KrautLine3_BostonBruins

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 10.2.
1942: Boston Bruinsin "Kraut Line" eli Milt Schmidt, Bobby Bauer ja Woody Dumart rohmusivat yhteensä 11 tehopistettä, kun Bruins voitti Montreal Canadiensin Boston Gardenissa 8-1. Kyseessä oli kolmikon viimeinen ottelu ennen heidän liittymistään Kanadan ilmavoimiin (Royal Canadian Air Force).

"Kraut Linelle" osoitettiin ottelun jälkeen suosiota, ja kolmikko palkittiin rannekelloilla, kultakoruilla sekä loppukauden kattavilla tilipusseilla. Canadiensin pelaajat liittyivät vastustajiensa joukkoon ja kantoivat sankarit jäältä yleisön hoilatessa "Auld Lang Syne" -laulua.
- En unohda sitä iltaa ja niitä faneja koskaan, Schmidt sanoi vuosia myöhemmin.
MUITA MERKKIPAALUJA
1960: Detroit Red Wings kauppasi tähtipuolustajansa Red Kellyn Toronto Maple Leafsiin vaihdossa puolustaja Marc Reaumeen. Treidi tehtiin kolme päivää sen jälkeen kun Red Kelly oli kieltäytynyt siirrosta New York Rangersiin. Toronton valmentaja Punch Imlach siirsi Kellyn sentteriksi, ja Kelly johdatti Maple Leafsin neljään mestaruuteen seuraavien kahdeksan vuoden aikana. Reaume pelasi Detroitissa, Montrealissa ja Vancouverissa kaikkiaan 77 ottelua ja keräsi niissä kuusi syöttöpistettä. Hän lopetti peliuransa vuonna 1971.
1983: Minnesota North Starsin ja vierasjoukkue New York Rangersin välisessä mittelössä nähtiin NHL-historian nopeimmat kolme maalia. Ensin Rangersin Matt Pavelich laukoi maalin toisessa erässä ajassa 19.18, sitten joukkuetoveri Ron Greschner osui yhdeksän sekuntia myöhemmin, ja Minnesotan Willi Plett ampui vielä kiekon New Yorkin maalivahti Eddie Mion selän taakse, kun edellisestä osumasta oli kulunut vain kuusi sekuntia. Kolmeen maaliin kului siis aikaa vain 15 sekuntia. Minnesota voitti ottelun lukemin 7-5.
1992: Denis Savardista tuli NHL-historian 37. pelaaja, joka on tehnyt urallaan 400 maalia. Savardille kirjattiin hattutemppu, kun Canadiens voitti Canucksin Forumissa 8-3. Kyseessä oli montrealilaislähtöisen Savardin ainoa hattutemppu Canadiensin paidassa.
1993: Calgary Flames teki useamman NHL-ennätyksen voittaessaan kotonaan San Jose Sharksin maalein 13-1. Flames teki kaikkien aikojen nopeimmat kolme maalia erän alusta mitattuna, kun Gary Suter, Chris Lindberg ja Ron Stern osuivat 53 sekunnin sisällä. Jeff Reese teki maalivahtien yhden ottelun ennätyksen nappaamalla kolme syöttöpistettä. Hyökkääjä Theo Fleuryn plus-miinuslukema +9 oli niin ikään yhden ottelun NHL-ennätys. Fleurylle merkattiin ottelussa tehot 1+5.
2003:Seitsemässä peräkkäisessä ottelussa pisteittä jäänyt Brett Hull sai vihdoin verkot heilumaan, ja hänestä tuli NHL-historian kuudes pelaaja, joka on tehnyt urallaan 700 maalia. Hull saavutti rajapyykin toiseksi nopeiten kautta aikain. Hull teki uransa 700. maalin toisen erän lopulla, kun Red Wings voitti San Jose Sharksin Joe Louis Arenassa 5-4. Hull ampui kiekon suoraan syötöstä vasemman B-pisteen kaarelta Jevgeni Nabokovin patjojen välistä maaliin.