Sebastian-Aho3

Carolina Hurricanesin tulokas Sebastian Aho avasi maalitilinsä NHL:ssä komeasti kahdella osumalla, ja sen lisäksi hän kirjautti yhden syöttöpisteen. Ketjukaveri Teuvo Teräväinen teki maalin ja sai kolme syöttöpistettä.
Columbus Blue Jacketsin Markus Nutivaara teki hänkin ensimmäisen maalinsa NHL:ssä. Minnesota Wildin Mikael Granlund puolestaan iski kauden kolmannen maalinsa.

Wildin Mikko Koivu, San Jose Sharksin Joonas Donskoi ja St. Louis Bluesin Jori Lehterä saivat syöttöpisteen.
Illan ottelut ja suomalaiset:
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 5-0
Canadiens johti ensimmäisen erän jälkeen jo 3-0, iski toisessa erässä vielä kaksi maalia lisää ja otti kymmenennen peräkkäisen kotivoittonsa. Canadiens on nyt aloittanut kauden kotona paremmin kuin kertaakaan sitten vuoden 1953, kun joukkue otti kauden alussa yhdeksän peräkkäistä kotivoittoa.

Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks 1-3
Sharks karkasi 3-0 -johtoon toisen erän puolivälissä Marc-Edouard Vlasicin maalilla, johon Joonas Donskoi sai syöttöpisteen. Lightning pystyi vastaamaan vain yhdellä maalilla, kun Anton Strålman iski kauden ensimmäisen osumansa päätöserän kuudennella minuutilla.

sharks_102516

Lightningin Valtteri Filppula jäi ilman tehopisteitä.
Florida Panthers - New York Islanders 3-2 ja
Panthersin Denis Malgin ratkaisi ottelun, kun jatkoaikaa oli pelattu runsaat neljä minuuttia.

Aleksander Barkov sai syöttöpisteen Jonathan Marchessaultin maaliin, joka tasoitti tilanteeksi 2-2 neljätoista sekuntia ennen ottelun loppua. Jussi Jokinen ei saanut tehopisteitä.
New Jersey Devils - Buffalo Sabres 4-2
Devils otti neljännen peräkkäisen voittonsa, kun Sabres kaatui kotona. Edellisen kerran joukkueella oli neljän ottelun voittoputki tämän vuoden tammikuun puolivälissä.

palmieri-GettyImages-622874390

Sabresin Rasmus Ristolainen jäi ilman tehopisteitä.
Philadelphia Flyers - Minnesota Wild 3-2
Flyersin Brayden Schenn teki ylivoimalla voittomaalin, kun kolmatta erä oli pelattu vajaat yhdeksän minuuttia.

Wildin Mikael Granlund iski kauden kolmannen maalinsa Mikko Koivun syötöstä, kun toista erää oli pelattu runsaat yksitoista minuuttia. Erik Haula jäi ilman tehopisteitä.
Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs 4-1
Penguins-kapteenin Sidney Crosbyn ja Maple Leafsin tulokkaan Auston Matthewsin kohtaaminen päättyi Crosbyn eduksi. Matthews jäi ilman tehopisteitä, mutta Crosby syötti ensin Bryan Rustin maalin kolmannen erän alkupuolella ja viimeisteli loppunumerot erän puolivälissä. Crosbylla on nyt yhteensä kymmenen maalia.

Maple Leafsin Fredrik Andersen piti joukkueensa tappionumerot kohtuullisina, sillä hän torjui 45 kertaa.
Penguinsin Olli Määttä ja Maple Leafsin Leo Komarov eivät saaneet tehopisteitä.
Carolina Hurricanes - Washington Capitals 5-1
Hurricanesin suomalaiset olivat vauhdissa, sillä tulokas Sebastian Aholla oli kolmen pisteen (2+1) ja Teuvo Teräväisellä neljän pisteen (1+3) ilta. Aho teki kauden ensimmäisen maalinsa ja syötti Teräväisen maalin avauserässä sekä viimeisteli loppunumerot, kun ottelua oli jäljellä vajaat neljä minuuttia.

Aholla on nyt yhteensä kaksi maalia sekä seitsemän syöttöpistettä, ja hän johtaa joukkueen syöttöpörssiä. Teräväisellä on neljä maalia ja neljä syöttöpistettä.
Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues 8-4
Blue Jacketsin Markus Nutivaara teki kauden ensimmäisen maalinsa, Sam Gagner iski kahdesti ja Cam Atkinson sai neljä syöttöpistettä joukkueen maalijuhlissa.

Blues vs. Blue Jackets

Bluesin Jori Lehterä sai syöttöpisteen Robby Fabbrin ylivoimamaaliin toisen erän lopulla, mutta Petteri Lindbohm jäi ilman tehopisteitä.
Arizona Coyotes - Boston Bruins 1-2
Tuukka Rask oli varmana Bruinsin maalilla. Hän torjui 30 kertaa ja on nyt voittanut yhdeksän viimeisestä kymmenestä startistaan.

RaskBruinsYotes

Nashville Predators - Anaheim Ducks 5-0
Predatorsin Pekka Rinne torjui 27 kertaa ja nollasi Ducksin. James Neal teki Predatorsin maaleista kaksi.

postgame_mediawall_111216atNSH

Calgary Flames - New York Rangers 1-4
Näytti jo siltä, että Rangersin Henrik Lundqvist saattaa nollata Flamesin. Mutta sitten Flames sai ylivoimatilanteen, ja Micheal Ferland upotti kiekon Lundqvistin selän taakse, kun ottelua oli jäljellä runsaat kahdeksan minuuttia.