Pastrnak326

NHL-viikko huipentui odotettuun kamppailuun, jossa iskivät yhteen runkosarjan kaksi parasta joukkuetta: Carolina Hurricanes ja Boston Bruins. Eurooppalaispelaajat Sebastian Aho ja David Pastrnak nousivat jättiläisten kohtaamisessa framille.

Bruins kaatoi Hurricanesin kärkiottelussa maalein 4-3. Ratkaisu syntyi voittolaukauskilpailussa.
Vierasjoukkue Boston johti ottelua jo kahdella maalilla, mutta Hurricanes pakotti kamppailun jatkoajalle. Carolinan tasoitusosumasta tilanteeseen 3-3 vastasi Aho. Hyökkääjä on viimeistellyt viiteen viime otteluun kaikkiaan kuusi maalia.
Hyökkäystehoille on tilausta, sillä potentiaaliset tehopelaajat Max Pacioretty ja Andrei Svetshnikov ovat sairaslistalla. Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour tiedostaa suomalaishyökkääjän merkityksen kevään ratkaisuotteluiden lähestyessä.

CAR-BOS: Pastrnak tekee illan toisensa ylivoimalla

• Kaikki ymmärtävät, että hänen (Ahon) on noustava esiin. Hän on paras pelaajamme. Kaikki ei ole hänen harteillaan, mutta tuollaista panosta tarvitaan, sanoi Brind'Amour.
    - Kaikkein ylpein olen siitä, miten joukkue pitää pintansa koko ajan. Pelaamme omaa peliämme tilanteesta riippumatta. Ei ole väliä, olemmeko johdossa vai joudummeko vaikeisiin tilanteisiin. Tämä ei ollut paras mahdollinen ottelu meiltä, mutta kolmannessa erässä olimme vauhdissa. Loppujen lopuksi yksi piste oli hyvä juttu, Brind'Amour paketoi.
    Carolinan hyökkääjät Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi jäivät tehopisteittä. Edmonton Oilersista hankittu Jesse Puljujärvi on esiintynyt Hurricanes-nutussa kahdeksan kertaa, mutta sunnuntaina hän ei ollut pelaavassa kokoonpanossa.
    Pastrnak ensimmäisen kerran 50 maaliin
    Ottelun avausmaali oli juhlava, sillä Bruinsin David Pastrnak sai 50 täysosumaa täyteen ensimmäisen kerran urallaan. Esityön ajassa 4.43 syntyneeseen maaliin tekivät puolustajat Charlie McAvoy ja Dmitri Orlov. Jack Drury tasoitti toisessa erässä, mutta ennen ottelun puoliväliä koitti vielä Pastrnakin vuoro. Tshekki viimeisteli illan toisensa Pavel Zachan ja McAvoyn syötöistä.
    Pastrnak puhkaisi paitsi kausikohtaisen 50 maalin rajan myös 600 tehopisteen (291+310=601) rajan urallaan. Hän on pelannut 583 ottelua. Vastaaviin lukuihin Bruinsin pitkässä ja maineikkaassa historiassa ovat päässeet nopeammin vain legendat Bobby Orr (461 ottelua) ja Ray Bourque (569).
    - Aika spesiaali juttu, ja vielä paremmalta se tuntuu, kun voitimme. Koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu. Paljon piti pelata, jotta pääsin tähän pisteeseen. Siisti juttu, joka on hienoa saada jakaa joukkuetovereiden kanssa, Pastrnak tunnelmoi.

Parhaalla kokoonpanolla ei ollut liikkeellä vierasjoukkuekaan, sillä luottohyökkääjät Patrice Bergeron ja Brad Marchand olivat sivussa. Bruinsin päävalmentaja Jim Montgomery iloitsikin Pastrnakin esityksestä erityisesti.
- Kun Bergeron ja Marchand olivat kotona, Pastrnakin johtajantaidot nousivat esiin. Mielestäni hän otti joukkueen reppuselkään ja teki oikeita asioita joka puolella kaukaloa, kuvaili Montgomery.
Ennen toista taukosummeria osui vielä Bruinsin Jakub Lauko, joten 40 minuutin jälkeen Boston johti 3-1.
Hurricanesin loppukiri alkoi tuottaa tulosta nopeasti. Kolmas erä oli edennyt vain runsaat puolitoista minuuttia, kun puolustaja Brady Skjei yllätti Bruins-maalivahti Jeremy Swaymanin. Ahon tekemä 3-3-tasoitus näki päivänvalon ajassa 43.44. Jordan Martinook ja Brett Pesce petasivat paikan, ja suomalaishyökkääjä ohjasi kiekon Swaymanin selän taakse.
Maalittoman jatkoajan jälkeen lähdettiin voittolaukauskilpailuun. Teräväinen ja Brent Burns eivät onnistuneet Hurricanesille. Charlie Coyle ja Jake DeBrusk pystyivät sen sijaan ohittamaan Carolinan maalia vartioineen Frederik Andersenin, joten kahden sarjapisteen potti matkasi Bostoniin.
Pudotuspelien asetelmia haetaan jo
Loisteliasta kautta pelaava Bruins (57-11-5, 119 pistettä) on jo varmistanut Atlantic-divisioonan voiton. Bruins on toistaiseksi myös koko liigan ykkönen; Hurricanes (47-16-9, 103 pistettä) johtaa Metropolitan-divisioonaa, joten sunnuntaina saatettiin nähdä jopa Itäisen konferenssin finaalin ennakkonäytös.

CAR-BOS: Aho menestyy ahtaassa tilassa ja tasoittaa

Hurricanesin puolustaja Skjei tiedostaa asetelman.
- Bruins on liigan paras joukkue tällä hetkellä, joten kirimme oli hyvä. Olisimme tietysti halunneet kaksi pistettä. Meidän pitäisi pelata täydet 60 minuuttia niin kuin pelasimme kolmannessa erässä, näki Skjei.
- Raskasta on ollut, eikä helpotusta ole luvassa. Olemme pelanneet viime aikoina hyvin. Nyt pitää päästä playoff-tunnelmaan ja alkaa pelata playoff-tyylistä jääkiekkoa. On tullut sellaisia hetkiä, joista voimme ottaa oppia, mutta enimmäkseen olemme pelanneet varsin hyvin, puolustaja arvioi.
Hurricanes saa seuraavaksi vieraakseen Itäisen konferenssin hallitsevan mestarin Tampa Bay Lightningin. Bruinsia odottavat maaliskuun puolella vielä kotiottelut Nashville Predatorsia ja Columbus Blue Jacketsia vastaan.