perry2-051917

Anaheim Ducks sai monia haluamiaan asioita NHL:n Läntisen konferenssin finaalisarjan neljännestä ottelusta torstaina. Tärkein oli luonnollisesti voitto. Anaheim kukisti Nashville Predatorsin vieraissa tähtilaituri Corey Perryn jatkoaikamaalilla 3-2 ja tasoitti voitot 2-2:een.
Anaheim sai hyvän alun ottelulle, onnistui murtamaan Nashvillen kotitaian, palautti tunteen ja energian peliinsä, painoi enemmän maalille ja koki vastoinkäymisiä. Tiedä sitten halusiko Ducks noita vastoinkäymisiä, mutta eipä joukkue ilman niitä tunnu osaavan pelata.

Ottelun alku oli parempi kuin Anaheim osasi edes odottaa. Ducks vei ensimmäisen erän laukaukset nimiinsä peräti 14-2.

• Se yksi asia, jonka halusimme, oli vahva alku. Saimme sen huutomerkin kera, Carlyle aloitti lehdistötilaisuutensa.
    Nashville oli voittanut tämän playoff-kevään kaikki kuusi kotiotteluaan ja viime vuosi mukaan lukien 10 kotipeliä peräkkäin. Nyt Anaheim sai varastettua kotiedun takaisin.
    - Jäimme mielestämme taisteluissa kakkoseksi edellisessä ottelussa, joten tuntuu hyvältä hoitaa homma ja ottaa voitto toisesta vieraspelistä, Anaheimin hyökkääjä Andrew Cogliano iloitsi Canadian Press -uutistoimistolle.
    Carlyle totesi tiistain tappion jälkeen, että Anaheimilta oli loppunut virta. Ducksin pelissä ei ollut myöskään ollut tarvittavaa tunnetta. Siihen kehitettiin tarvittavat lääkkeet keskiviikkona.
    - Jätimme kaukalon taaksemme ja lähdimme muualle. Pelasimme vähän biljardia, heitimme tikkaa ja vain rentouduimme. Se oli hieno iltapäivä kaikille. Se oli juuri sitä, mitä tarvitsimme. Halusimme unohtaa edellisen ottelun. Tiesimme, että emme pelanneet siinä kovin hyvin, Perry paljasti lehdistötilaisuudessa.
    Nashvillen veräjänvartija Pekka Rinne oli paljon työllistetympi kuin tiistaina. Rinne joutui torjumaan neljännessä ottelussa 34 kertaa. Suomalainen sai lisäksi tehdä enemmän tuttavuutta Ducksin pelaajiin alueensa tuntumassa.

Anaheim oli vielä seitsemän minuuttia ennen loppua edellä 2-0. Tuo johtoasema katosi, mutta Ducksin taistelutahto ei.
- Tiesimme jatkoerään lähdettäessä, että meidän pitää unohtaa kolmas erä ja pelata kuin ensimmäisessä erässä. Muutimme siinä tavallaan momentumin, saimme paikkoja ja meillä kävi lopulta tuuri, Perry selvitti Anaheimin mielialaa.
Yksi NHL:n hienoista playoff-kliseistä on "lyhyt muisti". Yleensä sillä tarkoitetaan tappion nollaamista välipäivinä. Nyt Ducksin piti pyyhkiä muistinsa varttitunnissa kolmannen erän ja jatkoerän välisellä tauolla.
- Mennyttä ei voi muuttaa. Emme voineet vain mököttää pukukopissa. Meidän piti unohtaa se, nollata homma ja yrittää voittaa ottelu, Ducks-sentteri Nate Thompson säesti Perryä seuran verkkosivuilla.
Perry nousi lopulta Anaheimin sankariksi. Tähtilaiturin laidasta lähettämä kiekko meni Nashvillen puolustaja P.K. Subbanin mailasta Rinteen taakse ajassa 70.25.

• Niinhän sitä sanotaan jatkoajasta: heitä kiekkoa maalille, niin koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, Perry kertasi toista klisettä.
    Jatkoaikaosuma merkittiin alunperin Thompsonin nimiin. Hidastus osoitti kuitenkin saman tien, että kiekko meni Subbanin mailasta sisään. Thompson myönsikin heti kaukalohaastattelussa, että se ei ollut hänen maalinsa.
    Perry teki jo kevään pudotuspelien kolmannen voittomaalinsa, jotka kaikki ovat syntyneet jatkoajalla. Kolme jatkoaikamaalia yhden playoff-kevään aikana sivuaa NHL:n ennätystä.
    Tiistaina 32 vuotta täyttänyt Perry on veteraanipelaaja, mutta ei vanha pelaaja. Carlylelle muunlaiset puheet menevät jo ikärasismin puolelle, vaikka NHL tuntuu nykyään muuttuvan yhä enemmän nuorten miesten liigaksi.
    - Hän on 32-vuotias. Ei hän minun normieni mukaan ole vanhempi valtiomies tässä liigassa, koska näen 42-vuotiaita jätkiä ja 37-vuotiaita jätkiä, jotka ovat pelanneet 15-16 vuotta. Heitä pitäisin vanhempina valtiomiehinä, Carlyle määritteli hymyssä suin.
    Anaheimilla on hyvä jatkoaikasaldo kevään pudotuspeleistä. Varmaan lähes joka joukkueelle kelpaisi 80 prosentin (4-1) onnistuminen ylimääräisissä erissä.
    Perry nousi NHL-uransa 36. pudotuspeliosumalla Teemu Selänteen ohi yksin Anaheimin kaikkien aikojen playoff-maalipörssin kakkospaikalle. Kärjessä on Ryan Getzlaf (37).
perry-051917

Yksi asia, mitä Anaheim ei olisi halunnut, oli jäähyt. Ducks otti kolmannessa erässä neljä peräkkäistä kakkosta. Vaikka Nashville ei onnistunut käyttämään edes puolentoista minuutin kahden miehen ylivoimaa hyväkseen, niin varmasti jatkuva alivoima vaikutti siihen, että Anaheim menetti kahden maalin johtoasemansa.
Toki Anaheim olisi halunnut myös Nashvillen Filip Forsbergin kuriin, mutta voiton jälkeen sillä ei ole paljon merkitystä. Ruotsalainen vastasi 2-2 tasoituksesta 35 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Forsberg on heiluttanut verkkoa lännen finaalisarjan jokaisessa neljässä ottelussa.
Sami Vatanen pelasi hyvän ottelun Anaheimin takalinjoilla. Hän oli toisena syöttäjänä Nick Ritchien 2-0 osumassa ja venytti pisteputkensa kolmen ottelun mittaiseksi. Vatanen on saalistanut kaikki kevään playoff-tehopisteensä (1+3) viimeisissä viidessä kamppailussa.
Vatasen parhaat hetket taisivat kuitenkin tulla kolmannessa erässä kahden miehen alivoimalla. Hän teki pari todella tärkeää suoritusta, jotka häiritsivät Nashvillen suunnitelmia.
Ducksin veräjänvartija John Gibson jatkoi vahvoja otteitaan. Tappioon päättyneessä edellisessä ottelussa Anaheimin kirkkaimpana valopilkkuna loistanut Gibson venyi nyt kiekon eteen 32 kertaa.
Anaheim oli tehnyt yhden muutoksen takalinjoilleen. Veteraani Kevin Bieksa oli korvannut tulokaspakki Shea Theodoren. Bieksa oli ollut ensin sivussa loukkaantumisen takia ja joutunut toipumisensa jälkeen istumaan katsomon puolella.
Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran lauantaina Anaheimissa.
- Predators on saanut paljon huomiota siitä, miten he ovat pelanneet. Ja he ovat pelanneet hyvin. Mutta mekin olemme täällä syystä. Tänään panimme vastaan. Nyt tämä on paras kolmesta, Cogliano summasi NHL.comille.