Bruins voitti maalein 3-0 ja eteni idän finaaleihin

Tuukka Rask pysäytti 39 kiekkoa ja pelasi nollapelin, kun Boston Bruins kaatoi Columbus Blue Jacketsin toisen kierroksen pudotuspelisarjan kuudennessa ottelussa maalein 3-0. Samalla Bruins eteni Itäisen konferenssin finaaleihin, joissa vastaan luistelee Carolina Hurricanes.

• Tuukka oli jälleen uskomaton. Toistan nyt itseäni, mutta näissä peleissä maalivahdin täytyy onnistua, ja hän teki niin, kehui Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy.
    - Minä yritän torjua kiekkoja, ja kaverit yrittävät blokata ne. Halusimme tehdä tänään oikeita ratkaisuja puolustus- ja hyökkäyspäässä. Pelasimme tänään toisillemme, ja tämä oli mahtava joukkueen voitto, kehui Rask.
    [Lue ottelusarjan BOS-CBJ kaikki jutut täältä]
    Blue Jackets oli ottelussa jopa niskan päällä, mutta Raskin torjunnat ja Bruinsin tehokkuus maalipaikoissa käänsivät vaakakupin vieraille.
    - Tämä on todella raskasta, koska olemme kokeneet paljon tämän kauden aikana. Tietysti myös se on vaikeaa, kun tiedämme, että kesän aikana tulee tapahtumaan paljon muutoksia. Meillä oli erinomainen henki pukukopissa ja jäällä, joten tämä syö todellakin miestä, harmitteli Blue Jacketsin puolustaja Seth Jones.
    Avauserän ainoa tilastomerkintä oli sinitakkien Pierre-Luc Dubois'n jäähy, joten erätauolle lähdettiin maalittomasta tilanteesta. Toisessa erässä Bruins tarjosi kotijoukkueelle mahdollisuuksia avausmaaliin, kun vieraat kuluttivat jäähypenkkiä kolmeen otteeseen. Erän ainoasta maalista vastasi kuitenkin David Krejci, joka vei Bruinsin 1-0 johtoon ajassa 32.13.
    Blue Jackets sai kolmannen erän alussa hyvän mahdollisuuden lyödä peli tasoihin, kun Bruins jäähyili jälleen. Isännät eivät kuitenkaan saaneet kiekkoa hurjavireisen Raskin ohi.

CBJ-BOS: Rask estää Dubois'n yrityksen

• Meillä oli alivoimaa kolmannessa erässä, mutta puolustimme todella laadukkaasti. Minun työni helpottuu aina kun en joudu huolehtimaan kakkoskiekoista, sanoi Rask.
    Jos et tee, kaveri kyllä tekee. Bruins iski alivoimansa jälkeen ottelun pakettiin, kun ensiksi Marcus Johansson vei bostonilaiset 2-0 johtoon Charlie Coylen sekä Danten Heinenin syötöistä ja sitten David Backes lisäsi Bruinsin johdon jo kolmeen maaliin minuutti ja 41 sekuntia edellisen osuman jälkeen.
    Siitä Columbus ei enää toipunut. Bruins ja Rask kestivät isäntien loppurynnistyksen ja nappasivat sarjan neljännen voiton.
    Blue Jacketsin Markus Hännikäinen teki ottelussa pudotuspelidebyyttinsä. Hän pelasi vain neljä minuuttia, taklasi neljä kertaa ja laukoi Raskia kohti kahdesti. Hyökkääjän plus-miinuslukemaksi jäi -1.
    Bruins jatkaa pudotuspelejään kotikaukalossa, sillä Hurricanes-sarjan kaksi ensimmäistä ottelua pelataan Bostonissa.