Orr-frame 3-15

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 15.3.
1970: Boston Bruinsin Bobby Orrista tulee NHL-historian ensimmäinen puolustaja, joka on tehnyt yhden kauden aikana sata pistettä. Hän saavuttaa rajapyykin tekemällä kaksi maalia ja antamalla kaksi maalisyöttöä, kun Bruins tasaa pisteet Detroit Red Wingsin kanssa Boston Gardenissa maalein 5-5.
Orrilla on ennen ottelua 97 pistettä. Sitten hän tekee maalin ja antaa maalisyötön ensimmäisessä erässä. Toista erää on pelattu 27 sekuntia, kun Orr kiitää kaukalon päästä päähän alivoimatilanteessa ja iskee maalin. Kolmannessa erässä hän syöttää Phil Espositon ylivoimamaalin.

Orr on liigan neljäs pelaaja, joka saa sata pistettä täyteen yhdellä kaudella. Häntä ennen sen ovat tehneet Esposito, Bobby Hull ja Gordie Howe. Orr on ensimmäinen, jolla on samalla kaudella sata pistettä ja sata jäähyminuuttia.
Orr kokoaa kauden aikana 120 pistettä, ja hän on NHL-historian ensimmäinen pistepörssin voittanut puolustaja.
MUITA MERKKIPAALUJA:
1934:New York Americans ottaa 3-2 vierasvoiton Ottawa Senatorsista. Ottelu on viimeinen Ottawassa pelattu NHL-ottelu siihen saakka, kunnes uudistunut Senators liittyy NHL:ään kaudella 1992-93.
1941: Montreal Canadiensin valmentaja Dick Irvin kierrättää maalivahtejaan, ja noin seitsemän minuutin välein Bert Gardiner ja Paul Bibeault vaihtavat paikkaa maalilla. He merkkauttavat NHL:n ensimmäisen jaetun nollapelin, kun New York Americans kaatuu Forumissa 6-0. Montrealilla ei ole selkeää ykkösmaalivahtia pudotuspeleihin, joten Irvin päättää katsastaa molemmat maalivahdit runkosarjan viimeisessä ottelussa. Hän valitsee Gardinerin pudotuspelien maalivahdiksi, mutta Canadiens häviää Chicago Blackhawksille 1-2 neljännesvälierissä.
1942: Lynn Patrick tekee kaksi maalia ja New York Rangers voittaa ensimmäisen kerran runkosarjan, kun Chicago Blackhawks kaatuu 5-1 Chicago Stadiumilla. Rangers (29-17-2) kerää kauden aikana 60 pistettä eli kolme enemmän kuin toisena oleva Toronto Maple Leafs. Rangers voittaa runkosarjan seuraavan kerran vasta kaudella 1991-92.
1959: Chicago Blackhawksin hyökkääjä Ted Lindsay ottaa kautta aikojen NHL:n kärkipaikan pelattujen oteluiden määrässä, 928. Hän ohittaa Montrealin Maurice Richardin.
1979: Phil Esposito on New York Rangersin riveissä ja tekee neljä maalia, kun Rangers voittaa Boston Bruinsin 7-4 Boston Gardenissa. Kyseessä on Espositon 31. hattutemppu NHL:ssä.
1981: Edmonton Oilersin Wayne Gretzky iskee toisen kerran peräkkäin 50 maalia kaudessa. Hänen 50. osumansa syntyy kolmannen erän puolivälissä, ja hän tasoittaa Oilersin ja Calgary Flamesin ottelun 3-3:een.
2004: Alexander Mogilnysta tulee kautta aikojen toinen venäläispelaaja, joka on tehnyt tuhat pistettä NHL:ssä. Hän saavuttaa merkkipaalun kirjauttaessaan kolme syöttöpistettä Toronto Maple Leafsin 6-5 jatkoaikavoitossa Buffalo Sabresista Air Canada Centressä. Vain 29 päivää aikaisemmin Sergei Fedorov saavuttaa tuhannen pisteen rajan ensimmäisenä venäläispelaajana.