottelussa, kun Conacher siirtyy loukkaantuneen maalivahdin George Hainsworthin tilalle ja pitää Toronton maalin puhtaana kolmen minuutin ajan. Hainsworth saa haavan vasemman silmänsä yläpuolelle maalille syntyneessä ruuhkassa, joka päättyy Montrealin kolmanteen maaliin. Hänen haavansa joudutaan hoitamaan, mutta Toronto ei halua pitää taukoa vaan lähettää Conacherin maalille yllään omat varusteensa ja kädessään maalivahdin maila.
1941:Toronto Maple Leafsin maalivahti Turk Broda merkkauttaa 26. nollapelinsä NHL:ssä, kun Chicago Blackhawks kaatuu 3-0. Chicagon Paul Thompson on ensimmäinen NHL-valmentaja, joka ottaa maalivahdin pois ja laittaa kenttäpelaajan hänen tilalleen. Ylivoima ei kuitenkaan tuota tulosta, vaikka yksi Toronton pelaajista istuu jäähyllä.
1955: NHL:n johtaja Clarence Campbell langettaa Maurice Richardille ottelukiellon, joka jatkuu runkosarjan 1954-55 loppuun sekä pudotuspelien ajan. Syynä on se, että Richard loukkaa tuomarin koskemattomuutta tappelussa, joka puhkeaa Montreal Canadiensin ja Boston Bruinsin välisessä ottelussa.
1971:Maalivahti Glenn Hall torjuu 407. ja viimeisen NHL-voittonsa, kun St. Louis Blues kaataa vierailevan Montreal Canadiensin 6-2.
1983: Scotty Bowman on ensimmäinen NHL-valmentaja, joka on kerännyt yhteensä sata voittoa kolmessa eri joukkueessa (St. Louis Blues, Montreal Canadiens ja Buffalo Sabres). Hän saavuttaa rajapyykin, kun Sabres voittaa vierailevan Calgary Flamesin 5-3.
2004:Chris Osgood merkkauttaa 300. NHL-voittonsa ja Keith Tkachuk tekee kauden 30. maalinsa, kun St. Louis Blues voittaa Los Angeles Kingsin 5-3 Staples Centerissä. Osgood on kolmanneksi nuorin ja viidenneksi nopein maalivahti, joka torjuu 300. voittonsa. Tkachuk saavuttaa 30 maalin rajan yhdeksännen kerran NHL-urallaan.