vegasfi530

Kolmannessa erässä hukattu mahdollisuus jäi kaivelemaan Vegas Golden Knightsia Stanley Cup -finaalisarjan toisessa ottelussa. Vegasilla oli alla voitto sarjan avausottelusta, mutta toinen kotiottelu kääntyi Washington Capitalsin eduksi lukemin 3-2.

Golden Knightsin pukukopissa turhauduttiin erityisesti kolmannessa erässä tuhlattuun kahden miehen ylivoimaan. Washingtonin peräkkäiset rangaistukset johtoasemassa avasivat Vegasille täydellisen mahdollisuuden nousta tasoihin ja alkaa kääntää ottelua edukseen, mutta tulos oli vaatimaton.

• Saimme aikaiseksi joitakin tilanteita, mutta emme todellakaan tarpeeksi. Viidellä kolmea vastaan on pakko pystyä luottamaan siihen, että maali syntyy, mutta emme pystyneet pelaamaan oikeita kuvioita. Washington toki teki hyvää työtä, mutta kahden miehen ylivoimalla on pakko olla parempi, jotta saisimme enemmän laatupaikkoja. Luultavasti onnistuminen sillä ylivoimalla olisi voinut muuttaa paljon, Golden Knightsin päävalmentaja Gerad Gallant myönsi.
    Vegasin kaksi ylivoimaa olivat kolmannen erän ainoat erikoistilanteet. Niiden myötä Washington pelasi alivoimaisena yhdessä putkessa lähes kolmen minuutin ajan, josta yli minuutin kahden miehen vajauksella. Kotijoukkue sai aikaan kuitenkin vain yhden ainokaisen laukauksen.
    - Pudotuspeleissä nämä pitäisi hyödyntää. Kahden miehen ylivoimat ovat harvinaisia, ja niillä on pakko luoda tilanteita maalintekoon. Aina siinä ei onnistuta, mutta silloin pitäisi pystyä kääntämään pelin virtaus omaksi eduksi ja valmistella joukkue erän loppua varten, sanoi Vegasin puolustaja Nate Schmidt.
    Viimeisimmät uutiset NHL:n pudotuspeleistä kertoo Twitterissä [@NHL\_fi]
    Erikoistilanteet olivat keskiviikon kuuma puheenaihe, sillä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa ylivoimillaan kertaalleen. Aleksandr Ovetshkin kasvatti Capitalsin johdon kahteen maaliin toisen erän alkupuoliskolla vieraiden ensimmäisellä ylivoimalla vain 25 sekunnin jälkeen. Vegas kavensi erän loppuminuuteilla, kun puolustaja Shea Theodore laukoi limpun nuottaan. Jälkimmäinen jäi kuitenkin ottelun viimeiseksi maaliksi.
    - Washingtonin ylivoima on selvästikin hyvä. He ovat vaarallisia, heillä on paljon aseita ja paljon taitoa maalin ympärillä, joten tilanteita syntyy väistämättä. Kunpa olisin pystynyt katkaisemaan sen poikittaissyötön Ovetshkinille, Golden Knightsin maalivahti Marc-André Fleury joutui toteamaan.

Golden Knightsin ylivoimapeli on pudotuspeleissä ollut alempaa keskitasoa. Ritarit ovat onnistuneet 17 ottelussaan ylivoimamaalin teossa 11 kertaa ylivoimaprosentilla 19,3. Capitalsille kyse on ollut toisen luokan aseesta, sillä sen vahva ylivoimaprosentti 29 on pudotuspelien toiseksi paras, vaikka tilastoa johtava Boston Bruins pelasi vain 12 ottelua.
Siinä missä Vegasin ylivoimatehokkuus on siis pysynyt suurin piirtein samalla tasolla kuin runkosarjassakin, Washington on löytänyt pudotuspeleissä yhden vaihteen lisää ja parantanut tilastojaan.

Ovetshkinin osuma syntyi keskiviikon ottelussa ensimmäisellä Capitalsin vain kahdesta ylivoimasta, joista toinen katkesi puolentoista minuutin kohdalla sen omaan rangaistukseen. Vegas puolestaan sai pelata toisessa finaalissa ylivoimaa viisi kertaa.
- Kahden pelaajan ylivoimalla olisi pitänyt tehdä maali. Jokainen ylivoima on kovan työn takana ja kiekko on saatava reppuun oikeaan aikaan. Toisessa erässä saimme sitä kautta tärkeän maalin, mutta kolmannen erän erikoistilanteemme ei ollut riittävän hyvä, Golden Knightsin ykkösketjun hyökkääjä Jonathan Marchessault sanoi.
Lisää aiheesta: [Washington Capitals tasoitti finaalisarjan\]
Golden Knights on kuitenkin pystynyt tekemään ylivoimamaalin kolmesta viimeisimmästä ottelustaan kahdessa ja molemmissa kohtaamisissa Capitalsin kanssa. Siitä voi yrittää ammentaa rohkaisua jatkoa ajatellen, kun sarja siirtyy seuraavaksi itärannikolle.
Finaalisarjan kolmas ottelu pelataan Washingtonissa lauantaina.