orr022017

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 11.4.
1971: Boston Bruinsin Bobby Orrista tuli vuoden 1922 jälkeen ensimmäinen NHL-puolustaja, joka on tehnyt hattutempun playoff-ottelussa.
Orr iski kolme maalia, kun Bruins voitti Montreal Canadiensin Forumissa pelatussa neljännesfinaalien neljännessä ottelussa 5-2. Orr tasoitti toisessa erässä lukemiksi 1-1 ja laukoi päätöserässä kaksi maalia. Boston tasoitti ottelusarjan voitot 2-2:een.

MUITA MERKKIPAALUJA
1936: Detroit Red Wings ylsi Stanley Cupin voittoon Original Six -joukkueista viimeisenä, kun se voitti Toronto Maple Leafsin paras viidestä -järjestelmällä pelatun finaalisarjan neljännen ottelun Maple Leaf Gardensissa 3-2 ja vei mestaruuden voitoin 3-1. Red Wings voitti kahdeksasta playoff-ottelustaan seitsemän ja teki finaaleissa 18 maalia. Voittomaalin iski Pete Kelly kolmannen erän puolivälissä.
1964: Toronton Bob Pulford teki playoff-historian myöhäisimmän voittomaalin laukoessaan kiekon Detroit-maalivahti Terry Sawchukin taakse kolmannessa erässä ajassa 19.58. Toronto voitti Maple Leafs Gardensissa pelatun ensimmäisen Stanley Cup -finaalin 3-2. Toronto vei ottelusarjan nimiinsä seitsemässä pelissä ja voitti kolmannen peräkkäisen Stanley Cupinsa.
1975: New York Islanders vahvisti omaa seuraidentiteettiään pudottamalla New York Rangersin jatkosta playoffien ensimmäisellä kierroksella. J.P. Parise iski voittomaalin, kun jatkoaikaa oli pelattu vain 11 sekuntia, ja Islanders voitti Madison Square Gardenissa pelatun ratkaisevan kolmannen ottelun 4-3. Parise survoi kiekon Ed Giacominin taakse Jude Drouinin syötöstä ennen kuin kaikki katsojat olivat edes ehtineet erätauolta paikoilleen. Parise piti nopeimman playoff-jatkoaikamaalin ennätystä hallussaan vuoteen 1989 saakka. Islandersin GM Bill Torrey sanoi, että Parisen osuma oli organisaatiolle tärkeämpi kuin Bob Nystromin tekemä Stanley Cupin ratkaissut maali vuonna 1980.
- Se maali laittoi meidät kartalle, Torrey muisteli vuosia myöhemmin.
1980:Gordie Howe ja Bobby Hull pelasivat viimeiset NHL-ottelunsa. Kumpikaan heistä ei päässyt pisteille, kun Hartford Whalers hävisi Civic Centerissä pelatun playoffien ensimmäisen kierroksen ottelusarjan kolmannen pelin Montreal Canadiensille jatkoajalla 3-4. Howe, 52, kirjautti kolmen ottelun sarjassa tehot 1+1, mutta Hull, 41, jäi pisteittä. Montrealin Yvon Lambert teki voittomaalin, kun jatkoaikaa oli pelattu 29 sekuntia. Canadiens vei paras viidestä -järjestelmällä pelatun ottelusarjan nimiinsä suoraan kolmella voitolla.
1989:Ron Hextallista tuli NHL-historian ensimmäinen maalivahti, joka on tehnyt maalin pudotuspeleissä. Philadelphia Flyers pelasi alivoimalla Hextallin laukoessa kiekon kaukalon toisessa päässä odottavaan tyhjään maaliin, kun peliaikaa oli jäljellä 1.02. Flyers voitti Washington Capitalsin Marylandin Landoverissa pelatussa Patrick-divisioonan semifinaalien viidennessä ottelussa lukemin 8-5. Hextallista tuli myös ensimmäinen NHL-maalivahti, joka on tehnyt maalin sekä runkosarjassa että playoffeissa.
1996: Kolmannessa erässä maalin tehnyt Sandy Moger johdatti Bruinsin 3-2 voittoon Whalersista Boston Gardenissa. Bruins venytti voitollaan pudotuspeliputkeaan 29 kauden mittaiseksi. Kyseessä on yhä pisin playoff-putki kaikki ammattilaisurheilujoukkueet huomioon ottaen.
1997: Mario Lemieux saavutti 50 maalin rajapyykin kuudetta kertaa NHL-urallaan, kun hän upotti rangaistuslaukauksen John Vanbiesbrouckin taakse Pittsburgh Penguinsin hävitessä Florida Panthersille Miami Arenassa 2-4. Lemieux'sta tuli NHL-historian ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt kauden 50. osumansa rangaistuslaukauksesta.