espo020117_169

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 11.3.
1971: Boston Bruinsin Phil Esposito tekee kaksi maalia, kun Los Angeles Kings kaatuu 7-2 Forum-areenalla Kalifornian Inglewoodissa. Hän rikkoo NHL:n kaikkien aikojen yhden kauden maaliennätyksen.
Esposito rikkoo Bobby Hullin yhden kauden maaliennätyksen (58), kun hän tekee 59. maalinsa ensimmäisessä erässä ajassa 7.03. Hänestä tulee kaikkien aikojen ensimmäinen 60 maalin rajan yhdessä kaudessa rikkonut pelaaja, kun hän ohittaa maalivahti Denis DeJordyn uudelleen toisessa erässä ajassa 15.40.

Joukkuekaveri Johnny Bucyk rikkoo Hullin toisen ennätyksen, sillä hän tekee kaksi maalia ja kasvattaa pistesaldonsa 99:ään. Hän parantaa näin Hullin nimissä ollutta vasemman laitahyökkääjän yhden kauden piste-ennätystä.
Bruins on illan päätteeksi ensimmäinen NHL-joukkue, joka on voittanut 50 ottelua yhden kauden aikana.
MUITA MERKKIPAALUJA:
1930:Boston Bruins venyttää ennätyksellisen kotivoittojen putken 20 ottelun mittaiseksi, kun se voittaa Chicago Blackhawksin 4-3. Cooney Weiland tekee Bostonin neljästä maalista kolme ja antaa syötön neljänteen maaliin.
1934:Montreal Maroons tekee NHL:n ennätyksen iskemällä neljä maalia kymmenen minuutin mittaisen jatkoerän aikana. New York Rangers kaatuu kotonaan Madison Square Gardenissa 3-7. Russ Blinco tekee Maroonsin neljästä maalista kaksi. Käytössä olevien sääntöjen mukaan joukkueet pelaavat täydet kymmenen minuuttia, eikä jatkoerä mene maalista poikki.
1951:Detroit Red Wingsin tulokasmaalivahti Terry Sawchuk tekee NHL:n yhden kauden voittoennätyksen. Red Wings kaataa Chicago Blackhawksin Chicago Stadiumilla 7-0, ja Sawchuk kirjauttaa kauden 39. voittonsa. Nollapeli on Sawchukin kauden kymmenes. George Gee on tehokas hyökkäyksessä: hän iskee kolme maalia ja saa kaksi syöttöpistettä.
1986: Mike Bossy tekee neljä maalia ja saavuttaa 50 maalin rajan ennätyksellisesti yhdeksännen kerran peräkkäin. Bossy saa myös syöttöpisteen New York Islandersin voittaessa Calgary Flamesin 8-4 Nassau Coliseumissa. Bossy merkkauttaa NHL-uransa 36. hattutempun.
1987: Wayne Gretzky on vauhdissa kolmannessa erässä. Hän tekee kolme maalia ja antaa kolme maalisyöttöä saavuttaessaan 1 500 pisteen rajan. Raja menee rikki hänen 620. runkosarjan ottelussaan, joka on Edmonton Oilersin 6-3 voitto Detroit Red Wingsistä Northlands Coliseumissa.
1996: Montreal Canadiens hyvästelee Forum-hallinsa voittamalla Dallas Starsin 4-1. Andrei Kovalenko tekee viimeisen maalin 72-vuotiaan Forumin historiassa. Ottelun jälkeisessä seremoniassa rivissä seisovat entiset kapteenit luovuttavat soihdun aina seuraajalleen kunnes se päätyy Pierre Turgeonille. Kovimman huutomyrskyn nostattaa Maurice Richard, jolle seisaalleen noussut yleisö taputtaa lähes kymmenen minuuttia.
2002: Carolina Hurricanes tekee NHL:n ennätyksen pelaamalla kuudennen peräkkäisen tasapelin kotona. Hurricanes johtaa ottelua 3-2, kunnes Craig Conray ohittaa Arturs Irben, kun peliaikaa on jäljellä 1.19. Carolina ja Calgary Flames pelaavat tasan 3-3.