Bobby Orr_

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 14.12.
1968: Bobby Orr, 20, iski NHL-uransa ensimmäisen hattutempun, kun Boston Bruins voitti Chicago Blackhawksin Boston Gardenissa maalein 10-5.
Orr osui kahdesti avauserässä ja kerran toisessa erässä. Hyökkääjä Ed Westfall syötti Orrin kaikki kolme maalia, teki itsekin yhden ja jätti Chicagon Bobby Hullin tehopisteittä. Orr kirjautti maaliensa lisäksi kaksi syöttöpistettä, joista toinen tuli Westfallin päätöserän osuman alustuksesta.

Orr täydensi hattutemppunsa toisen erän puolivälissä laukomalla kiekon yli kymmenestä metristä Blackhawks-maalivahti Dave Drydenin taakse. Yleisö osoitti Orrille suosiotaan seisten lähes puolitoista minuuttia, ja jäälle lensi yli 50 hattua. Orrilla oli kolmannessa erässä paikka tehdä vielä neljäskin osuma, mutta kuti viuhui ohi avoimesta maalista.
MUITA MERKKIPAALUJA
1933: Howie Morenz nousi uransa 247. maalilla NHL:n kaikkien aikojen maalipörssin kärkeen ohi Cy Dennehyn. Morenz saavutti merkkipaalun, kun Montreal Canadiens kaatoi Toronto Maple Leafsin Forumilla lukemin 2-0. Montrealin maalivahti Lorne Chabot piti nollan ottelussa, jossa ei vihelletty ainoatakaan jäähyä.
1943: Bostonin Bill Cowley alusti kaksi maalia (ja teki yhden), kun Bruins voitti Blackhawksin 4-3. Kahden syöttönsä myötä Cowleylla oli koossa uransa ajalta 258 syöttöpistettä, joilla hän kampesi itsensä NHL:n kaikkien aikojen syöttöpörssin kärkeen yhdellä pisteellä ohi New York Rangersin keskushyökkääjä Frank Boucherin. Cowley lopetti peliuransa neljä vuotta myöhemmin yhä NHL:n syöttöennätyksen haltijana (353).
1982:Marcel Dionnesta tuli NHL-historian yhdeksäs 500 maaliin yltänyt pelaaja. Dionne saavutti merkkipaalun illan toisella osumallaan, joka toi Los Angeles Kingsin 2-2 tasatilanteeseen Washington Capitalsin vieraana. Capitals teki kuitenkin vielä viisi maalia ja voitti ottelun 7-2.
1985: Ron Wicks tuomaroi uransa 1 034. runkosarjaottelun ja ohitti Bruce Hoodin eniten NHL-otteluita viheltäneenä tuomarina. Wicks jakoi kahdeksan kaksiminuuttista Met Centerissä pelatussa Minnesota North Starsin ja Toronto Maple Leafsin välisessä mittelössä, joka päättyi tasan 6-6.
1997:Phoenix Coyotesin Mike Gartner pääsi viidentenä pelaajana 700 NHL-maalin kerhoon, kun hän iski kaksi maalia Coyotesin ja Detroit Red Wingsin väännettyä 3-3 tasapelin America West Arenassa. Gartnerin laukoi uransa 700. osuman avauserän puolivälissä Chris Osgoodin selän taakse. Kauden 1997-98 jälkeen hokkarinsa naulaan ripustanut Gartner teki urallaan kaikkiaan 708 maalia.
2006: New York Rangersin maalivahti Henrik Lundqvist kohtasi Dallas Starsissa pelaavan kaksosveljensä Joelin ensi kertaa NHL-kaukalossa. Henrikille kirjattiin 43 torjuntaa, kun Rangers voitti American Airlines Centerissä pelatun ottelun lukemin 5-2. Peliaikaa 5.44 saanut Joel ei laukonut kertaakaan vastustajan maalia kohti. Kyseessä oli NHL-historian kolmas kaksosten välinen kohtaaminen. Viimeksi sellainen oli nähty 14. maaliskuuta 1996, kun Ron ja Rich Sutter ottivat mittaa toisistaan.