Washington Capitals vei myös Itäisen konferenssin finaalisarjan toisen ottelun nimiinsä ja näytti, etteivät puheet Stanley Cupin voitosta ole joukkueen kohdalla tuulesta temmattuja. Tampa Bay Lightning jäi kotonaan täysin vaille mahdollisuuksia, eivätkä loppulukemat 6-2 jättäneet mitään epäselvyyttä paremmasta joukkueesta.

Lightning tuli toiseen otteluun kuitenkin hyvällä jalalla. Joukkue oli tajunnut sarjan avausottelussa, ettei vuosi toisensa jälkeen playoffien toiselle kierrokselle jäänyt Capitals ole ryhmänä mikään heittopussi.
Vieraiden kovaotteinen laitahyökkääjä Tom Wilson (1+1) vei todellisella pikamaalilla joukkueensa johtoon, kun avauserää oli ehditty pelata vasta puoli minuuttia. Wilson ohjasi taitavasti puolustaja Matt Niskasen laukauksen ohi Lightningin maalivahti Andrei Vasilevskin.
Lightning käänsi kuitenkin tilanteen erän aikana, kun Capitals sortui jäähyilyyn. Ensiksi Brayden Point (1+1) pääsi Steven Stamkosin (1+1) laukauksen paluukiekkoon kiinni ja siirsi sen ohi Brayden Holtbyn. Erän puolivälissä kapteeni Stamkos vei niin ikään ylivoimalla isännät 2-1 johtoon.
Mutta kahdessa viimeisessä erässä Capitals otti homman haltuun. Devante Smith-Pelly iski vieraat tasoihin tehokkaan ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Toisen erän viime minuuteilla osuivat vielä Lars Eller (1+2) sekä Jevgeni Kuznetsov (1+2).
Capitals jatkoi murhaavalla tehokkuudella myös päätöserässä. Kapteeni Aleksandr Ovetshkin (1+1) lisäsi johtoa erän alussa, ja Brett Connolly tyylitteli isäntien kannalta rumat loppulukemat.
- Ykkösmiehemme kantoivat joukkuetta hienosti. Pelasimme niillä aseilla, joilla olemme tottuneet pelaamaan jo monta vuotta. Olemme sisäistäneet, että meidän on pelattava entistä nopeammin pärjätäksemme. Peli ei saa mennä turhan monimutkaiseksi, vaan on pystyttävä pelaamaan kiekolla yksinkertaisesti, Capitalsin päävalmentaja Barry Trotz analysoi.
Vieraiden tiivis viisikkopuolustaminen oli myös toisessa ottelussa myrkkyä Lightningille, joka sortui lopussa varsin alokasmaisiin virheisiin. Lisäksi Vasilevski ei näyttänyt maalillaan kovinkaan vakuuttavalta. Lightningin päävalmentaja Jon Cooperilla riittää kuitenkin luottoa venäläisvahtiin jatkossakin.
- Maalivahdin vaihto ei ole tässä tilanteessa ajankohtaista. Pelasimme joukkueena heikon ottelun. Meidän täytyy saada ensiksi viisikkopelaamisemme kuntoon ennen kuin alamme miettiä hänen (Vasilevski) tilannettaan, Cooper kertoi.
Lightning on nyt tukalassa tilanteessa. Hyvän hengen päälle saanut Capitals johtaa konferenssifinaalisarjaa voitoin 2-0, eikä Tampan nousu ole todellakaan helppo, kun sarjan kaksi seuraavaa kamppailua pelataan Washingtonissa.
- Tulimme otteluun mielestäni paremmalla tunteella kuin viimeksi, mutta päästimme otteen luisumaan käsistämme kamppailun edetessä. Meidän täytyy nyt koota rivimme uudestaan ja kaivaa vahvuutemme esiin, Stamkos kertoi.
Idän konferenssifinaalisarjan kolmas ottelu pelataan Washingtonissa tiistaina.