Eddie Shore, Ace Bailey

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 14.2.
1934: Maple Leaf Gardensin seisomapaikoille ahtautunut yleisö näki, miten mestari Toronto Maple Leafs kukisti NHL:n tähdistöjoukkueen 7-3. Ottelun tuotolla - lähes 21 000 dollaria - tuettiin Maple Leafsin entistä hyökkääjää Ace Baileya, jonka ura oli loppunut aiemmin samalla kaudella Boston Bruinsin Eddie Shoren taklauksen aiheuttamaan kallonmurtumaan.

Busher Jackson iski Maple Leafsille kaksi maalia 14 074 hengen yleisön edessä. Illan kohokohta nähtiin tosin jo ennen ottelun alkua, kun Shore ja Bailey kättelivät.
Maple Leafsin omistaja Conn Smythe ilmoitti, että Baileyn pelinumerolla 6 ei pelaisi seurassa enää kukaan. Siitä tuli siis NHL-historian ensimmäinen jäädytetty pelinumero.
Ace Bailey valittiin Hockey Hall of Fameen vuonna 1975.
MUITA MERKKIPAALUJA
1923: NHL-ottelusta tehtiin ensimmäinen radiolähetys, kun CFCA lähetti Toronto St. Patricksin ja Ottawa Senatorsin välisen kamppailun kolmannen erän Toronton Arena Gardensista.
1977: Philadelphia Flyersin Al Hill teki kahdella ensimmäisellä laukauksellaan maalit ja kirjautti syötön ottelun jokaisessa erässä, kun Flyers voitti St. Louis Bluesin Spectrumissa 6-4. Hill sivusi viidellä tehopisteellään NHL-debyyttipelin piste-ennätystä.
1986:Wayne Gretzky rohmusi kolmannen (ja viimeisen) kerran NHL-urallaan seitsemän syöttöpistettä yhdessä ottelussa, kun Edmonton Oilers voitti Quebec Nordiquesin Northlands Coliseumissa 8-2. Seitsemän syöttöpistettä sivuaa Detroit Red Wingsin Billy Taylorin vuonna 1947 tekemää NHL-ennätystä.
1988: Marcel Dionne ohitti Phil Espositon ja nousi NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä toiseksi tehtyään New York Rangersille kaksi ylivoimamaalia, kun Rangers pelasi Madison Square Gardenissa New York Islandersin kanssa 4-4 tasapelin. Dionnella oli ottelun jälkeen koossa 719 maalia eli kaksi enemmän kuin Espositolla.
1990: Mario Lemieux'n pisteputki katkesi 46 otteluun, kun Pittsburgh Penguins hävisi Rangersille Madison Square Gardenissa 3-4. Selkävaivoista kärsinyt Lemieux pelasi jonkin verran ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta joutui jättämään kolmannen väliin, eikä tehopisteitä tullut. Lemieux jäi viiden ottelun päähän Gretzkyn nimissä olevasta NHL:n pisteputkiennätyksestä.
1993: San Jose Sharks voitti Winnipeg Jetsin Winnipeg Arenassa 3-2 ja katkaisi 17 ottelun tappioputkensa. Washington Capitals hävisi kaudella 1974-75 niin ikään 17 ottelua peräkkäin, joten Sharks jakoi nyt tappioputkiennätyksen Capitalsin kanssa. Sharks katkaisi samassa ottelussa 20 ottelun voitottoman putkensa (0-19-1). San Josen Kelly Kisiolle kirjattiin tehot 2+1.
2003: Bostonin Mike Knuble teki ottelun alusta laskettuna kaksi maalia nopeammin kuin kukaan muu NHL-pelaaja aiemmin. Knuble sytytti maalilampun ensimmäisen kerran, kun Bostonin ja Florida Panthersin välistä ottelua oli ehditty pelata vain 10 sekuntia. Vain 17 sekuntia myöhemmin Knuble teki tilanteeksi 2-0. Bruins ei pystynyt pitämään varhain hankittua johtoasemaansa, mutta voitti ottelun kuitenkin jatkoajalla 6-5.
2004: Sergei Fedorovista tuli NHL-historian ensimmäinen venäläissyntyinen pelaaja, joka on tehnyt urallaan 1 000 tehopistettä. Hän saavutti merkkipaalun kirjauttamalla kaksi syöttöpistettä, kun Mighty Ducks of Anaheim voitti Vancouver Canucksin 2-1.
2009:Washington Capitalsin Mike Green otti nimiinsä puolustajien NHL-ennätyksen tekemällä maalin jo kahdeksannessa peräkkäisessä ottelussa, kun Capitals voitti vieraissa Tampa Bay Lightningin 5-1. Green laukoi kiekon Karri Rämön taakse ylivoimalla ottelun toisessa erässä ajassa 5.33. Green ohitti tilastossa Mike O'Connellin, joka pääsi maalin makuun seitsemässä peräkkäisessä ottelussa kaudella 1983-84.