Jagr1020

Kiireinen yhdentoista ottelun torstai-ilta NHL:ssä. San Jose Sharks ei kyennyt voittamaan vajaamiehistä Pittsburgh Penguinsiä Stanley Cup-finaalin uusintaottelussa. Anaheim Ducks otti ensimmäisen voittonsa. Florida Panthersin ikinuori Jaromir Jagr liittyi Gordie Howen ja Wayne Gretzkyn seuraan 750:n maalin kerhoon.

Pelatut ottelut ja suomalaiset
Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks 3-2
Stanley Cup -finaalin uusintaottelussa lähdettiin kolmanteen erään San Jose Sharksin johtaessa maalein 2-0. Penguins pääsi tasoihin Jevgeni Malkinin ja Scott Wilsonin maaleilla ja Patric Hörnqvist teki voittomaalin, kun kolmatta erää oli jäljellä enää vajaat kuusi minuuttia. Penguins pelasi kolmannen erän neljällä puolustajalla, sillä Derrick Pouliot ja Olli Määttä jäivät erätauolla sivuun loukkaantumisten takia. Kokoonpanosta olivat poissa myös Sidney Crosby, Kris Letang ja Conor Sheary. Joonas Donskoin peliaika 14:12.

Boston Bruins - New Jersey Devils 2-1
Bruinsin kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen palannut Patrice Bergeron teki voittomaalin, kun kolmatta erää oli jäljellä vain 75 sekuntia. Tuukka Rask otti voiton nimiinsä 28 torjunnalla. Bostonin kotiavausta edelsi seremonia, jossa Bruins-legendat Bobby Orr ja 98-vuotias, entinen kapteeni Milt Schmidt pudottivat juhlallisen aloituskiekon. Orrin ensimmäisestä Bruins-kaudesta on 50 vuotta, Schmidtin tulokaskaudesta 80 vuotta.
Philadelphia Flyers - Anaheim Ducks 2-3
Neljä ensimmäistä otteluaan hävinnyt Anaheim Ducks otti kauden ensimmäisen voittonsa Philadelphiassa päihittämällä Flyersin maalein 3-2. Ducks oli hävinnyt kolme edellistä otteluaan yhdellä maalilla. Anaheim otti taas paljon jäähyjä, ja peräti viisi kakkosta peräkkäin toisessa erässä. Flyers onnistui tekemään maalin yhdestä. Ryan Garbutt teki Ducksin voittomaalin kolmannessa erässä, ja 24:34 pelannut Sami Vatanen oli ykkössyöttäjänä Jared Bollin maaliin ensimmäisessä erässä. Flyers kunnioitti edesmennyttä perustajaansa Ed Snideria nostamalla hänen nimellään varustetun lipun hallin kattoon ennen ottelua.

Florida Panthers - Washington Capitals 2-4
Panthersin ikinuori 44-vuotias Jaromir Jagr teki ottelun toisessa erässä legendaarisen uransa 750:n maalin. Samaan ovat pystyneet vain Wayne Gretzky (894 maalia) ja Gordie Howe (801). Samalla Jagrista tuli yksi seitsemästä pelaajasta, jotka ovat tehneet vähintään yhden maalin 23 eri kaudella. Aleksandr Ovetškin kuitenkin pilasi Jagrin juhlan iskemällä voittomaalin kolmannessa erässä suoraan syötöstä maskissa olleen Roberto Luongon taakse. Aleksander Barkov merkkautti kaksi syöttöpistettä, joista toinen oli ykkössyöttö Jagrin historialliseen maaliin maalin takaa. Barkovin peliaika 21:49, Jussi Jokisen 17:45.
Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche 0-4
Matt Duchene teki kaksi maalia Coloradolle. Tampa hävisi ensimmäisen kerran tällä kaudella. Nollapeli Avalanchen Semjon Varlamoville 27 torjunnalla. Valtteri Filppula pelasi 15:51, ja otti kakkosen koukkaamisesta.
Montrèal Canadiens - Arizona Coyotes 5-2
Flunssastaan parantunut Carey Price teki kauan odotetun kauden debyyttinsä, ja torjui 27 kertaa Montrealin voitto-ottelussa. Kesän suurimmassa kohukaupassa Canadiensiin tullut puolustaja Shea Weber teki ensimmäisensä Tricolorin väreissä. Artturi Lehkonen teki toisen NHL-maalinsa. Lehkosen peliaika 15:26, neljä laukausta kohti maalia.
Minnesota Wild - Toronto Maple Leafs 3-2
Minnesota Wild otti kauden kolmannen peräkkäisen voittonsa, uhrina edellisenä iltana Winnipegissä pelannut Toronto Maple Leafs. Eric Staal teki Wildin maaleista kaksi. Auston Matthews teki kauden viidennen maalinsa, kun hän tuikkasi William Nylanderin laukauksesta tulleen paluukiekon maaliin. Leo Komarovin ilta: yksi syöttöpiste, kakkonen kiinnipitämisestä, kaksi laukausta kohti maalia, neljä taklausta, 18:17. Mikko Koivu, kolme laukausta, aloitukset 10/22, 20:42. Erik Haulan jääaika 15:13, Mikael Granlundin 19:02 ja Teemu Pulkkisen 7:32.
Dallas Stars - Los Angeles Kings 2-3 JA
Sweet Home Alabama. Los Angeles Kingsin Nic Dowdista tuli NHL-historian toinen Alabaman osavaltiossa syntynyt maalin tehnyt pelaaja. Ensimmäinen oli Aud Tuten, joka teki neljä maalia vuosina 1941-43. Kingsin Alec Martinez ratkaisi jatkoajalla. Starsin valmentaja Lindy Ruff haastoi voittomaalin, sillä hänen mukaansa Kingsin pelaajan maila oli osunut maalivahti Kari Lehtosen kasvosuojukseen juuri ennen maalia. NHL tutki tilanten, mutta jäällä tehty tuomio pysyi voimassa. Toinen huono uutinen oli Patrick Sharpin aivotärähdys.
Kari Lehtonen torjui kiekon kertaa 35 kertaa. Kingsin maalilla Petr Budaj oti voiton 17 torjunnalla. Lauri Korpikosken peliaika 14:37 ja Esa Lindellin 18:46.

Calgary Flames - Carolina Hurricanes 2-4
Carolina Hurricanes otti kauden ensimmäisen voittonsa vieraskiertueensa neljännessä pysähtymispaikassa. Calgaryssä A-juniorikiekkoa Calgary Hitmenin paidassa pelannut Victor Rask teki tutussa kaukalossa kauden kolmannen maalinsa. Saddledomen kotiyleisö hurrasi Brian Elliottin torjunnoille yli-innokkaasti tämän päästettyä ensin 13 laukauksesta kolme taakseen. Hurricanesin ylivoimapeli onnistui kahdesti kahdeksasta mahdollisuudestaan. Flamesin ylivoima epäonnistui pelin alussa neljä kertaa peräkkäin.
Eddie Läck otti voiton Carolinan maalilla 24 torjunnalla. Teuvo Teräväinen teki yhden, Sebastian Aholle merkittiin kauden kolmas ja Jyrki Jokipakalle ensimmäinen syöttöpiste. Teräväisen peliaika 12;36, Ahon 12;24, ja Jokipakan 12:12.

Edmonton Oilers - St. Louis Blues 3-1
Edmontonista St. Louisiin kaksi viikkoa sitten kaupattu Nail Jakupov sai lämpimän vastaanoton, mihin hän vastasi tekemällä Bluesin ensimmäisen maalin. Jesse Puljujärvi sai katsoa jo toisen peräkkäisen pelinsä katsomon puolelta, mutta hänen odotetaan olevan kokoonpanossa sunnuntaina, kun Oilers pelaa Jetsiä vastaan ulkoilmaottelun Winnipegissä. Milan Lucic teki maalin Connor McDavidin hienosta esityöstä. McDavid laittoi lopussa kiekon vielä tyhjään Bluesin maaliin. Edmonton on aloittanut kauden neljällä voitolla ja yhdellä tappiolla.
Vancouver Canucks - Buffalo Sabres 2-1
Vancouver Canucks jatkaa puhtaalla pelillä voitettuaan Buffalo Sabresin kotonaan Rogers Arenalla. Jacob Markström torjui 27 kertaa Canucksin maalilla, voittaen Robin Lehnerin ruotsalaismaalivahtien kaksintaistelussa. Jannik Hansen teki NHL-uransa 100. maalin.
Daniel Sedin teki voittomaalin ylivoimalla. Se oli Canucksille kauden ensimmäinen ylivoimamaali. Sabresin alivoima päästi samalla ensimmäisen selvittyään sitä ennen yhdestätoista alivoimatilanteesta. Canucks on liigan ainoa tappioton joukkue.
Illan kolme tähteä
Ykköstähti:
Jaromir Jagr, Florida Panthers
NHL-uran 750. maali, 3 laukausta, 19:55.
Kakkostähti:
Eric Staal, Minnesota Wild
2+0=2, viisi laukausta, +2, 18:10.
Kolmostähti:
Noah Hanifin
0+3=3, 15:16.
- Kun ollaan vieraskiertueella, on keksittävä keinoja voittaa. Meidän oli jo aikakin voittaa, se on selvä.
- Valmentaja Randy Carlyle Anaheim Ducksin otettua ensimmäinen voitto neljän tappion jälkeen.
- Hän voi hyvin. Menetti vain pienen palan korvastaan.
- Washington Capitalsin valmentaja Barry Trotz, Daniel Winnikin saatua laukauksen korvaansa.
- He eivät ole sama Oilers kuin kolmen viime vuoden aikana. He ovat selvästi tehneet hyviä hankintoja joukkueeseen.
- St. Louis Bluesin maalivahti Jake Allen.
- Minä en tee "johntortorelleja".
- Montreal Canadiensin valmentaja Michel Therrien, kun median edustajan kännykkä alkoi soida lehdistötilaisuudessa.
Poimintoja perjantain otteluista
Vain kolme ottelua vuorossa perjantaina. Chicago Blackhawks matkustaa vielä ilman voittoa olevan Columbus Blue Jacketsin vieraaksi. Torstaina Montrealissa pelannut Arizona Coyotes pelaa Brooklynissa New York Islandersia vastaan. Detroit Red Wings isännöi Nashville Predatorsia.