BOS-CGY

SHENZHEN, Kiina -- Boston Bruins voitti Calgary Flamesin voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 4-3, kun ensimmäinen 2018 O.R.G. NHL China Games -ottelu pelattiin lauantaina Kiinan Shenzenin Universiade Sports Centerissä.

Bruinsin Jake DeBrusk veivasi ottelun ratkaisumaalin voittolaukauskilpailun neljännellä kierroksella. Bostonin pelaajista maalinteossa onnistui myös Brad Marchand, mutta Calgaryn miehistöstä verkon sai heilumaan vain Matthew Tkachuk.
Trent Frederic, Ryan Donato ja John Moore veivät Bostonin avauserässä jo 3-0 johtoon. Flamesin maalivahti Jon Gillies sai kaivaa kiekon selkänsä takaa kolmesti vajaan kahden minuutin sisällä (Frederic 13.42, Donato 15.01 ja Moore 15.37). Kaikki maalit lauottiin vasemmanpuoleiselta B-pisteeltä.
Calgaryn kapteeni Mark Giordano osui kahdesti. Sean Monahan oli sitä ennen avannut Flamesin maalitilin ensimmäisen erän viimeisellä sekunnilla. Ensin Giordano laittoi laatan pussiin, kun kolmatta erää oli ehditty pelata vain 21 sekuntia, ja sitten hän iski pelin tasoihin kahden miehen ylivoimalla päätöserässä ajassa 19.13.
Bruinsin maalilla aloitti Jaroslav Halak, mutta Tuukka Rask luisteli hänen tilalleen, kun päätöserää oli jäljellä 12.31. Halakin vaihtoon oli syynä varusteisiin liittyvä ongelma. Hän palasi kaukaloon kuusi minuuttia myöhemmin ja vartoi Bostonin veräjää ottelun loppuun saakka.
Kyseessä oli molempien joukkueiden ensimmäinen harjoitusottelu tällä kaudella. Bruins ja Flames kohtaavat uudelleen keskiviikkona, jolloin pelipaikkana on Pekingin Cadillac Arena.