MESSIER_MARK_8449573_1995_NYR_StanleyCup_2568x1444

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 14.6.
1994: NHL-joukkueen kaikkien aikojen pisin jakso ilman mestaruutta katkesi 54 vuoden kohdalla, kun New York Rangers voitti Vancouver Canucksin seitsemännessä Stanley Cup -finaalissa 3-2.

Rangers villiinnytti täyden Madison Square Gardenin yleisön, kun Brian Leetch ja Adam Graves veivät joukkueensa ensimmäisessä erässä 2-0 johtoon. Canucksin Trevor Linden kavensi toisessa erässä, mutta Mark Messier vei vielä samassa erässä Rangersin 3-1 johtoon ylivoimalla.
Linden kavensi ylivoimalla päätöserässä ajassa 4.50, ja Canucks oli taas vain maalin päässä. Rangersin maalivahti Mike Richter oli kuitenkin huippuvireessä, eikä päästänyt Vancouveria tasoittamaan. Rangersin voitto käynnisti yhdet suurimmista juhlista New Yorkin urheiluhistoriassa.
Mestaruus oli Rangersin seurahistorian neljäs, mutta edellinen oli vuodelta 1940. Kyseessä oli myös seuran ensimmäinen Stanley Cupin voitto Madison Square Gardenissa.

NYR1994
  • Pelasimme todella monta ottelua, ja tunteet olivat todellakin pelissä. Välierät ja finaalit venyivät seiskapeleihin. Päällimmäinen tunne ottelun jälkeen oli helpotus, kertoi Leetch, josta tuli ensimmäinen yhdysvaltalainen pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana Conn Smythe Trophylla palkittu pelaaja.
    - Menin ottelun jälkeen kotiin ja kaaduin väsyneenä sänkyyn. Mutta kun heräsin seuraavana päivänä, voitonhuuma iski. Muutama seuraava päivä menikin sitten juhliessa, hän jatkoi.
    MUITA MERKKIPAALUJA
    1993: Florida Panthers hyväksyttiin virallisesti mukaan NHL:ään. Seuran kotikaupunki oli Miami.
    2006:Fernando Pisanista tuli NHL-historian ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt Stanley Cup -loppuottelun ratkaisumaalin jatkoerässä alivoimalla. Edmonton Oilers voitti Pisanin maalilla Carolina Hurricanesin RBC Centerissä pelatussa viidennessä cup-finaalissa 4-3. Puolustaja Steve Staios istui kaksiminuuttista kampituksesta, kun Pisani upotti kiekon Cam Wardin taakse ajassa 3.31 ja kavensi Hurricanesin johdon finaalisarjassa 3-2:een. Pisani teki maalin myös ottelun alussa vain 16 sekunnin pelin jälkeen. Hän on Toronto Maple Leafsin Sid Smithin (1951) ohella ainoa pelaaja, joka on tehnyt maalit samassa cup-finaalissa ensimmäisellä minuutilla ja jatkoerässä.