FINPrime

Chicago Blackhawks otti Läntisen konferenssin kärkitaistelun kannalta erittäin tärkeät pisteet. Minnesota Wild olisi voitolla karannut jo viiden pisteen päähän, mutta Blackhawksin voittaessa ero kaventui yhteen pisteeseen.

Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 4-2
Kahden tappiollisen ottelun jälkeen Blackhawks nappasi voiton oikeaan aikaan. Wildin peli puolestaan tökkii juuri runkosarjan ratkaisun hetkillä, ja joukkue on hävinnyt kymmenestä viimeisestä ottelustaan peräti viisi. Blackhawks aloitti ottelun terävästi, kun Patrick Kane ja Artemi Panarin veivät joukkueensa jo alkuminuuteilla 2-0-johtoon. Eric Staal kavensi vielä avauserän aikana, mutta toisessa erässä Trevor van Riemsdyk kasvatti Blackhawksin johdon jälleen kahteen maaliin.
Päätöserän alussa Mikael Granlund kavensi Wildin takaa-ajoaseman jälleen yhteen maaliin, mutta tälläkään kertaa kiri ei riittänyt tasoihin. Marian Hossa viimeisteli loppulukemat erän puolivälin jälkeen. Wildin Mikko Koivu ja Erik Haula jäivät pisteittä.

Detroit Red Wings - New York Rangers 1-4
Puolustaja Ryan McDonagh vastasi Rangersin 1-0 ja 2-1-maaleista iskiessään alkutahdit joukkueensa voitolle. Maalinteossa onnistuivat myös Kevin Hayes ja Derek Stepan. Red Wingsin ainoan teki Frans Nielsen toisen erän alussa. Loukkaantunutta Henrik Lundqvistia tuurannut Antti Raanta torjui Rangersin maalilla 23 kertaa. Red Wingsin Petr Mrazekille kertyi 27 torjuntaa.

Edmonton Oilers - Montreal Canadiens 1-4
Oilers johti puolitoista erää Milan Lucicin maalilla, mutta Canadiensin kolmannen erän loppupuolen tehohetki nosti joukkueen karkumatkalle. Paul Byron ja Max Pacioretty iskivät maalit reilun minuutin välein. Kumpikin pääsi maalintekoon vielä toistamiseen, kun ensin Byron maalasi ja sitten Pacioretty viimeisteli illan toisen osumansa tyhjään maaliin. Artturi Lehkonen pelasi Canadiensin hyökkäyksessä 15.06 ja Iiro Pakarinen Oilersin hyökkäyksessä 7.37. Kumpikaan ei saalistanut pisteitä.

Anaheim Ducks - Washington Capitals 5-2
Ducks aiheutti Itäisen konferenssin kärkijoukkue Capitalsille neljännen peräkkäisen tappion. Ottelun kaksi ensimmäistä maalia toisessa erässä tehnyt Corey Perry oli Ducksin ykköstykki, kun joukkue varmisti päävalmentajalleen Randy Carlylelle tämän NHL-uran 400. voiton valmentajana. Sami Vatanen pelasi Ducksin alakerrassa 21.53 ollen joukkueensa peliaikatilaston kakkonen. Pisteiden makuun hän ei kuitenkaan päässyt. Ducksille sarjapisteet tekivät hyvää, ja joukkue nousi Läntisessä konferenssissa neljänneksi.

San Jose Sharks - Dallas Stars 5-1
Lännen sarjataulukon kärki tiivistyi myös kolmantena olevan Sharksin voiton myötä. Hailauma on enää kolmen pisteen päässä kärkijoukkue Wildistä, ja joukkueiden välissä on Blackhawks. Sunnuntain kierroksella Sharks löylytti Starsia, jonka mahdollisuus päästä pudotuspeleihin kävi entistäkin ohuemmaksi. Voittajan tehomiehet olivat Joe Pavelski (2+0), Logan Couture (0+2) ja Paul Martin (0+2). Sharksin Joonas Donskoi ja Starsin Esa Lindell jäivät pisteittä, ja kummankin plus-miinuslukema oli -1. Stars vaihtoi toisen erän alkupuolella Kari Lehtosen (5 torjuntaa) Antti Niemeen (16 torjuntaa). Stars oli tuolloin tappiolla 1-3.

Omin sanoin:
Minnesota Wild vaihtoi jo kahden takaiskumaalin jälkeen maalivahti Devan Dubnykin (0 torjuntaa) Darcy Kuemperiin (18 torjuntaa). Chicago Blackhawksin Corey Crawford (42 torjuntaa) oli loistavassa vireessä:
- Seuraat maalivahdin otteita 68 ottelun ajan ja opit tuntemaan hänen piirteitään ja trendejään. Hän (Dubnyk) ei näyttänyt siltä, että haluaisi ottaa seuraavankaan kiekon, Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau perusteli vaihtoa NHL.comin Brian Hedgerin haastattelussa.
Paul Byron teki Montreal Canadiensille 1-1-tasoituksen, ja heti perään Max Pacioretty vei joukkueen johtoon:
- Roikuimme mukana, meillä oli paljon tasoitusmahdollisuuksia, ja sitten Byron murtautui tekemään maalin saaden meidät liikkeelle. Saimme siitä paljon energiaa, Pacioretty kertoi NHL.comin Derek Van Diestille.
Poimintoja maanantain otteluista:
Maanantaina NHL:ssä pelataan kahdeksan ottelun kierros. Antti Raannan New York Rangers jatkaa pelejään Tampa Bay Lightningia vastaan, ja suomalaismaalivahtien joukkueista tositoimissa ovat myös Joonas Korpisalon Columbus Blue Jackets, Pekka Rinteen sekä Juuse Saroksen Nashville Predators ja Tuukka Raskin Boston Bruins. Blue Jackets kohtaa Philadelphia Flyersin, Predators Winnipeg Jetsin ja Bruins Vancouver Canucksin.