Panik_2

Erik Karlssons fina säsongsinledning fortsätter, Henrik Lundqvist och New York Rangers åkte på sin första förlust och Alex Wennberg hamnade återigen i poängprotokollet.
Här är en summering av nattens 13 matcher i NHL:
Minnesota Wild - Winnipeg Jets 4-3 (0-2, 3-0, 1-1)

Med fyra raka mål, varav tre i den andra perioden säkrade Minnesota Wild segern mot Winnipeg Jets i Xcel Energy Center. Gästerna gick upp till en 0-2-ledning i den första perioden genom mål av Nikolaj Ehlers och Blake Wheeler men när klockan visade 7.25 i den andra perioden hade Wild påbörjat sin upphämtning.
Chris Stewart satte reduceringen 1-2 med en puck som knappt nådde över mållinjen hos Michael Hutchinson. Minuten senare gjorde Matt Dumba 2-2 i powerplay och Wild var i kapp. Eric Staal fullbordade sedan vändningen när han petade in pucken från nära håll på en fin passning från Charlie Coyle.
Svenske Jonas Brodin gjorde sitt första mål för säsongen i den tredje perioden. Brodin hittade en lucka bakom Hutchinson ute från sargkanten och det avgjorde också matchen. Mark Scheifeles andra mål för säsongen som innebar 4-3 kom med 19 sekunder kvar att spela.

Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils 3-2 (0-2, 2-0, 1-0)
Valtteri Filppula gjorde det matchavgörande målet för Tampa Bay Lightning när de tog sin andra raka seger för säsongen. I den tredje perioden fullbordade han Lightnings upphämtning från ett 0-2-underläge från den första perioden. Jason Garrison sköt från blålinjen och Filppula visade prov på god tennisförmåga och styrde in pucken.
Steve Stamkos gjorde sitt första för säsongen och Tampas första mål i matchen efter 7.53 i den andra perioden. Alex Killorn gjorde Tampas tredje mål i matchen.
I New Jersey gjorde Kyle Palmieri och Travis Zajac varsitt mål i den första perioden.
Corey Schneider vaktade buren i Devils (32 räddningar på 34 skott) och Andrei Vasilevskiy fick säsongsdebutera för Lightnings (31 räddningar på 34 skott)

Washington Capitals - New York Islanders 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
Publiken i Verizon Center fick jubla efter att Capitals tagit sin första seger för säsongen. Stor matchhjälte blev 31-årige Daniel Winnik som gjorde båda Capitals mål.
Placerad framför bortamålvakten Thomas Greiss styrde han in skotte från backen John Carlson till 1-0 efter 11.58 i den första perioden.
Ryan Strom kvitterade för Islanders i powerplay minuter senare men i den andra kom nästa mål från Winnik.
Den här gången bröt han sig loss på högerkanten, petade pucken förbi backen Travis Hamonic och fintade bort Greiss innan han la in pucken på målvaktens klubbhandssida.
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 4-1 (3-1, 0-0,1-0)
Toronto var tillbaka på hemmais efter onsdagens premiärförlust i Ottawa. Efter fyra mål i debuten var förväntningarna stora på Auston Matthews men hans hemmadebut slutade poänglös.
Toronto tog däremot sina två första poäng för säsongen. De rivstartade i den första perioden genom mål av Connor Brown, rookien Mitchell Marner, som gjorde sitt första mål i NHL och James van Riemsdyk.
David Pastrnak gjorde sitt tredje för säsongen fram till 3-1 assisterad av John-Michael Liles och Brad Marchand. Efter en mållös tredjeperiod punkterade Milan Michalek matchen med sitt 4-1 mål i den tredje perioden.
Dansken, Frederik Andersen, gjorde 24 räddningar för Toronto och tog också sin första seger sedan flytten från Anaheim Ducks i somras.

Ottawa Senators - Montreal Canadiens 4-3 (2-0, 0-1, 1-2, 0-0, 1-0)
Montreal kom, för andra matchen i rad, till spel utan målvakten Carey Price, som ligger sjuk i influensa. Nye backup-målvakten Al Montoya ersatte.
Första perioden var 6:37 minuter gammal när Ryan Dzingel spräckte Montoyas nolla och med dryga fyra minuter kvar utökade Zach Smith ledningen till 2-0.
Jeff Petry reducerade i mittperioden med ett handledsskott från vänsterkanten i powerplay som letade sig in till vänster om Craig Anderson i Ottawas mål. Sverige-bekante Artturi Lekhonen, som förra året spelade för Frölunda, gjorde sitt första NHL-mål, knappt tre minuter in i slutperioden och kvitterade därmed till 2-2, innan Petry gjorde sitt andra mål för kvällen.
Men Ottawa gav sig inte och trots några svettiga räddningar från Al Montoya kunde Senators kvittera genom Tom Pyatts första mål för klubben. 3-3 efter full tid och en mållös förlängning betydde straffar.
Där drog Ottawa, och Erik Karlsson, det längsta strået.
Florida Panthers - Detroit Red Wings 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)
Panthers' nyförvärv Jonathan Marchessault fortsätter att leverera i sin nya miljö. Ett mål i debuten följde i natt upp med tre poäng när Florida besegrade Detroit.
Marchessault assisterade först till Colton Sceviours 2-0-mål, 10:01 in i matchen. Vincent Trocheck hade öppnat målskyttet redan efter en dryg minuts spel, på en passning från Jussi Jokinen.
Detroit reducerade visserligen till 2-1 genom Darren Helm, på passning från svenske Gustav Nyquist, men mer än så blev det inte för gästerna.
I den tredje perioden jobbade Jaromir Jagr till sig pucken i sarghörnet. Marchessault snappade upp den och hittade en fristående Aleksander Barkov som efter två försök fick in pucken; 3-1. 4-1 gjorde Marchessault själv i tom bur med 1:23 kvar av matchen.

Barkov_2

Pittsburgh Penguins - Anaheim Ducks 3-2 (1-1, 2-1, 0-0)
Penguins fortsätter att gå bra utan Sidney Crosby. I natt kom säsongens andra seger på lika många matcher.
Phil Kessel gjorde det matchavgörande målet 7.58 in i den andra perioden när han hittade en lucka mellan benskydden på Jonathan Bernier. Dessförinnan hade Penguins en 2-1-ledning efter att Ian Cole och Conor Sheary gjort varsitt på för hemmalaget.
Anaheims söker fortfarande säsongens första seger men Cam Fowler och Corey Perry kan åtminstone glädja sig för sina första mål för säsongen. Fowlers betydde kvittering i den första perioden till 1-1 och Perrys betydde 3-2, som också blev slutresultatet.

Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks 2-3 (0-2, 0-0, 1-2)
Ett av förra säsongens bästa bortalag, San Jose, inledde säsongens bortaspel med en seger. Men det var ingen seger som gav några extra stilpoäng enligt tränaren Peter DeBoer:
- En bra men slarvig seger, men den tar vi, sa han efter matchen.
Segern grundlades i den första perioden då Mikkel Bödker och Joel Ward gjorde varsitt mål för Sharks.
Den andra perioden blev mållös men i den tredje gjorde Zach Werenski matchen spännande med sin 2-1-reducering assisterad av bland annat Alex Wennberg efter 3.44
Patrick Marleau säkrade två poäng till Sharks med 34 sekunder kvar av matchen när han satte 1-3 i tom kasse. Josh Anderson putsade till siffrorna med 23 sekunder kvar men två poäng till San Jose Sharks.

20161015_jets_wild_post

St. Louis Blues - New York Rangers 3-2 (2-1,1-1,0-0)
Carter Hutton gjorde 33 räddningar varav 15 i den tredje perioden och tillät inte New York Rangers förstöra hans planer på att ta första segern i Blues-dressen.
Vladimir Tarasenko gjorde sitt tredje mål för säsongen och öppnade målskyttet i matchen efter 1.13 i den första perioden. Ryssen kom fri med Henrik Lundqvist och överlistade honom med ett rappt handledsskott lågt på Lundqvist klubbhandssida.
Chris Kreider kvitterade framspelad av Mika Zibanejad som också skulle skriva in sig i målprotokollet för första gången som Rangers-spelare när han gjorde matchens sista mål 2.58 i den andra perioden.
Mellan Zibanejads poäng gjorde Paul Statsny och Alex Pietrangelo mål för Blues som till slut vann med 3-2.
Henrik Lundqvist räddade 15 av de 18 skott han fick på sig i matchen.

Chicago Blackhawks - Nashville Predators 5-3 (3-1, 0-1, 2-1)
Richard Panik gjorde sitt första NHL-hattrick och såg till att Chicago tog säsongens förta tvåpoängare. Panik gjorde sitt första mål efter 10.19 fram till 3-0 för Blackhawks, sitt andra efter 4-56 i den tredje perioden och sitt tredje efter 18.29 i den sista perioden framspelad av Patrick Kane.
Chicagos övriga mål gjordes av Brent Seabrook och Nick Schmaltz i den första perioden men det var Paniks kväll.
I Nashville gjorde Victor Arvidsson sitt första mål för säsongen framspelad av Mattias Ekholm. Craig Smith och Colin Wilson gjorde också mål för Predators.
Scott Darling gjorde 33 räddningar för Blackhawks i sin första start för säsongen.

OEL ARI-PHI

Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers 4-3 (2-1, 1-1, 0-1, 1-0)
Svenske Oliver Ekman-Larsson gjorde åtta matchvinnande mål förra säsongen, vilket är NHL-rekord för backar. I natt kom säsongens första när Flyers besegrades hemma i Gila River Arena.
Flyers, som kom direkt från segern i Los Angeles, fick se Coyotes' ålderman Shane Doan spräcka nollan i powerplay efter 8:49, men svarade knappa fyra minuter senare genom Michael Raffl. Martin Hanzal gav Coyotes ledningen igen, framspelad av rookiebacken Jakob Chychrun.
Redan efter 17 sekunder av den andra perioden utökade Brad Richardson, framspelad av Jordan Martinook, Coyotes ledning till 3-1. Men Flyers kom tillbaka. Wayne Simmonds reducerade knappt sex minuter senare och i den tredje perioden kvitterade Matt Read, framspelad av Travis Konecny. Rookiebacken har nu gjort tre assist på två matcher.
Under övertiden smög han så fram. Oliver Ekman Larsson tig sig in i slottet och fick pucken från Hanzal. Efter två försök var saken klar.
Ekman-Larssons första matchvinnande mål för säsongen och Arizonas första seger.

Colorado Avalanche - Dallas Stars 6-5 (2-2, 3-2, 1-1)
Jared Bednars första NHL-match blev en seger när Colorado vann målfesten mot Dallas Stars hemma i Pepsi Center.
De fyra första målen delades jämnt mellan lagen under den första perioden. Dallas nöp åt sig en tvåmålsledning, genom Tyler Seguin och Devin Shore, men Joe Colborne gjorde två mål för att kvittera till 2-2, och målkalaset fortsatte i den andra perioden.
Redan efter 51 sekunder gjorde svenske Carl Söderberg 3-2 och en dubbelsalva inom 57 sekunder av Nathan MacKinnon (06:08) och Joe Colborne (07:05) betydde 5-2 till Avs. Men Dallas gav sig inte utan reducerade två gånger om genom Jamie Benn och Tyler Seguin.
Tyson Barrie och Brett Ritchie gjorde var sitt mål i den tredje perioden och fastställde därmed slutresultatet till 6-5 för Avs och deras nye coach Jared Bednar.

Vancouver Canucks - Calgary Flames 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0)
Vancouver vann en målsnål tillställning på hemmais Rogers Arena. Tacka svenskkedjan med bröderna Sedin och Loui Eriksson för det. Trion etablerade tryck i Flames zon. Henrik passade till Loui som snirklade sig in framföra Calgarykassen innan han la över pucken till Daniel på andra sidan målgården som kunde raka in pucken i öppen kasse.
Troy Brouwer gav Calgary ledningen i den första perioden. Eller ja, han var visserligen sista Calgary-spelare på pucken men det var i själva verket ett självmål från Loui Eriksson. I väntan på en avvaktande utvisning spelade Eriksson hem pucken mot Erik Gudbranson men passningen gick förbi honom och in i det egna målet.
Men det skulle bli två poäng ändå för Canucks. I straffläggningen avgjorde hemmalagets Brandon Sutter matchen med ett handledsskott bakom annars duktige Chad Johnson i Flames.

Nattens utropstecken:
Richard Paniks tre mål för Chicago sticker givetvis ut. Hans första mål var dessutom en fin individuell prestation. Efter att ha burit pucken mot målet använde han sig av en spin-around precis framför mål för att ta sig förbi backen Matt Carle, han avslutade numret med att lägga in en backhand under Mazanecs vänstra skridsko.
Nattens tre stjärnor:
Richard Panik, Chicago Blackhawks, 3 mål 0 assist
Joe Colborne, Colorado Avalanche, 3 mål 0 assist
Erik Karlsson, Ottawa Senators, 1 mål 2 assist
Så gick snacket:
- Det är väldigt roligt. En barndröm att se den pucken gå i mål. Speciellt att få göra det inför hemmapubliken. Det är något jag kommer minnas resten av livet, sa Mitchell Marner efter sitt första NHL-mål.
- De två första matcherna fick jag chansen i vår toppkedja och vi förlorade dem. I var inte så glada över det men vi vann ikväll så nu är vi ganska glada, sa Richard Panik efter matchen.
- Jag gillar sättet vi spelar på. Men vi stod fel på ett par mål och det måste vi tvätta bort." Jared Bednar efter Avalanches 6-5-seger på presskonferensen
- De gjorde det bra, det var en välspelad match. Det är lite småmissar här och där, men vi gjorde det bra och vi gjorde det som krävdes för att vinna. Erik Karlsson till reportrar efter matchen