Blue Jackets kiri avausvoittoon Lightningista

Columbus Blue Jackets käynnisti pudotuspelit todellisella jättiyllätyksellä ja taisteli Tampa Bay Lightningista 4-3 vierasvoiton ensimmäisen kierroksen avausottelussa.

Runkosarjan ylivoimaisesti voittanut Tampa aloitti ottelun hyvin, kun joukkue karkasi jo neljän minuutin pelin jälkeen johtoon Alexander Killornin alivoimaosumalla. Kotijoukkue väänsi sinitakit melkoiseen siltaan, kun Anthony Cirelli ja Yanni Gourde lisäsivät avauserän osumillaan johdon jo kolmeen maaliin.
John Tortorellan komentamat sinitakit eivät tästä kuitenkaan hätkähtäneet. Kapteeni Nick Foligno loi uskoa omiinsa ja avasi joukkueen maalihanat ottelun toisessa erässä.

TBL-CBJ: Jones onnistuu maalinteossa ylivoimalla

• Tiesimme, että siinä tilanteessa täytyi vain rauhoittua ja vetää henkeä. Se ratkaisi loppujen lopuksi kaiken, totesi Blue Jacketsin maalivahti Sergei Bobrovski, jolle kertyi ottelussa 26 torjuntaa.
    Folignon maalista selvästi puhtia saanut Blue Jackets iski päätöserässä melkoisen kirivaihteen silmään, kun ensiksi David Savard ja Josh Anderson toivat vierasjoukkueen tasoihin ja sen jälkeen Seth Jones täräytti johtomaalin ylivoimalla. Tampa ei tästä enää toipunut, vaan Columbus piti johtoasemansa loppuun asti ja otti ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan.
    - Johdimme ottelua kolmella maalilla kotonamme. Pudotuspeleissä homman pitäisi olla sillä selvä, mutta opimme tässä samalla läksymme. Tiedämme, mitä meidän pitää parantaa, totesi Lightningin kapteeni Steven Stamkos.
    Jon Cooperin valmentama Lightning lähti pudotuspelien avauskierrokselle selvänä ennakkosuosikkina, mutta Blue Jackets osoitti heti sarjan ensimmäisessä pelissä, että runkosarjan voittaja ei voi ottaa mitään itsestäänselvyytenä.
    - Halusimme jyrätä heidät heti alusta lähtien, emmekä vain rakentaneet johtoa ja nollanneet heitä sen jälkeen. Meidän pitää jatkossa keskittyä vain voittamiseen, harmitteli Tampan päävalmentaja Cooper.
    Ottelun suomalaisista Markus Nutivaara sai hyvin vastuuta sinitakkien takalinjoilla. Puolustaja jäi ottelussa tehopisteittä, mutta kellotti minuutit 20.15, laukoi kerran vastustajan maalia kohti ja merkkautti tililleen myös yhden taklauksen.
    [Lue ottelusarjan TBL-CBJ kaikki jutut täältä]
    Tampan konkaripuolustaja Ryan McDonagh tiedosti ottelun jälkeen, että joukkueen täytyy parantaa otteitaan tulevissa koitoksissa.
    - Olemme täysin tietoisia siitä, kuinka meidän täytyy pelata menestyksen eteen. Emme tehneet sitä tänään toisessa tai kolmannessa erässä.