Luc Robitaille TDIH

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 16.2.
1995: Kolmella Pittsburgh Penguinsin pelaajalla oli ikimuistoinen ilta, kun Penguins kukisti Hartford Whalersin Civic Arenalla 5-2.
Luc Robitaille iski neljä maalia, joista kolme syntyi ottelun toisessa erässä. Hattutemppu oli Robitaillen ensimmäinen pingviinipaidassa. Ennen ottelua Robitaille oli tehnyt 12 ottelussa yhteensä kolme maalia.

Robitaillen kolmesta toisen erän osumasta jokaiseen tarjoili syötön Ron Francis, joka saavutti NHL-urallaan 1 100 tehopisteen rajapyykin.
Pittsburghin maalivahti Ken Wregget torjui ottelussa 24 kertaa. Penguins venytti kauden alun tappiottoman putkensa 13 ottelun mittaiseksi, ja Wregget nosti saldonsa lukemiin 12-0-1.
MUITA MERKKIPAALUJA
1937: New York Americansin hyökkääjä Nels Stewart teki NHL-uransa 272. maalin ja syrjäytti Howie Morenzin kaikkien aikojen maalipörssin kärjestä. Stewart iski Americansin ainoan osuman, kun joukkue hävisi Madison Square Gardenissa Montreal Canadiensille lukemin 2-1. Kun Stewart lopetti peliuransa kauden 1939-40 jälkeen, hänellä oli tilillään kaikkiaan 324 NHL-maalia.
1969: Detroit Red Wingsin keskushyökkääjä Alex Delvecchiosta tuli NHL-historian kolmas pelaaja, joka on yltänyt urallaan 1 000 tehopisteeseen, kun hän syötti Gordie Howen tekemät kaksi maalia Red Wingsin voittaessa Los Angeles Kingsin Olympia Stadiumissa 6-4. Howen ja Montreal-sentteri Jean Beliveaun seuraksi 1 000 pisteen kerhoon liittynyt Delvecchio tarvitsi merkkipaalun saavuttamiseen 1 143 ottelua.
1986: Red Wingsin maalivahti Corrado Micalef pysäytti New York Rangersin Pierre Larouchen ja Mike Ridleyn rangaistuslaukaukset. Larouche teki kuitenkin maalin ensimmäisessä ja Ridley toisessa erässä, ja Rangers voitti Madison Square Gardenissa pelatun ottelun lopulta lukemin 3-1.
1992: Chicago Blackhawksin Michel Goulet'sta tuli NHL-historian 17. pelaaja, joka on tehnyt urallaan 500 maalia. Goulet saavutti merkkipaalun laukomalla kiekon Jeff Reesen taakse, kun Chicago ja Calgary Flames pelasivat 5-5 tasapelin.
1998: Atlantan uusi NHL-seura ilmoitti, että sen nimeksi tulee "Thrashers". Nimi juontaa juurensa Georgian osavaltion tunnuslintuun, joka on ruostesirppimatkija (engl. brown thrasher). Atlanta Thrashers aloitti NHL-pelit kaudella 1999-2000.
2001: Mathieu Schneiderista tuli NHL-historian ensimmäinen puolustaja, joka on tehnyt maalin liigan kaikkia 30 seuraa vastaan. Schneider iski Kingsille ylivoimamaalin avauserässä, kun Los Angeles voitti Xcel Energy Centerissä pelatussa ottelussa ensimmäistä kauttaan NHL:ssä mukana olleen Minnesota Wildin 4-0.